Sütőtökös morzsasüti recept - A legfinomabb süti, amit sütőtökből készíthetsz

Az őszi időszak megérkezésével elérkezett a sütőtök szezonja, és ennél a receptnél nem is találnál finomabbat, amit sütőtökből kell elkészíteni! Ez a sütőtökös morzsasüti recept!

sütőtökös morzsasüti

Sütőtökös morzsasüti recept – A legfinomabb őszi édesség

Az ősz beköszöntével kiadós és ízletes ételek után vágyakozunk. Mi lenne tehát jobb módja annak, hogy örvendeztesd meg az édesszájúkat ebben a szezonban, mint egy sütőtökös morzsasütivel? Ez a desszert a morzsasüti és a sütőtök tökéletes házasságát jelenti, és egy hamis sajtréteg emeli igazi különlegessé. Most eláruljuk e finomság receptjét, amely mindenki számára elérhető és élvezetes, beleértve a vegánokat és a tejtermékekre érzékenyeket is.

Az őszi kényeztetés csúcsa: Sütőtökös morzsasüti recept

Az ősz beköszöntével semmi sem fejezi ki jobban az évszak varázsát, mint egy sütőtökös morzsasüti. Ez a desszert a tökéletes harmónia példája, amely a gazdag sütőtökös töltelék és a ropogós morzsarétegek elegyítésével garantálja az ízletes kényeztetést. Vegyük sorba a hozzávalókat, és készüljünk az őszi finomságokra!

Hozzávalók 10 szelet sütőtökös morzssütihez:

A töltelékhez:

•    25 dkg kesudió
•    1 dl kókuszkrém
•    1 evőkanál friss citromlé
•    Fél közepes biocitrom reszelt héja
•    1 teáskanál vaníliakivonat
•    25 dkg növényi sajtkrém vagy mascarpone
•    1 csipet só
•    10 dkg cukor
•    1 evőkanál kukoricakeményítő
•    20 dkg sütőtök lepürésítve
•    Fél teáskanál őrölt fahéj
•    1 teáskanál őrölt szerecsendió
•    1 teáskanál szárított gyömbér
•    Negyed teáskanál őrölt szegfűszeget

A morzsaréteghez:

•    15 dkg liszt
•    20 dkg zabpehely
•    10 dkg barna vagy kókuszvirágcukor
•    1 teáskanál vaníliakivonat
•    1 teáskanál őrölt fahéj
•    Fél teáskanál só
•    15 dkg növényi vajalternatíva

Elkészítési idő: 1 óra 45 perc (beleértve az áztatást) Előkészítési idő: 15 perc

A sütőtökös morzsasüti recept elkészítése:

1.    A kesudiót forrázzuk le legalább kétszeres mennyiségű vízzel, majd hagyjuk legalább 1 órán át ázni, amíg megpuhul.

2.    Közben készítsük el a morzsát. Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet, a barna cukrot, a fahéjat, a sót és a vaníliakivonatot. Ezután adjuk hozzá a hideg vajalternatívát kockákra vágva, majd morzsoljuk össze a száraz hozzávalókkal. A végeredmény egy viszonylag száraz morzsa lesz, amely összecsípve összetapad.

3.    Osszuk két egyenlő részre a morzsát. Az egyik felét nyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd tegyük be egy 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre, hogy aranybarnára süljön.

4.    A maradék morzsát tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.

5.    A megpuhult kesudiót szűrjük le, majd tegyük egy aprítógépbe. Adjuk hozzá a kókuszkrémet, citromlevet, citromhéjat és vaníliakivonatot, majd dolgozzuk krémesre. A krém akkor jó, ha ricottára hasonlít az állaga.

6.    Osszuk a krémet két részre, egy nagyobb és egy kisebb adagot. A nagyobb adagot kanalazzuk a már aranybarnára sült zabpehelyre, majd simítsuk el egyenletesen a tetejét. Tegyük vissza a sütőbe 10 percre, hogy megszilárduljon.

7.    A kisebb adaghoz adjuk hozzá a sütőtökpürét, valamint az őrölt fahéjat, szerecsendiót, gyömbért és szegfűszeget. Óvatosan kanalazzuk a "sajtos" réteg tetejére.

8.    Szórjuk rá a maradék morzsát, majd tegyük vissza a sütőbe 55-60 percre.

9.    Hagyjuk kihűlni a süteményt a tepsiben, majd vágjuk kockákra és szolgáljuk fel.

Ez a sütőtökös morzsasüti valóban az őszi kényeztetés esszenciája. A gazdag és sűrű töltelék, az illatos fűszerek és a ropogós morzsarétegek tökéletes harmóniájával garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbókat. Bátran készítsd el ezt a desszertet, és örvendeztesd meg vele családodat és barátaidat az ősz jegyében!