Szobanövények otthonunkba - ezeket a növényeket érdemes elhelyezned lakásod különböző szobáiba

hirdetes

A legjobb szobanövények otthonod különböző szobáiba

Szélesi Ferenc - Főkertész
Szobanövények otthonodba

A legjobb szobanövények a nappaliba

A nappali sokaknál az otthon legszebb, központi része, így nem is kérdés, hogy érdemes néhány pozitív hatású szobanövényt is elhelyezni benne.

Hegyescsúcsú futóka

A hegyescsúcsú futókával nehéz melléfogni, ráadásul látványos leveleinek köszönhetően kiváló dísze lehet nappalidnak. Nem hatja meg a száraz talaj és a szoba árnyékosabb részein is jól érzi magát, ugyanis nem igényel túl sok fényt. Az időnkénti öntözésen kívül nincs más dolgod vele, mint egy tiszta-nedves ronggyal néha letörölni a port a leveleiről. Ha ragyogó leveleket szeretnél, akkor víz helyett használj tejet a letörléskor.

Pozsgások

hirdetes

A pozsgás növényeket jó okkal szeretik olyan sokan – számtalan fajtájuk rengeteg változatosságot biztosít, és kis méretüknek köszönhetően akár egy dohányzóasztalon is be lehet rendezni egy-egy minikertet. Nem túl csicsás, kissé letisztult külsejüknek köszönhetően tökéletesen passzolnak a modernebb helységek designjához, de természetesen bármilyen látványvilágot képesek kiegészíteni. A pozsgás növények egyik jellegzetessége, hogy rendszeres öntözést csak addig igényelnek, amíg meg nem erősödnek, de utána (javarészt sivatagi növényekként) a száraz talajban, erős napfényben is vígan eléldegélnek, és csak nagyon ritkán igényelnek öntözést.

hirdetes

Közönséges elefántláb

A közönséges elefántláb gyakran kerül a figyelem középpontjába, amikor a vendégek először belépnek a konyhában. Hosszú, vékony levelei egy vastag, kemény szárból nyúlnak kifelé, ami lényegében a növény titkos víztározója is egyben. Mexikói növényekként a szárazság nem probléma számukra, és sokkal könnyebb őket túlöntözésben elveszteni, mint a locsolás elhanyagolása miatt. Ha a legszebb elefántlábakat szeretnéd nevelni, akkor biztosíts számukra sok napfényt és évente kétszer tápláld őket némi trágyával. Átültetni csak akkor kell őket, ha már teljesen benőtték a virágtartót.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-07-17

A kerti szépecske – ismerd meg Te is a menyecskeszemet

A menyecskeszem vagy más néven szépecske közepes termetű, az egyik legváltozatosabb külsejű virág. Most tudj meg mindent erről a különleges dísznövényről.

2021-07-20

Szeretnél virágokkal dekorálni? Ezeket a növényeket lesz majd a legegyszerűbb kertedben gondozni

A kertedben lehetséges a legtöbb szárazvirág nevelése – mégis, vannak közülük olyanok, melyek gondozása egyszerűbb. Mutatom, miket érdemes kertedben gondoznod!

2021-07-17

A hónap szépsége – ismerd meg Te is a kasvirágokat

A kasvirágok szebbé tehetik a nyári hónapokat kertünkben, mégis júliusban a legszebbek - ismerd meg Te is ezeket a változatos virágokat mostani cikkünkből!

2021-07-13

Július a kertben – ezek a növények teszik színesebbé a hónapot

A nyári virágok nagyrésze a júliusi melegben ölti fel teljes pompáját, ráadásul a legtöbbjük nem csak a meleget, de a szárazságot is jól tűri. Ismerd meg őket!

2021-07-17

Ismerd meg Te is ezt a karakteres megjelenésű évelőt – bemutatkozik a kék iringó

A kék iringó kisebb csoportokban nő, évelő növény. Virágzása nyárra tehető, könnyedén képes lesz majd színfoltokkal megajándékozni kertedet. Ismerd meg Te is.

2021-07-17

Cicáink kedvence – tudj meg mindent a macskamentáról

Neked is van cicád és mindig is érdekelt, hogy miért vonzódnak ennyire a macskamentához? Emellett most azt is megtudhatod, hogyan termessz otthonodban belőle!

2021-07-20

Szúnyogűző dísznövények – ezeket telepítsd teraszod közelébe!

Az esti nyugalmas órákat könnyedén megzavarhatják a szúnyogok. Most eláruljuk, milyen dísznövényeket érdemes teraszodra telepíteni, így elkergetve őket.

2021-07-19

Ezek a növények tökéletes sövényt alkotnak – ráadásul szinte igénytelenek

Szeretnél Te is egy sövényt kertedbe, viszont tudod, hogy nem lenne sok időd foglalkozni vele? Akkor ezek a növények tökéletesek lesznek számodra!

További cikkek ebben a témában


ginekológia

az orvostannak az a része, amely a női nemi szervekre (ivarszervek) és a —>tejmirigyre... Tovább

ivar (nem, szexus)

az ivarosan szaporodó (szaporodás) élőlények eltérő sajátsága. Az egyedek aszerint, hogy... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény virág