Levendula szedés a csodás Tihanyi félszigeten

hirdetes

Tihanyi Levendula Fesztivál- ne hagyd ki!

AN

Ha szereted a levendulát, akkor most egy olyan programot mutatok be, amit neked találtak ki! Olvasd el a cikket és tudj meg többet a Tihanyi Levendula Hetekről!

Tihanyi Levendula Fesztivál

Tihany és a levendula kapcsolata

Tihany történelmében a levendulák meghatározó szerepet töltöttek be, ugyanis Magyarország levendulatermesztésének egyik fő helyszíne Tihany és itt termesztették az első magyar levendulát. A Tihanyi félsziget fekvése pont megfelelő a levendulának. Sok a napsütés és kevés a csapadék. Ennek a hagyományát a mai napig őrizik a Tihanyi Levendula Hetek által.

 

Tihanyi Levendula Hetek programok

A programot 2022. július 17-26 között rendezik meg. Naponta 9:00-19:00-ig.

Több programot is megrendeznek ezidő alatt, például kézműves foglalkozásokat, tóparti mozit, levendulás workshopot, valamint levendula szedést. Utóbbiról olvashatsz többet a folytatásban.

 

Levendula Szedd Magad!

hirdetes

A Tihanyi félszigeten idén is megrendezésre kerül a Levendula Szedd Magad! program. Ennek keretén belül, a Tihanyi levendulásba látogatók tetszés szerint szedhetnek, válogathatnak maguknak levendulát.

hirdetes

A helyszínen van lehetőség aratótáskát vásárolni, amibe a levendulákat lehet gyűjteni, más hozott táskába vagy kosárba nem lehetséges. Két féle táskát lehet kapni, a kisebb 1500 Ft/db, a nagyobbik 2500 Ft/db áron vásárolható meg. Egyedül ezt az aratótáskát szükséges megvásárolni, más költséggel nem jár a levendula szedés.

A helyszínen kint lesznek természetvédelmi őrök, akik segítenek a levendula megfelelő leszedésében. Fontos, hogy a virágok és növények védelme miatt ne tépkedjék a bokrokat, valamint, a „SZEDD MAGAD” program helyszínén kívül található levendula ültetvények leszedése tilos! Így ez a program remek lehetőség arra, hogy még is tudjunk a kijelölt területen levendulát szedni.

Ez a program mind gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt izgalmas és élvezetes program lehetőség. Fontos, hogy a kisgyerekek csak felnőtt kíséretében és a levendula szedés közben szülői felügyelet mellett vehetnek részt az eseményen.

Mivel a levendula földön méhek és darazsak is vannak, mindenki saját felelősségre vegyen részt a programon.

Kutyákat is szeretettel várják a helyszínre, viszont a póráz használata kötelező az esemény területén.

A helyszín könnyen megközelíthető a helyi tömegközlekedéssel és egy kis sétával, biciklivel vagy autóval.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-09

5 romantikus randi ötlet, amelyet a szabadban fedezhet fel

Összegyűjtöttünk 5 szabadtéri romantikus randevúzási ötletet, amelyek felülmúlják a filmet és a rágcsálást. Mutatjuk hova vidd el szíved választottját!

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-07-31

Miért nem virágzik a hortenziám? Válaszolunk!

Nem virágzik a hortenziád? Valószínűleg nem nagy a probléma, csak nem a hajtási időszaknak megfelelően kezeled a növényed. Segítünk megtalálni a problémát!

2022-08-02

Késő nyári virágok- Ültesd el nyáron, hogy ősszel tőlük pompázzon a kert!

Szeretnél csodaszép virágokat augusztusban is? Ha most elülteted ezeket a virágokat, akkor nemcsak augusztusban fog pompázni a ketted, hanem az őszi napokban is!

2022-07-31

Ismerjétek meg ti is a csodálatos bakopát

Ismerjétek meg ti is ezt a tündéri kis virágot, a bakopát. Mindent, az ültetéséről, teleltetéséről és a gondozásáról. Cikkünkből megtudhattok mindent a bakopa virágról!

2022-08-08

Éld át a kora-újkori Eger hangulatát! Vár a XXVI. Végvári Vigasságok!

Eger legkülönlegesebb korabeli programját idén is megrendezik, immár huszonhatodik alkalommal vehetünk részt a Végvári Vigasságokon az Egri Vár vendégségében!

2022-08-10

Több rendkívüli intézkedési segíti az aszálykár sújtotta termelőket

Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály sújtotta mezőgazdaságot és felgyorsulnak az biztosítások után igényelhető kártérítések kifizetései is.

2022-08-08

Izgalmas programok a Balatonnál augusztus 8. és 14. között – Hangulatos koncertek, korzózás és fesztivál! Ez vár a Balatonon augusztus második hetében!

Programot keresel a Balaton körül augusztus 8. és 14. között? Akkor jó helyen jársz, most összegyűjtöttük neked a legjobb balatoni programokat augusztusra!

További cikkek ebben a témában


vérfoltos tojás

Ha a tojásképződéskor ( a petefészekben a tüszőhám felrdepedésekor) vérzés lép fel,akkor... Tovább

121/2008. (IX. 16.) FVM rendelet

Az anyakecsketartás "de minimis" támogatásáról. A mezõgazdasági, agrár-vidékfejlesztési,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek virág