Hogyan csalogass süniket a kertedbe? Mit esznek a sünik? Hol laknak a sünik? Süni csalogató ételek, és sünilak építése

hirdetes

Hogyan csalogass süniket a kertedbe? Így védhetjük meg őket a hideg időben!

VN
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Süni csalogató ételek

Építsünk sündisznó otthonokat kertünkben!

Remek módja a sündisznók kertünkbe csalogatásának, ha sündisznóotthonokat építünk nekik. Lehet vásárolni sündisznó dobozd, de építeni is, erről teszünk is be egy videót, ahol jól látszanak ennek lépései! 

Fontos a sündisznó doboz elhelyezése is

hirdetes

Helyezd el a sündisznó dobozt úgy, hogy az távol a közvetlen napfénytől, illetve, hogy a bejárat az uralkodó széltől is távol legyen. Tedd takarásba, például sűrű növényzet alá, vagy a kerti fészer alá. ha esetleg ismersz olyan helyet, ahol a süni korábban fészket rakott magának, akkor hasonló helyre, környezetbe tedd most is. Tudjuk, hogy nehéz, de ne távolítsd el a doboz fedelét, és nézd meg, hogy benne van-e a süni, jobb, ha nem zavarjuk a potenciális kis lakóinkat!  Lehet, hogy több idő kell, hogy lakót találj, és az is lehet, hogy nem is fogsz sikerrel járni, de legalább megpróbáltad, ne add fel hamar! Ez azt jelentheti, hogy a sünik megfelelő természetes fészkelőhelyet találtak máshol a kertben, vagy a környéken.

hirdetes

Hogyan védjük meg a süniket?

A sündisznók száma folyamatosan csökken, és fontos, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy biztonságos otthont adjunk nekik, hogy újra boldogulhassanak. A sündisznók száma csökken, és fontos, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy biztonságos otthont adjunk nekik, hogy újra boldogulhassanak. Nézzük mit tehetünk még a sünök védelme érdekében! Kerüld a vegyszerek használatát. Nemcsak csökkenthetik a sünök rovartáp mennyiségét, hanem közvetlenül károsak is lehetnek rájuk. Használj természetes, nem mérgező tartósítószereket is, mivel a sünök gyakran megnyalják az új szagokat és felületeket. Mindig ellenőrizd a máglyát, a levélkupacokat, a fűnyírást, a komposzthalmokat és a szemeteszsákokat, mielőtt eltüzelnéd, kaszálnád, villákra vágnád vagy eldobnád őket, hiszen ezek a sünik közkedvelt lakóhelyeik. Sok műanyag tárgy befoghatja vagy elvághatja a sündisznókat, ezért távolíts el minden hálót, veszélyesnek tűnő műanyagot, nagy nyakú palackot, edényt és szögesdrótot a kertből. Ha van tó a kertben, gondoskodj platformokról és lejtős útvonalakról a vízből. A sündisznók szeretnek inni a tavakból, és néha beleeshetnek. Bár jó úszók, veszélyes lehet, ha nem tudnak megfelelő helyen kijönni. A kutyák is potenciális veszélyforrásnak számítanak. Általában sem a kutyának, sem a sündisznónak nem jön ki jól egy találkozásból! ha sündisznóval találkozol, aki a téli álmát alussza, ne zavard meg, ne ébreszd fel, ha kis sündisznókat látsz, ne érj hozzájuk! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-12-05

Télen gólyát látunk? Ezt kell tenni!

Amikor gólyákkal találkozunk télen, fontos megértenünk, hogyan segíthetünk nekik, és mikor hagyjuk őket békén. Ezt kell tenni ha télen gólyát látunk itthon!

2023-12-05

A kínai hibiszkusz teleltetése: ezekkel a tippekkel túléli a telet!

A kínai hibiszkusz fagyérzékeny növény, ezért fontos, hogy időben megkezdjük a teleltetését, mégpedig ezekkel a tippekkel, így biztosan sikerül a teleltetés!!

2023-12-05

Növények a fürdőszobában: páfrány, aloe vera és orchidea, ne hagyd növény nélkül a fürdőt!

Növényeket a fürdőszobába! Talán nem is gondolnánk, de az olyan növények, mint az orchideák, páfrányok és aloe verák kiválóan érzik magukat a nedves klímájú térben!

2023-12-05

Természetes tápanyagok a szobanövények számára: banánhéj, zacc és cukor?

Természetes tápanyagok segítségével, a cukor, kávézacc, zöldségek főzőlevének és banánhéjnak titkait megismerve kertünkben exponenciálisan növelhetjük a növények szépségét

2023-12-06

5 Kihagyhatatlan magyar természeti csoda télre

A hideg hónapokban is érdemes felfedezni a természet varázslatait, és Magyarország bővelkedik olyan természeti csodákban és különlegességekben, amik télen is lenyűgözőek.

2023-11-27

A kutya nem fázik télen? 10 szabály, amit be kell tartania minden gazdinak télen

Ez a hideg a kutyákat is megviseli, és nincs igaza annak, aki azt állítja, hogy négylábú barátainknak ez meg sem kottyan, nekik ki kell bírniuk mindent!

2023-11-30

Így segít az ecet a növényeiden

Az ecet, amit általában tisztítószerként ismerünk, kiváló segítség lehet a növények egészséges növekedésének elősegítésében és más hasznos célokra is a növényeinkkel kapcsolatban.

2023-11-28

Felkészültél a több centis hóra? Ilyen hatással lesz a kertben telelő növényeidre!

Készüljünk fel a hóesésre és a hideg hónapokra, hogy tavasszal virágba boruljon a kertünk, és az egész évben élvezhessük a növények szépségét.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Jászberényi Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Jászberény Ady Endre u. 34. 5100 Magyarország Tovább

81/2008. (VI. 24.) FVM rendelet

A baromfi ágazatban igénybe vehetõ állatjóléti támogatások feltételeirõl szóló 139/2007.... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Házi kert