10 tavaszi virág, amiknek ott a helye kertedben

hirdetes

10 tavaszi virág, amiknek ott a helye kertedben

VN
10 tavaszi virág ültetése

4. Rézvirág

A pillangók imádják a rézvirágokat, ezért, ha szeretnél többet látni belőlük portádon, akkor idén tavasszal ilyen virágokat is érdemes lesz ültetned kertedben. A rézvirágok továbbá gyönyörű díszei lehetnek otthonodnak is, főleg egy mutatós virágösszeállítás részeként. Magról érdemes felnevelni őket, hiszen általában egy hét alatt kicsíráznak.

5. Napraforgó

Habár főleg haszonnövényként tekintenek rájuk, a napraforgók hatalmas fejei minden kert legfeltűnőbb díszeivé teszik őket. A tavasszal elültetett napraforgók általában csak nyáron virágzanak, és fontos, hogy a lehető legnaposabb helyre kerüljenek a portán.

6. Szagos bükköny

A szagos bükköny gondozása valamivel körülményesebb feladat a többi tavaszi virághoz képest, de megéri némi extra figyelmet fordítani rá. Ez a kúszónövény csinos megjelenéssel rendelkezik, neve pedig igencsak félrevezető, ugyanis egész kellemes illata van (habár ezek a dolgok mindig szubjektívek). Érdemes minél korábban elültetni őket, amikor a talaj már nem fagyos, és előre gondolni valamilyen támaszról is, amire felmászhatnak.

hirdetes

7. Kardvirág

Ha szeretnéd változatosabbá varázsolni kertedet, akkor a kardvirágok tökéletesek erre a célra. Ezek a szépségek egy magas szár mentén virágzanak, és gyönyörűen mutatnak nyári csokrokban, illetve asztali összeállításokban is. Ha a kardvirágok gumóit (amik lényegében olyanok, mint a hagymák) tavasszal ülteted el, akkor nagyjából 2 nap elteltével már gyönyörködhetsz is majd a csinos szirmokban. Mi több, a kardvirág évelő, tehát minden évben újra beköszön majd.

hirdetes

8. Hortenzia

A hortenzia nem csak minimális igényei, hanem hatalmas, színes virágai miatt is népszerű, amelyek kék, lila vagy fehér szirmokat viselhetnek. A hortenziákat tavasszal ültetheted ki kertedbe, lehetőleg olyan helyre, ahol félárnyékban részesülhetnek. Évelő bokrokként újra és újra feltűnnek majd ott, ahová kiülteted őket!

9. Hajnalka

A pillangók és más beporzó rovarok előszeretettel látogatják a hajnalkák kék, rózsaszín, lila és fehér virágait. Ezek a kúszónövények remekül tűrik a szárazságot, csak legyen mire felkapaszkodniuk, miután kibújtak a talajból! Amint a talaj kellően felmelegszik, már ültetheted is el a magvakat, de tartsd észben, hogy a magok mérgezők, különösen az állatok számára! Készülj továbbá úgy, hogy ezek a virágok akár 3,6 méter magasra is felkapaszkodhatnak egyetlen szezon alatt.

10. Borzas kúpvirág

Ha szereted a vadon termő virágokat, akkor a borzas kúpvirágnak ott a helye kertedben! Ezek a vidám megjelenésű tavaszi virágok minden környezetet könnyedén feldobnak, viszont ügyelni kell rá, hogy nagyon agresszíven hajlamosak terjeszkedni. A tavasz végén ajánlott elültetni a magokat, miután a talaj 21°C-ra emelkedett. A virágokra ez után már júniusban számítani lehet.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-08-10

Több rendkívüli intézkedési segíti az aszálykár sújtotta termelőket

Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály sújtotta mezőgazdaságot és felgyorsulnak az biztosítások után igényelhető kártérítések kifizetései is.

2022-08-18

15 igénytelen virág, amikre alig kell odafigyelni

Nem mindenkinek van elegendő ideje arra, hogy napi rendszerességgel ápolgassa virágait. Ha neked sincsen időd, akkor ezek az igénytelen virágok valók neked!

2022-08-01

A növényeink újjáélesztése, ha hőkárt szenvedtek

A legrosszabb, ami megtörtént növényeinkkel a hőkár. Ellenőrizd a növényeidet, és ha elhervadtak vagy leégtek, akkor tedd meg a fontos lépéseket hőkár esetén!

2022-07-31

Miért rohad a paradicsomom alja? – kérdések és válaszok a virágzás utáni rothadásról

Te is találkoztál már azzal a problémával, hogy a paradicsomgyümölcseid alja rohadni kezdett ott, ahol korábban virág volt rajta? Mutatjuk, mi áll a hátterében!

2022-07-31

Mikor és hogyan érdemes szüretelni a retket?

Szeretnél tavasztól az első fagyokig folyamatosan friss retket fogyasztani a saját kertedből? A kulcs az, hogy időben szüreteld, és ültesd újra. Mutatjuk, mikor!

2022-07-31

Vízipálma – avagy esernyős szobanövények: Információk az esernyőnövény termesztéséről és gondozásáról

A vízipálmát esernyőnövénynek is hívják, ugyanis míg valódi levelei a szárára csavarodnak - igazán egzotikus hatást keltve, fellevelei kis esernyőt képeznek.

2022-07-31

Miért nem virágzik a hortenziám? Válaszolunk!

Nem virágzik a hortenziád? Valószínűleg nem nagy a probléma, csak nem a hajtási időszaknak megfelelően kezeled a növényed. Segítünk megtalálni a problémát!

2022-08-02

Késő nyári virágok- Ültesd el nyáron, hogy ősszel tőlük pompázzon a kert!

Szeretnél csodaszép virágokat augusztusban is? Ha most elülteted ezeket a virágokat, akkor nemcsak augusztusban fog pompázni a ketted, hanem az őszi napokban is!

További cikkek ebben a témában


gépjavítás

az a technológiai tevékenység, amellyel a hibás gép újból üzemképessé tehető.... Tovább

fehérvérsejtek

a —>vér alakos elemeihez tartozó, önálló mozgásra képes sejtjei. A fertőző... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés virág