Szúnyogriasztó növények, amikre idén nyáron szükséged lesz- ezek a legjobb szúnyogirtó növények

Szúnyogriasztó növények, amikre idén nyáron szükséged lesz

VN
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Leghatásosabb szúnyogriasztó növények

Bojtocska

Ez a bájos megjelenésű (és elnevezésű) virág nagyszerű kitöltő növénytartókba. A bojtocskában kumarin található, ami egy természetes szúnyogriasztó hatású vegyület. Fontos azonban észben tartani, hogy elfogyasztva mind az emberek, mind pedig az állatok számára mérgező, ezért ne ültesd olyan helyre, ahol kisgyerekek vagy állatok férhetnek hozzá.

Zsálya

Ha szívesen ülsz ki barátaiddal a tűz köré a kertben a nyári estéken, akkor legyen a közelben némi élő zsálya. Csak tépj le néhány levelet róluk, hajítsd őket a tűzbe, és élvezd, ahogy kellemes illata elűzi a közelből a szúnyogokat és egyéb rovarokat. Ez az évelő növény továbbá akár házi rovarriasztó elkészítéséhez is felhasználható.

Hagymák

Itt valójában egy egész növénynemzetségről van szó, hiszen akár fokhagymát, akár vöröshagymát vagy épp díszhagymát ültetsz kertedbe, illatjuk miatt nagy ívben elkerülik majd őket a szúnyogok. Egyes hagymák ráadásul nagyon csinos virágokat is növesztenek, így még jól is mutatnak majd kertedben.

További módszerek a szúnyogok távoltartására

A fent felsorolt növényeken kívül más módszerekkel is tehetsz annak érdekében, hogy kertedben minél kevesebb szúnyog forduljon meg.

Az egyik legfontosabb óvintézkedés megelőzni, hogy a víz összegyűljön és megálljon kertedben. A szúnyogok állóvízbe teszik le petéiket, és már egy kisebb, fel nem szívódó pocsolya is elég lehet ahhoz, hogy százával szaporodjanak el a környéken.

Ha kerted hajlamos a vizesedésre, akkor ’Bt israelensis’ baktériumot tartalmazó készítményekkel érdemes fellépni ellenük. A Bt israelensis egy kifejezetten szúnyogok ellen bevetendő baktérium, ami a szúnyoglárvákat támadja meg, tehát ellehetetleníti a szaporodást a vérszívók számára.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-22

Mit lehet tenni, ha megégtek a növényeim a napon?

Gondoskodj róla, hogy szobanövényeid ne kapjanak túl sok napfényt, mert megéghetnek és elfonnyadhatnak. Mit lehet tenni, ha megégtek a növényeim a napon?

2024-06-22

Ezek a házi növényvédő szerek minden kártevőt elűznek a kertből - Hihetetlen, de igaz

A kártevők a legtöbb kerttulajdonos életét megnehezítik, de ezek a házi növényvédő szerek garantáltan megoldják a problémádat. Ne habozz, próbáld ki őket.

2024-06-22

Meglepő tények a régi idők kerti munkáiról - te hallottál már ezekről?

Amióta világ a világ a földművelés fontos része az emberek életének. Ebben a cikkben 10 érdekes és meglepő tényt tárok fel a régi idők kerti munkáiról.

2024-06-21

Hogyan használjuk a metélőhagymát - A kertben és a konyhában

Fedezd fel, hogyan használhatod a metélőhagymát a kertben és a konyhában. Ismerd meg termesztési tippeket és finom recepteket, amelyekkel feldobhatod ételeidet!

2024-06-11

Csiga ellen természetesen: egy kertész hasznos tanácsaival

A csigák bosszantó állatok a kertben, ezért érdemes módjával, de ritkítani őket, de természetesen! Semmiképpen se bántsuk a csigákat, kövessük ezeket a tippeket.

2024-06-21

Ez az a virág, amitől az összes méh bezsong

A varjúháj, különösen a sárga, igazi méh-mágnes, amely nemcsak a kert szépségét növeli, hanem könnyen gondozható is. Ismerd meg, miért imádják a kertészek!

2024-06-23

Kövesd ezeket a tippeket, hogy a kertedben minden gyümölcsfa bőségesen teremjen

Nincs jobb annál, mint a kertben jól belakmározni az isteni gyümölcsökből. Ezek a legjobb házi praktikák, hogy a kertedben minden gyümölcsfa bőségesen teremjen.

2024-06-11

Őzgidák védelme kaszálási szezonban – fontos tudnivalók

Fokozottan ügyelni kell az őzgidákra és a vadakra kaszáláskor, hiszen mezőgazdasági munkák során fokozott veszélynek van kitéve a vadvilág. Mutatjuk mire figyelj!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

17/2006. (II. 28.) FVM rendelet

a szántóföldi növényfajok vetõmagvainak elõállításáról és forgalomba hozataláról... Tovább

bioszintézis

az élő szervezetekben előf. vegyületek (pl. fehérjék, szénhidrátok, zsírok) előállítása... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Házi kert kert Kertészet Környezetvédelem Növénytermesztés Növényvédelem