Levendula szedés a csodás Tihanyi félszigeten

hirdetes

Tihanyi Levendula Fesztivál- ne hagyd ki!

AN
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Ha szereted a levendulát, akkor most egy olyan programot mutatok be, amit neked találtak ki! Olvasd el a cikket és tudj meg többet a Tihanyi Levendula Hetekről!

Tihanyi Levendula Fesztivál

Tihany és a levendula kapcsolata

Tihany történelmében a levendulák meghatározó szerepet töltöttek be, ugyanis Magyarország levendulatermesztésének egyik fő helyszíne Tihany és itt termesztették az első magyar levendulát. A Tihanyi félsziget fekvése pont megfelelő a levendulának. Sok a napsütés és kevés a csapadék. Ennek a hagyományát a mai napig őrizik a Tihanyi Levendula Hetek által.

 

Tihanyi Levendula Hetek programok

A programot 2022. július 17-26 között rendezik meg. Naponta 9:00-19:00-ig.

Több programot is megrendeznek ezidő alatt, például kézműves foglalkozásokat, tóparti mozit, levendulás workshopot, valamint levendula szedést. Utóbbiról olvashatsz többet a folytatásban.

 

Levendula Szedd Magad!

hirdetes

A Tihanyi félszigeten idén is megrendezésre kerül a Levendula Szedd Magad! program. Ennek keretén belül, a Tihanyi levendulásba látogatók tetszés szerint szedhetnek, válogathatnak maguknak levendulát.

hirdetes

A helyszínen van lehetőség aratótáskát vásárolni, amibe a levendulákat lehet gyűjteni, más hozott táskába vagy kosárba nem lehetséges. Két féle táskát lehet kapni, a kisebb 1500 Ft/db, a nagyobbik 2500 Ft/db áron vásárolható meg. Egyedül ezt az aratótáskát szükséges megvásárolni, más költséggel nem jár a levendula szedés.

A helyszínen kint lesznek természetvédelmi őrök, akik segítenek a levendula megfelelő leszedésében. Fontos, hogy a virágok és növények védelme miatt ne tépkedjék a bokrokat, valamint, a „SZEDD MAGAD” program helyszínén kívül található levendula ültetvények leszedése tilos! Így ez a program remek lehetőség arra, hogy még is tudjunk a kijelölt területen levendulát szedni.

Ez a program mind gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt izgalmas és élvezetes program lehetőség. Fontos, hogy a kisgyerekek csak felnőtt kíséretében és a levendula szedés közben szülői felügyelet mellett vehetnek részt az eseményen.

Mivel a levendula földön méhek és darazsak is vannak, mindenki saját felelősségre vegyen részt a programon.

Kutyákat is szeretettel várják a helyszínre, viszont a póráz használata kötelező az esemény területén.

A helyszín könnyen megközelíthető a helyi tömegközlekedéssel és egy kis sétával, biciklivel vagy autóval.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-06-09

Hallottál már a gyöngysor virágról? A bája tökéletesen mutat a kis teraszokon!

Egyedi megjelenése és könnyű gondozása miatt sokak kedvencévé a gyöngysorvirág. Ebben a cikkben megismerheted a termesztésének és gondozásának folyamatát!

2023-06-09

Hogyan távolítsuk el a virágport a medencéből – 5 módszer, amellyel biztosíthatjuk, hogy a víz friss és tiszta maradjon

A virágpor nemcsak rontja a medence vizuális megjelenését, hanem lerakódva a vízben el is ronthatja annak minőségét. Így tisztítsd ki a virágport a medencéből

2023-06-02

Ezzel az egyszerű trükkel sokáig szép marad az esküvői virág

A virágok egész nap és éjszaka frissen tartása nem lehetetlen küldetés, csupán ismerni kell a trükköt, amivel sokáig szép marad a vágott virág az esküvőkön!

2023-05-31

Az 5 legszebb Dália fajta – Ha igazi különlegességet szeretnél a kertedbe

Ha érdekelnek a dáliák és szeretnéd megismerni az öt legszebb fajtájukat, akkor olvasd tovább ezt a cikket. Összegyűjtöttük az öt legszebb dáliafajtát!

2023-06-09

Az ecet megöli a tetveket? A szakértők tanácsot adnak, hogyan lehet a legjobban száműzni ezeket a kártevőket

A tetvek kártevők, amelyek gyakran megjelennek a növényeinken, és zavaró problémákat okozhatnak a kertészek számára. De vajon az ecet tényleg megöli őket?

2023-06-07

5 növény, ami valódi csodaszer a szúnyogok ellen

Számos növény tartalmaz olyan vegyületeket, amelyek hatékonyan elriasztják a szúnyogokat. Íme öt növény, amelyek csodaszerként működhetnek a szúnyogok ellen.

2023-06-09

Miért vannak kullancsok az udvaromban? 4 ok, amiért ezek a kártevők megtelepszenek a kertedben

A kullancsok a legtöbb kerttulajdonos rémálmai, hiszen ezek a kis kártevők nemcsak kellemetlenséget okozhatnak, hanem súlyos betegségeket is terjeszthetnek.

2023-06-09

Hogyan termesszünk szójababot, és milyen előnyei vannak ennek a magas protein tartalmú hüvelyesnek

A szójabab termesztése egyre népszerűbbé válik, mivel sokan felismerik annak egészségügyi előnyeit és a fenntartható gazdálkodásban betöltött szerepét.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

hármas keresztezés

főleg a kukorica nemesítésében alkalmazott eljárás, amikor az utódot három beltenyésztett... Tovább

gombaölő szerek (fungicidek)

azok a növényvédő szerek, amelyeket a kultúrnövényeket károsító gombák ellen használnak.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek virág