Levendula szedés a csodás Tihanyi félszigeten

Tihanyi Levendula Fesztivál- ne hagyd ki!

AN
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Ha szereted a levendulát, akkor most egy olyan programot mutatok be, amit neked találtak ki! Olvasd el a cikket és tudj meg többet a Tihanyi Levendula Hetekről!

Tihanyi Levendula Fesztivál

Tihany és a levendula kapcsolata

Tihany történelmében a levendulák meghatározó szerepet töltöttek be, ugyanis Magyarország levendulatermesztésének egyik fő helyszíne Tihany és itt termesztették az első magyar levendulát. A Tihanyi félsziget fekvése pont megfelelő a levendulának. Sok a napsütés és kevés a csapadék. Ennek a hagyományát a mai napig őrizik a Tihanyi Levendula Hetek által.

 

Tihanyi Levendula Hetek programok

A programot 2022. július 17-26 között rendezik meg. Naponta 9:00-19:00-ig.

Több programot is megrendeznek ezidő alatt, például kézműves foglalkozásokat, tóparti mozit, levendulás workshopot, valamint levendula szedést. Utóbbiról olvashatsz többet a folytatásban.

 

Levendula Szedd Magad!

A Tihanyi félszigeten idén is megrendezésre kerül a Levendula Szedd Magad! program. Ennek keretén belül, a Tihanyi levendulásba látogatók tetszés szerint szedhetnek, válogathatnak maguknak levendulát.

A helyszínen van lehetőség aratótáskát vásárolni, amibe a levendulákat lehet gyűjteni, más hozott táskába vagy kosárba nem lehetséges. Két féle táskát lehet kapni, a kisebb 1500 Ft/db, a nagyobbik 2500 Ft/db áron vásárolható meg. Egyedül ezt az aratótáskát szükséges megvásárolni, más költséggel nem jár a levendula szedés.

A helyszínen kint lesznek természetvédelmi őrök, akik segítenek a levendula megfelelő leszedésében. Fontos, hogy a virágok és növények védelme miatt ne tépkedjék a bokrokat, valamint, a „SZEDD MAGAD” program helyszínén kívül található levendula ültetvények leszedése tilos! Így ez a program remek lehetőség arra, hogy még is tudjunk a kijelölt területen levendulát szedni.

Ez a program mind gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt izgalmas és élvezetes program lehetőség. Fontos, hogy a kisgyerekek csak felnőtt kíséretében és a levendula szedés közben szülői felügyelet mellett vehetnek részt az eseményen.

Mivel a levendula földön méhek és darazsak is vannak, mindenki saját felelősségre vegyen részt a programon.

Kutyákat is szeretettel várják a helyszínre, viszont a póráz használata kötelező az esemény területén.

A helyszín könnyen megközelíthető a helyi tömegközlekedéssel és egy kis sétával, biciklivel vagy autóval.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-04-18

Így ültesd a muskátlit az ablakba, hogy több virágot hozzon!

A muskátlik (Pelargonium) kedvelt növények az ablakokban, erkélyeken, és nem igényelnek túl sok speciális gondozást, de ezeket a tanácsokat tartsd be!

2024-04-16

Csodaszép, egyszerűen gondozható: Így ültess margarétát!

A margaréta nem elég, hogy csodaszép, sokak legnagyobb kedvenc virága, számos néphiedelem kapcsolódik hozzá, gyógyhatása van. Nézd milyen egyszerű az ültetése!

2024-04-09

Egy növény, amibe azonnal beleszeretsz: A hibiszkusz szaporítása dugványozással

A hibiszkusz egy csodás virág, melynek szaporítása dugványozással nagyon egyszerű. Jöjjön a hibiszkusz szaporítása dugványozással lépésről lépésre, kövesd!

2024-04-09

Ezeket a szobanövényeidet kell most kivinned

Itt a tavasz, a jó idő, az idő, amikor a természet is életre kell. Itt az ideje, hogy szobanövényeidet is kividd a napsütésre. Ezeket a szobanövényeket vidd ki!

2024-04-21

Virágzik a csodálatos lilaakác – Te tudod, mikor kell megmetszeni?

A lilaakác (Wisteria sinensis) metszése két fő időszakban történik az év folyamán, hogy segítsd a növényt a virágok és a növekedés optimális kifejlesztésében.

2024-04-22

Sárgul a leander levele? Egyszerűen kezelheted, ha időben elkezded

Mit csinálj, ha sárgul a leander levele? Ezek a szekértői tanácsok segítenek pikk-pakk rendbe szedni ezt a csodaszép virágot. Mutatjuk mit alkalmazz azonnal!

2024-04-22

Magvetés gond nélkül: fedezd fel a titkos trükköt a tökéletes magvetéshez

Vessünk magot egyszerűbben, mint valaha! Mutatom a magvetés egyik könnyítését, a földkocka készítő csodás lehetőségét, használd te is bátran, segítek tippekkel!

2024-04-22

Ezzel az egyszerű trükkel megduplázhatod a bazsalikom termésedet

Duplázd meg te is a bazsalikom termésedet, ráadásul egy nagyon egyszerű trükkel, ami valóban segít, hogy még több, ízletes bazsalikom termésed legyen neked is!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

talajtan (pedológia)

a —>talajjal és annak >termékenységével foglalkozó tudomány. Az ált. t. a talajképző... Tovább

farkalás

a bárányok farkának 2—3 napos korban történő megkurtítása. A megmaradó farokcsonknak... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek virág