Vakond elleni szélforgó - Hogyan tartsd távol a vakondot? Készítsd el Te is ezt a szélforgót a vakond ellen!

hirdetes

Filléres, bevált módszer a vakondok távoltartására – Készítsd el te is!

Szélesi Ferenc, NA
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Szélforgó vakond ellen

A legolcsóbb megoldás vakond ellen, építsünk szélforgót! 

Nagyon hasznos, olcsó, könnyedén elkészíthető, a szélfogó képes elűzni a kertből a vakondot, ráadásul kíméletesen működik. Használhatjuk vakondon kívül madarak távoltartására is. Ha vakond ellen készül, akkor szúrjunk a földbegy vékony, üreges csövet, és erre rögzítsük a szélforgót. A szél meg fogja forgatni a műanyag palackot, halk hangot ad, amit a cső a földbe vezet, ez pedig elijeszti a vakondot. Madarak távoltartása esetén érdemes fokozni a vizuális ingert, mégpedig úgy, hogy színes műanyag palackokból készítjük el a szélforgót, vagy beszínezzük az átlátszót. Díszítést is készíthetünk, a lapátok végéra/aljára tehetünk színes szalagokat is, melyek még riasztóbbá teszik a művet.

hirdetes

Hogyan készítsük el a szélforgót

Kétféle módszert is megosztok veletek, mindkettő esetében szükségünk lesz műanyag flakonra vagy flakonokra, valamint egy üreges csőre és egy ollóra vagy késre. Az első az egyszerűbb: itt csak egy flakon kell, ennek az oldalán jelöljünk ki 4-5 darab hosszúkás téglalapot, majd vágjuk végig mindegyik három oldalát. Az így kapott ablakokat hajtsuk ki, majd húzzuk a palackot fejjel lefelé a csőre, és már mehet is a földbe. 

A másik ötlet kicsit bonyolultabb, de azért ez sem fog gondot okozni senkinek: esetében öt darab műanyag flakonra lesz szükségünk. Vágjuk le négy palack alját 5-6 centiméteres magasságban úgy, hogy egyforma lapátokat kapjunk. Az ötödik palackot fordítsuk fejjel lefelé, és rögzítsük az oldalához a levágott darabokat – arra ügyeljünk, hogy a lapátok egy irányba nézzenek. A rögzítést legegyszerűbben dróttal oldhatjuk meg, de használhatunk mást is, például pillanatragasztót. Az elkészült szélforgót húzzuk rá a csőre, és mehet a földbe.

hirdetes

Fontos, hogy a műanyag palacknak könnyedén kell forogni, ezért helyezzük ki egy kicsit a cső végét, vagy ültessük a tetejébe egy vékony csavart. A szélforgót időnként érdemes áthelyezni, hogy ne szokjanak hozzá a vakondok és a madarak, a fotókat és a videót köszönjük szépen olvasónknak, Kovács Péternek, az ő kertjükben tökéletesen bevált a módszer, messzire elkerüli őket a vakond! 

Hogy tetszik a vakond elleni szélforgó ötlete?

    

meineresterampe képe a Pixabay -en.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-30

Így lehet ingyen akár több 100 monstera növényed is! – Elég ezt az 5 egyszerű lépést követned!

Ha monsterákkal szeretnéd telepakolni otthonod, nincs szükség rá, hogy újat vásárolj. Egyetlen egészséges növénnyel sok monstera növényt termeszthetsz!

2023-03-30

Mikor van szüksége egy hortenziának több tápanyagra? Hogyan és mikor kell tápozni?

Adj tápot ezeknek a gyönyörű hortenzia növényeidnek, amikor szükségük van rá, és jutalmul egy életerős, dús és ragyogó hortenzia bokrot kapsz majd ajándékul.

2023-03-29

Kezdő kertészként is nevelhetünk sikeresen bazsalikomot – A Thai Bazsalikom termesztésének fortélya

A thai bazsalikom magról, dugványról vagy átültetéssel is termeszthető, és a kertben napos helyen virágzik. Akár kezdő kertészként is könnyen termesztheted.

2023-03-29

A quinoa termesztése – minden, amit tudnod kell erről a népszerű szupergabonáról

Fedezd fel, hogyan termeszthetsz quinoát egy népszerű és egyben laktató szuperételért, amely szívós, szárazságtűrő, fehérjében gazdag és könnyen gondozható!

2023-03-30

Mit ültessek áprilisban? A legtöbb zöldséget most kell elültetned, de pár gyümölcsöt is!

Milyen zöldségeket kell már áprilisban elültetni? Sorra szedtük neked ebben a cikkben, hogy pontosan milyen zöldségeket, gyümölcsöket ültess áprilisban!

2023-03-10

Figyelj a széncinegékre márciusban: a postaládádba költözhetnek!

Márciustól érdemes figyelni a postaládáinkat, ugyanis széncinegék költözhetnek bele és rakhatnak ott fészket. A cikkünkben elmagyarázzuk, miért fészkelnek oda!

2023-03-29

Hogyan lehet megszabadulni a lisztbogaraktól – 4 szakértő által jóváhagyott módszer ezeknek a növényi kártevőknek az írtására

A lisztesbogár a szobanövények gyakori támadója – íme, hogyan lehet gyorsan és vegyszerek nélkül megküzdeni velük és eltávolítani kedvenc növényeinkről!

2023-03-29

Hogyan tojnak tojást a tyúkok? – itt a válasz, ha eddig nem tudtad

Hogy tojnak tojást a tyúkok pontosan? Nem szégyen, ha nem tudod konkrétan a folyamatot, most elmagyarázzuk neked az tyúkok tojásrakásától kezdve az egészet!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Bácsalmási Körzeti Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Bácsalmás Rákóczi u. 26. 6430 Magyarország Tovább

fibrózis (fibrosis)

idült gyulladás v. elfajulás következtében a kötőszövet nagyfokú megszaporodása és a... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Házi kert