Szobanövények otthonunkba - ezeket a növényeket érdemes elhelyezned lakásod különböző szobáiba

hirdetes

A legjobb szobanövények otthonod különböző szobáiba

Szélesi Ferenc - Főkertész
Szobanövények otthonodba

A legjobb szobanövények az otthoni irodába

A szobanövények a hangulatot is javítják, amire mindenkinek szüksége van az irodájában, akár otthon, akár távoli munkahelyén dolgozik éppen.

Szobafikusz

A szobafikuszok egyrészt hangulatosabbá teszik az irodát, másrészt oxigéntermelésükkel javítják a gondolkodóképességet is – oxigénhiányos környezetben az agy teljesítőképessége jelentősen csökkenhet. Nyáron tartsd nyirkosan a talajt alatta, télen azonban jobb, ha többnyire szárazon hagyod. Szárazabb levegőjű vidékeken ajánlatos heti egy-két alkalommal egy kis vízpermettel megtámogatni. Trágyázni csak egyszer-kétszer kell tavasszal és ősszel – erre a célra bármilyen általános szobanövénytrágya vagy komposzttea felhasználható. Készülj fel rá, hogy meglehetősen nagyra nőnek, ezért rendszeres átültetésre lesz szükségük.

hirdetes

Afrikai ibolya

Az afrikai ibolya tökéletes azokba az irodákba, ahol a hely hiányában nem férnének el nagyobb, cserepes szobanövények. Színes, vidám megjelenésükkel ezek a virágok bármely helység hangulatát képesek feldobni. Az afrikai ibolyákat alulról felfelé ajánlatos öntözni – helyezd a cserepet egy olyan tálkára, vagy speciális afrikai ibolya alátétre, ami lehetővé teszi a víz alulról történő adagolását. Közepesen fényes helyen érzik magukat a legjobban, lehetőleg nem közvetlen napfényben. 

hirdetes

Kaktuszok

A kaktuszoknak rengeteg fajtája létezik, köztük számos apróbb is, amelyek kényelmesen elférnek egy zsúfolt íróasztalon vagy könyvespolcon, de persze ha a hely megengedi, akkor egy egész sarkot elfoglaló példányt is beszerezhetsz – csak óvatosan mozogj körülötte!

A kaktuszok végtelenül minimális karbantartásukról híresek, és ha elegendő világos fényt, illetve jó vízelvezetésű (lehetőleg komposztos) talajt biztosítasz nekik, akkor semmi gondod nem lesz velük.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-07-17

A kerti szépecske – ismerd meg Te is a menyecskeszemet

A menyecskeszem vagy más néven szépecske közepes termetű, az egyik legváltozatosabb külsejű virág. Most tudj meg mindent erről a különleges dísznövényről.

2021-07-20

Szeretnél virágokkal dekorálni? Ezeket a növényeket lesz majd a legegyszerűbb kertedben gondozni

A kertedben lehetséges a legtöbb szárazvirág nevelése – mégis, vannak közülük olyanok, melyek gondozása egyszerűbb. Mutatom, miket érdemes kertedben gondoznod!

2021-07-17

A hónap szépsége – ismerd meg Te is a kasvirágokat

A kasvirágok szebbé tehetik a nyári hónapokat kertünkben, mégis júliusban a legszebbek - ismerd meg Te is ezeket a változatos virágokat mostani cikkünkből!

2021-07-13

Július a kertben – ezek a növények teszik színesebbé a hónapot

A nyári virágok nagyrésze a júliusi melegben ölti fel teljes pompáját, ráadásul a legtöbbjük nem csak a meleget, de a szárazságot is jól tűri. Ismerd meg őket!

2021-07-17

Ismerd meg Te is ezt a karakteres megjelenésű évelőt – bemutatkozik a kék iringó

A kék iringó kisebb csoportokban nő, évelő növény. Virágzása nyárra tehető, könnyedén képes lesz majd színfoltokkal megajándékozni kertedet. Ismerd meg Te is.

2021-07-17

Cicáink kedvence – tudj meg mindent a macskamentáról

Neked is van cicád és mindig is érdekelt, hogy miért vonzódnak ennyire a macskamentához? Emellett most azt is megtudhatod, hogyan termessz otthonodban belőle!

2021-07-20

Szúnyogűző dísznövények – ezeket telepítsd teraszod közelébe!

Az esti nyugalmas órákat könnyedén megzavarhatják a szúnyogok. Most eláruljuk, milyen dísznövényeket érdemes teraszodra telepíteni, így elkergetve őket.

2021-07-19

Ezek a növények tökéletes sövényt alkotnak – ráadásul szinte igénytelenek

Szeretnél Te is egy sövényt kertedbe, viszont tudod, hogy nem lenne sok időd foglalkozni vele? Akkor ezek a növények tökéletesek lesznek számodra!

További cikkek ebben a témában


fizetett tömeg

a vágóállatnak az átvételkor ténylegesen mérlegelt (bruttó) tömegéből a levonások után... Tovább

barna zsírszövet

egyes állatfajok (nyúl, malac stb.) újszülötteinek bőr alatti —>kötőszövetében... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény virág