Tihany legszebb és különlegesebb látnivalói

hirdetes

Fedezd fel Tihany különlegességeit! Mutatjuk a kedvenceinket!

ZH

Talán senkivel nem veszünk össze, ha kijelentjük, hogy Tihany a Balaton legszebb településeihez tartozik. Tihany rendkívül gazdag látnivalókban, és bájos utcáit nem csak nyáron, de bármely évszakban szívesen látogatjuk. Most összegyűjtöttük olyan különleges tihanyi látnivalókat, amiket nem szabad kihagynod!

Tihany látnivalói

Tihany legszebb és legkülönlegesebb látnivalói

1.    Tihanyi Bencés Apátság

Persze mi mással is kezdhetnénk a felsorolásunkat, ha nem a Balaton egyik leghíresebb látnivalójával, a Tihanyi Bencés Apátsággal, amelynek ikonikus épülete a partról és a tóról is elég szembetűnő. A kolostort 1055-ben a győzelem örömére alapította I. András, ugyanis ekkor zárult le egy pogány lázadókkal és külső ellenséggel való küzdelmes időszak. Az altemplom az egyetlen olyan királysír az országban, ahol 1000 év eltelte után is eredeti helyén nyugszik egy királyunk, ugyanis itt helyezték örök nyugalomra I. Andrást.

A múzeumi látogatás mellett számos izgalmas programon vehetünk részt az Apátságnál, például hajnali és éjszakai túrákat, élményprogramokat és hangversenyeket szoktak szervezni.

hirdetes

Ne hagyd ki Tihanyi képgalériánkat sem!


2.    Visszhang-domb és Kálvária

A Pisky-sétányon keresztül érdemes elsétálnunk a csodálatos panorámával rendelkező Visszhang-dombhoz, és felállva az Echo-kőre kipróbálhatjuk, hogy tényleg visszhangzik-e a kiálltásunk. Szélcsendes időben tényleg hallhatjuk a visszhangot, de az is igaz, hogy régen jobban hallható volt, de mióta megnőtt a turistaforgalom Tihanyban, csökkent a visszhang ereje. A kőről körülnézve könnyen megérthetjük, miért tartozik Tihany Magyarország szép helyei közé.

Innen nem messze található a Batthyányi utca fazekasháza, ellátogathatunk a skanzenba és a mesterségek utcájába is, az utca végén pedig egy Babamúzeum is várja az érdeklődőket.

hirdetes

Rengeteg kávézó, étterem és szuvenír bolt dobja fel a hangulatos utcácskák mindennapjait, de olyan egyedi üzletekkel is találkozhatunk, mint a paprikaház!


3.    Magyar Királyok Panoptikuma

A panoptikumban 26 magyar király viaszbábuja van kiállítva koruknak megfelelő környezetben, így láthatjuk itt többek között Géza fejedelem, Károly Róbert, Mátyás Király és IV. Károly egész alakos, élethű méretű és külsejű viaszbábuját.
A panoptikumi belépővel megnézhetjük a Kalózmúzeumot és az Indián Múzeum kiállításait is!

 


Kattints a következő oldalra, ha kíváncsi vagy milyen érdekességek várnak még Tihanyban!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Érdekességek