Ezekből a növényekből tökéletes száraz virágok készülnek majd - ismerd meg őket Te is

hirdetes

Szeretnél virágokkal dekorálni? Ezeket a növényeket lesz majd a legegyszerűbb kertedben gondozni

TK

A kertedben lehetséges a legtöbb szárazvirág nevelése – mégis, vannak közülük olyanok, melyek gondozása egyszerűbb, mint társaiké. Amennyiben Te is szeretnél növényekkel dekorálni, mutatom, miket érdemes kertedben termesztened!

Szárazvirágok

A száraz virágok nem csak rendkívül dekoratívak, de nevelésük akár még kezdő kertészként is lehetséges. Amennyiben nem vagyunk túl kreatívak, akár egy egyszerű csokorban is könnyedén feldobhatják majd környezetünket. Nézzük, miket érdemes szárazvirágnak nevelni, hiszen nem mindegyik növény alkalmas erre a célra.


Milyen növények alkalmasak a szárításra?


Persze, minden növény kapcsán megpróbálkozhatunk a szárítással, mégis azok lesznek majd a legszebbek, amik ennek kapcsán sem színüket, sem formájukat, alakjukat nem fogják majd elveszíteni a folyamat során.


Amennyiben végig gondoljuk, milyen virágokat használnak egy-egy koszorú vagy csokor, esetleg potpourri elkészítéséhez, már tisztább képet kaphatunk, milyen virágokkal lesz majd érdemes nekünk is foglalkoznunk.

hirdetes

Szeretnéd jobban megismerni a cikkünkben található dísznövényeket? Akkor tekintsd meg galériánkat!


Milyen növények nevelhetőek kertedben ezzel a céllal?


Sóvirág

hirdetes


Ez a növény megtalálható a szivárvány minden árnyalatában, éppen ezért remek választás lehet, amennyiben száraz virágokkal szeretnél majd dekorálni.


Akkor érdemes majd elkezdenünk gyűjtését, amikor már teljesen kinyílt, valamint fejjel lefelé végezzük el növényünk szárítását. Ugyanakkor fokozottan ügyeljünk arra, hogy a hazánkban növő magyar sóvirág, mely a Hortobágy szikes pusztáin fejlődik, védett – ne ezen példányokat szedjük majd le!


Gondozása szempontjából nem fogsz különösebb akadályba ütközni. A sóvirág kifejezetten jól bírja a szárazságot, valamint a homokos talajt. Locsolása kapcsán sem igényel nagyobb törődést, arra viszont érdemes odafigyelned, hogy talaja jó vízáteresztő képességgel rendelkezzen majd. Nem csak kertünkben, de sziklakertekben, esetleg kőfalak mellé ültetve is remekül fog majd mutatni, képes lesz majd könnyedén feldobni színeivel területedet.

 

Amennyiben érdekel a többi növény is, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-10-26

Elérkezett az ősz – íme, a legjobb sütnivaló tökök

A házi kertészkedés elterjedésével és a zöldségárusok feltörekvő népességével sokféle ehető tök vált elérhetővé bárki számára - most ismerd meg őket Te is.

2021-10-04

Október a konyhakertben – ezeket érdemes még ilyenkor elvetni

Októberben sem érdemes lemondani a növények termesztéséről, ugyanis akadnak még közülük olyan darabok, melyek ebben a hónapban képesek megfelelően fejlődni.

2021-09-27

Őszi kerti nagytakarítás – íme, a legfontosabb lépések!

Az őszi időszakban egyáltalán nem szabad megfeledkezni az őszi nagytakarításról – mostani cikkünkben eláruljuk ennek legfontosabb lépéseit, ezeket tartsd be!

2021-10-27

Így vigyázz szobanövényeidre a hűvös időszakban – ezekre figyelj fokozottan

A tél már vészesen közeledik, ez pedig csak egyet jelenthet – érkezik a hűvöseb időjárás is. Ilyenkor fontos növényeinkre is odafigyelni - lássuk, hogyan!

2021-10-01

Teendők a kertben – ezek várnak októberben

Októberben sem áll meg az élet kertünkben, lássuk mit kell ilyenkor feltétlenül elvégezni, ezeket ne felejtsd el semmiképpen sem a hónapban.

2021-10-04

Nem mindegy, hogyan ülteted el gyümölcsfáid – így készítsd elő számukra a talajt!

Az őszi időszak tökéletes a gyümölcsfák ültetésére – mégsem mindegy, hogyan készítjük elő a talajt számukra… Mostani cikkünkben ugyanakkor segítünk!

2021-10-26

Érkezik a hűvös időszak – ezeket ne felejtsd el kerti tavad kapcsán

A kerti tavak rendkívül dekoratív pontjai egy kertnek. Mégis, amennyiben szeretnénk, hogy jövőre is környezetünk ékköve maradjon, ezekre érdemes figyelni.

2021-10-27

Hogyan válasszunk faragni való tököt: tippek a tökéletes döntéshez

Manapság már egyre elterjedtebb szórakozásnak számít, hogy október végéhez közeledve tököt faragunk, mely az egész család számára remek időtöltésnek bizonyul.

További cikkek ebben a témában


Móri Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Mór Szent István tér 1. 8060 Magyarország Tovább

fajtajelleg (fajtastandard)

a fajtára jellemző tulajdonságok és bélyegek összessége. Azokat a tulajdonságokat, amelyek... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek kert Kertészet virág