5 módszer, amivel megvédheted növényeidet a tavaszi fagytól- ideje felkészülni a tavaszi fagyokra

5 módszer, amivel megvédheted növényeidet a tavaszi fagytól- ideje felkészülni!

VN
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Tippek tavaszi fagy ellen a kertben

Takargasd be a növényeket a fagy ellen!

Keresd elő a régi takarókat, már nem használt plédeket, és törölközőket, mert növényeidnek minden takargatásra szükségük lehet, hogy átvészeljék a fagyokat! Lazán terítsd őket a növényekre, szükség szerint támasztva az anyagot karókkal. Ügyelj arra, hogy a növénytakaró minden helyen a talajig terjedjen, hogy kis szigetelőkupolát hozzon létre. Ha a szél problémát okoz, rögzítsd a szövetet a talajhoz téglával, kövekkel vagy bármi mással. A szőtt anyag jobb védelmet nyújt, mint a műanyag vagy a papír. A szövetréteg tetejére műanyag lapokat helyezhetsz, hogy megvédje azt a szintén előforduló csapadéktól. Távolítsd el a takarót a nap közepéig, hogy a növények ne melegedjenek túl, de tartsd kéznél, ha kell estére!

Készíts mini üvegházat a fagy ellen!

A franciául "harang" a kerti cloche általában egy lekerekített burkolat, amely mini üvegházként működik egyetlen zsenge növény körül. Amerikában a tejes kancsókat szokták elvágni, és ezt a növények köré tenni, majd a talajba nyomni, majd egy karóhoz rögzíteni a szél ellen. Szintén éjszakára a teljes fedés a jó, de napközben érdemes levenni, elkerülvén a melegedést, ahogyan a takaró estében.

Locsold meg alaposan a növényeket!

Tudtad, hogy a nedves talaj 4-szer több hőt képes befogadni, mint a száraz? A talajban lévő nedvesség hőt vezet a talaj felszínére, és a növény körüli területet több fokkal felmelegíti. Ha hideg idő várható, jól öntözd meg a növényeket. A növények teljes védelméhez az öntözés mellett valószínűleg szükség lesz más technikákra is, például betakargatásra.

Mulcsolj!

Egy vastag talajtakaró réteg, például aprított kéreg vagy komposzt, segíthet a gyengéd növények szigetelésében. Az alacsony hőmérséklet előrejelzése előtti éjszakán készíthetsz talajtakarót is, hogy megőrizd a növény elfagyását. 
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-21

Hogyan használjuk a metélőhagymát - A kertben és a konyhában

Fedezd fel, hogyan használhatod a metélőhagymát a kertben és a konyhában. Ismerd meg termesztési tippeket és finom recepteket, amelyekkel feldobhatod ételeidet!

2024-06-22

Mit lehet tenni, ha megégtek a növényeim a napon?

Gondoskodj róla, hogy szobanövényeid ne kapjanak túl sok napfényt, mert megéghetnek és elfonnyadhatnak. Mit lehet tenni, ha megégtek a növényeim a napon?

2024-06-22

Ezek a házi növényvédő szerek minden kártevőt elűznek a kertből - Hihetetlen, de igaz

A kártevők a legtöbb kerttulajdonos életét megnehezítik, de ezek a házi növényvédő szerek garantáltan megoldják a problémádat. Ne habozz, próbáld ki őket.

2024-06-22

Meglepő tények a régi idők kerti munkáiról - te hallottál már ezekről?

Amióta világ a világ a földművelés fontos része az emberek életének. Ebben a cikkben 10 érdekes és meglepő tényt tárok fel a régi idők kerti munkáiról.

2024-06-21

Termeszd ezt a csodás virágot a pillangók számára és ellepik a kertedet

Ültess ernyős verbénát a kertedbe, hogy hosszú virágzási időszaka alatt vonzza a pillangókat és más beporzó rovarokat. Ismerd meg gondozását és előnyeit!

2024-06-23

Kövesd ezeket a tippeket, hogy a kertedben minden gyümölcsfa bőségesen teremjen

Nincs jobb annál, mint a kertben jól belakmározni az isteni gyümölcsökből. Ezek a legjobb házi praktikák, hogy a kertedben minden gyümölcsfa bőségesen teremjen.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

halogénsav-származék, savamid és anilid hatóanyagú gyomirtó szerek

a klortál-metil a magról kelő egy- és kétszikű gyomok ellen hatásos hagymában,... Tovább

borona

vontatásra készült munkagép; a talaj elmunkálásának nélkülözhetetlen eszköze. Sokoldalú... Tovább

Tovább a lexikonra
kert Kertészet