Hogyan csalogass süniket a kertedbe? Mit esznek a sünik? Hol laknak a sünik? Süni csalogató ételek, és sünilak építése

hirdetes

Hogyan csalogass süniket a kertedbe? Így védhetjük meg őket a hideg időben!

VN
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A sündisznók, vagy ahogyan gyakran nevezzük őket: sünik, különleges állatok, amikért mindenki rajongani szokott. Akár az aljnövényzetünkben élnek, akár csak átutaznak, csodálatos állatok, akikkel megoszthatjuk otthonunkat. Hogyan tudod őket kertedbe csalogatni? Mutatjuk a trükköket!

Süni csalogató ételek

Hogyan kerülnek sünik a kertbe?

Bár sokan nem tudják, de a sündisznó az egyik legismertebb kerti emlősünk. Ez azért van, mert nappal ritkán látni őket, főként éjszakai vándorlásuk során figyelhetőek meg. Esténként több kerten keresztül viszi őket útjuk, ahol különféle gerinctelen állatokkal, például csigákkal és meztelen csigákkal, bogarakkal, hernyókkal és férgekkel táplálkoznak. Meglepően jól futnak, másznak és úsznak. Hideg téli időben hibernált állapotba kerülnek, és csak melegebb körülmények között kelnek fel. Úgynevezett fészkeik meglehetősen nagyok lehetnek, általában mohából, fűből, levelekből és egyéb kerti törmelékből állnak. Megtalálhatók vastag sövények tövében, vastag bokrok alatt, kerti fészerek vagy szemétkupacok alatt, ha nyomukra indulna valaki. Hogyan tudod a süniket otthonodba csalogatni? Mutatjuk is a lényeget!

hirdetes

Hogyan csalogass süniket a kertedbe?

Számos módon adhatsz otthont sündisznóknak a kertedben. Az egyik legfontosabb dolog, amire figyelned kell, ha süniket akarsz csalogatni a kertedbe, az az aljnövényzet. Amennyiben sűrű, és elég hosszú aljnövényzet van a kertedben, jó eséllyel indulsz a sünik szemében. A sündisznók szeretnek kertről kertre költözni, ezért jó, ha vannak megfelelő nyílások. Amennyiben a kerítés zárt, próbálj meg nekik lyukakat elhelyezni, hogy tudjanak szabadon mozogni. 

hirdetes

Süni csalogató ételek

A másik fontos dolog, hogy legyen kertedben megfelelő mennyiségű, és minőségű elemózsia a sündisznók számára. Mi pontosan? Rágcsálók, csigák, és bogarak! Persze lehet kiegészítő táplálékkal, valamint vízzel is csalogatni a süniket a kertbe. Ez különösen hasznos aszályos időszakokban, amikor a természetes rovartápokhoz nehezebb hozzájutni. nagyon fontos, hogy soha ne etesd a sündisznókat tejjel vagy kenyérrel. Nem tudják megemészteni őket – felborítja a gyomrukat. Kisállatkereskedésekben lehet kapni kifejezetten sündisznóknak készült ételeket, de a macskakekszet is odaadhatd nekik.

Ha biztosra akarsz menni, építs süni lakhelyet a kertben, a következő oldalon megmutatjuk a legegyszerűbb módját! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-02-03

Márciusi kerti előkészületek a veteményeskert számára

Márciusi kerti munkák, beleértve az elvetendő magvakat és a betakarítandó növényeket: mert itt az idő a kerti tevékenykedéshez, amit annyira vártunk mindannyian!

2023-01-30

Lonc gondozása: Hogyan neveljünk loncot a kertben

Mindenki felismeri a lonc növény kedves illatát és nektárjának édes ízét. De hogyan kell gondozzuk a lonc növényeket a házi kertben, hogy csodásan virágozzon?

2023-01-30

Útmutató a fák és a cserjék késő téli és korai tavaszi metszéséhez

Tekintsd meg listánkat arról, hogy mely fákat és cserjéket kell metszeni a nyugalmi hónapokban – és kapj néhány általános metszési tippet a szezonra!

2023-01-30

A lilaakác ültetése, termesztése és gondozása

A lilaakác erőteljesen virágzik tavasszal, új növekedéskor lila színű virágcsoportokat hoz létre, amelyek viszont a fő hajtások sarkantyújából kelnek ki.

2023-02-03

Így ültesd át a boltban vásárolt cserepes koriandered – hosszabb ideig fog élni!

Tippek a boltban vásárolt koriander termesztéséhez és annak hosszabb életben tartásához. Használd ezt a technikát, hogy több termést hozzon neked a koriandered.

2023-01-27

Így gyűjtsük össze és tisztítsuk meg a tyúktojást

Ha vannak tyúkjaid akkor bizonyára rendszeresen gyűjtöd be a tojásaikat, ezért nem árt tudni, a pontos menetét ennek és a tisztításuk teljes folyamatát is!

2023-02-02

Hogyan keltsünk ki tojásokat természetesen – csibenevelés kezdőknek

A csibenevelés egyszerű módja az, amikor hagyjuk a tojótyúkot, hogy kikeltse a csibéit: néhány alapvető dolgot azonban fontos betartani!

2023-02-02

Tényleg tartalmazhatnak rovart a csomagolt élelmiszerek?

Ahogyan halad a világunk, nagyon úgy tűnik, hogy a rovar fehérje lehet a jövő proteinforrása, egyre többet hallani erről. Már a boltokban is találkozhatunk vele.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

sárgaság (ikterusz, icterus)

az —>epefesték-forgalom zavara; az epefesték (bilirubin, biliverdin) fölhalmozódik a... Tovább

274/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet

a Mezõgazdasági Szakigazgatási Hivatal létrehozásáról és mûködésérõl A Kormány az... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Házi kert