Ezekből a növényekből tökéletes száraz virágok készülnek majd - ismerd meg őket Te is

hirdetes

Szeretnél virágokkal dekorálni? Ezeket a növényeket lesz majd a legegyszerűbb kertedben gondozni

TK

A kertedben lehetséges a legtöbb szárazvirág nevelése – mégis, vannak közülük olyanok, melyek gondozása egyszerűbb, mint társaiké. Amennyiben Te is szeretnél növényekkel dekorálni, mutatom, miket érdemes kertedben termesztened!

Szárazvirágok

A száraz virágok nem csak rendkívül dekoratívak, de nevelésük akár még kezdő kertészként is lehetséges. Amennyiben nem vagyunk túl kreatívak, akár egy egyszerű csokorban is könnyedén feldobhatják majd környezetünket. Nézzük, miket érdemes szárazvirágnak nevelni, hiszen nem mindegyik növény alkalmas erre a célra.


Milyen növények alkalmasak a szárításra?


Persze, minden növény kapcsán megpróbálkozhatunk a szárítással, mégis azok lesznek majd a legszebbek, amik ennek kapcsán sem színüket, sem formájukat, alakjukat nem fogják majd elveszíteni a folyamat során.


Amennyiben végig gondoljuk, milyen virágokat használnak egy-egy koszorú vagy csokor, esetleg potpourri elkészítéséhez, már tisztább képet kaphatunk, milyen virágokkal lesz majd érdemes nekünk is foglalkoznunk.

hirdetes

Szeretnéd jobban megismerni a cikkünkben található dísznövényeket? Akkor tekintsd meg galériánkat!


Milyen növények nevelhetőek kertedben ezzel a céllal?


Sóvirág

hirdetes


Ez a növény megtalálható a szivárvány minden árnyalatában, éppen ezért remek választás lehet, amennyiben száraz virágokkal szeretnél majd dekorálni.


Akkor érdemes majd elkezdenünk gyűjtését, amikor már teljesen kinyílt, valamint fejjel lefelé végezzük el növényünk szárítását. Ugyanakkor fokozottan ügyeljünk arra, hogy a hazánkban növő magyar sóvirág, mely a Hortobágy szikes pusztáin fejlődik, védett – ne ezen példányokat szedjük majd le!


Gondozása szempontjából nem fogsz különösebb akadályba ütközni. A sóvirág kifejezetten jól bírja a szárazságot, valamint a homokos talajt. Locsolása kapcsán sem igényel nagyobb törődést, arra viszont érdemes odafigyelned, hogy talaja jó vízáteresztő képességgel rendelkezzen majd. Nem csak kertünkben, de sziklakertekben, esetleg kőfalak mellé ültetve is remekül fog majd mutatni, képes lesz majd könnyedén feldobni színeivel területedet.

 

Amennyiben érdekel a többi növény is, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-06-22

Ettől a 4 trükktől roskadozni fog a virágoktól a leander!

Fontos ezt a 4 leander gondozási trükköt neked is bevetned, ha azt szeretnéd, hogy a leandered rengeteg virágjai beillatozzák az egész kertet! Leander gondozás

2022-06-23

Kerülendő évelők - ezeket nem biztos, hogy jó ötlet a kertedbe ültetni

Vannak évelő növények, amelyek bár lehet, hogy gyönyörűek, több fejfájást okoznak, mint örömöt hoznak a házhoz. Ezeknek az ültetését gondold át többször is!

2022-06-20

10 medencetisztítási és -karbantartási tipp, amellyel hosszú távon pénzt takaríthatsz meg

A medence takarítása költséges lehet, így érdemes megnézned tippjeinket, amikkel hosszú távon pénzt spórolhatsz meg magadnak a medence takarításával.

2022-06-24

Mentsd meg az idei diótermést! Terjed a gyilkos kór!

Mi a felelős a tömeges diótermés pusztulásért? Hogyan menthetjük meg a diótermést, hogy ősszel legyen mit betakarítani? Dióburok-fúrólégy elleni védekezés

2022-06-23

Kezdő kertész vagy? – Mutatjuk a 10 legkönnyebben termeszthető zöldségféléket!

Nem árt tudnod kezdő kertészként, hogy a zöldségféléket a legegyszerűbb magról vetni, ami ráadásul olcsóbb is, változatosabb és még nagyobb sikerélményt is ad

2022-06-20

10 medencetisztítási és -karbantartási tipp, amellyel hosszú távon pénzt takaríthatsz meg

A medence takarítása költséges lehet, így érdemes megnézned tippjeinket, amikkel hosszú távon pénzt spórolhatsz meg magadnak a medence takarításával.

2022-06-22

10 nyári virág, ami nem hiányozhat kertedből

Habár sok virágot már kora tavasszal érdemes elültetni, akár a nyár elején is elhelyezhetsz néhány palántát vagy magot a kertedben. Ezek a legszebb nyári virágok.

2022-06-20

Tihanyi Levendula Fesztivál- ne hagyd ki!

Ha te is szereted a Balatont és a levendulát, akkor a következő programot ne hagyd ki! Levendula szedés, kézművesedés és még sok levendulás program vár a Tihanyi Levendula Heteken!

További cikkek ebben a témában


kollektívszerződés

vállalati szabályzat, amely lényegileg a Mt. vállalati kiegészítése, adaptálása. A... Tovább

paprika (pogánybors, Capsicum annuum L.)

a —>burgonyafélék családjához tartozó egyéves, fehér virágú, meleg- és vízigényes... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek kert Kertészet virág