Tudtad, hogy az egyik legjobb gyökereztető a fahéj? Ha nem, akkor olvasd el cikkünket

Fahéj felhasználása a kertben

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A fahéj rengeteg mindenre alkalmazható, például az egyik legjobb gyökereztető. Emellett még számos kiváló tulajdonsága van, olvasd el a legjobbakat

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem a por alakú gyökereztető szerek nem igazán jöttek be az évek során. Vagy semmit sem használtak, vagy pedig nagyon kevés növény gyökere erősödött meg. Pár évvel ezelőtt kipróbáltam a fahéjat, az eredményen meglepődtem eléggé. A dugványok gyökerei hihetetlenül gyorsan megerősödtek, és nagyon nagy arányban maradtak meg a növények. A fahéjat ugyanolyan módszerrel kell használni, mint az általános gyökereztető hormonokot. Mártsuk a dugvány szárának végét a fahéjba, és helyezzük bele a dugványozó tálcába. A dugvány gyökérképzésének hihetetlenül nagy lökést adhatunk az őrölt fahéj segítségével. A fahéj erőteljesebbé teszi a gyökeresedést, és még a betegségektől is óvja a dugványokat.

Sokaknak elegük lehet már a vegyszeres permetezésből, meg is tudom érteni, ugyanis a legtöbb szer nem olyan hatású, mint ahogyan a boltban árulják. Ráadásul a legtöbb ilyen szer rendkívül káros a környezetére, lakásban pedig csak nagyon kevés használható. Most azonban megmutatom a legjobb megoldást, ami természetesen a fahéj. A kis palánták hervadásos betegsége ellen kiválóan alkalmazható, de az öregebb növényeket megtámadó gombabetegségek ellen is nagyszerű segítséget nyújt. Nincs más dolgunk, mint fahéjas permetlevet készítenünk: keverjünk őrölt fahéjat meleg vízhez, majd hagyjuk állni egy éjszakán át. Másnap szűrjük le, erre alkalmas lehet a kávéfilter, vagy a teafilter, ezután a permetlevet töltsük át egy permetezőtartályba. Nincs más dolgunk, mint a beteg növények leveleit, szárait bepermetezni vele, hogyha marad belőle, akkor nyugodtan öntsük a növény földjére is.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-03-19

5 tipp a kora tavaszi vetések sikeréhez

A kora tavaszi vetés tartogat veszélyeket, de vannak tippek, melyek segítségével legyőzhetjük ezeket: most 5 tippet mutatunk a sikeres, kora tavasziv etéshez!

2024-03-27

Így szaporíthatod a leandert akár egyetlen ágról is

Tudtad, hogy a csodaszép mediterrán eredetű leandert egyetlen kis ágacska segítségével is könnyedén szaporíthatod? Részletes útmutatóhoz kattints!

2024-03-15

Ritka kék virágot találtak a Bükkben, mindenki a csodájára jár

Hihetetlen felfedezés a Bükkben! Egy kiránduló ritka kék leánykökörcsinre bukkant az erdőben, ami eltér a megszokottól, szerencsére kép is készült a növényről!

2024-01-29

Így védd meg növényeidet a februári hőingadozással szemben

Ha eljön a február, akkor érdemes figyelnünk ilyenkor a kertben a hőingadozásokra, hiszen ezek károsíthatják növényeinket, kövesd ezeket a tippeket!

2024-04-24

A növényeid sorra pusztulnak a kertben? EZ a bogár lehet az oka!

Ne hagyd, hogy a kártevők pusztítsák el a kerted! Ismerd meg a kerti növényeket pusztító rettegett bogarat, és fedezd fel, hogyan mentheted meg a növényeidet!

2024-04-24

Ültess májusban lila brokkolit, ami a zöldségeskerted királynője lesz

Ültess májusban lila brokkolit, ami a kerted királynője lesz, hiszen számos előnnyel rendelkezik, mutatjuk a legfontosabb infókat a lila brokkoliról, gyere!

2024-04-24

Elmondom miért termesztem a krumplit konténerben, ezután te is így fogod

Mutatunk egy spórolós titkot! Tudj meg te is mindent a konténeres krumpli termesztésről - élvezd a friss, otthon nőtt finomságot konténerben, mutatjuk a trükköt!

2024-04-22

Magvetés gond nélkül: fedezd fel a titkos trükköt a tökéletes magvetéshez

Vessünk magot egyszerűbben, mint valaha! Mutatom a magvetés egyik könnyítését, a földkocka készítő csodás lehetőségét, használd te is bátran, segítek tippekkel!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

káló

áruk tömegének veszteségéből keletkező hiány (apadás), főként a gyümölcsök, a magvak... Tovább

kénbaktériumok (Thiobacteriaceae)

ként, ill. kéntartalmú vegyületeket oxidáló, szerves anyagot kemoszintézissel előállító... Tovább

Tovább a lexikonra
Növénytermesztés Növényvédelem