Hogyan csalogass süniket a kertedbe? Mit esznek a sünik? Hol laknak a sünik? Süni csalogató ételek, és sünilak építése

Hogyan csalogass süniket a kertedbe? Így védhetjük meg őket a hideg időben!

VN
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A sündisznók, vagy ahogyan gyakran nevezzük őket: sünik, különleges állatok, amikért mindenki rajongani szokott. Akár az aljnövényzetünkben élnek, akár csak átutaznak, csodálatos állatok, akikkel megoszthatjuk otthonunkat. Hogyan tudod őket kertedbe csalogatni? Mutatjuk a trükköket!

Süni csalogató ételek

Hogyan kerülnek sünik a kertbe?

Bár sokan nem tudják, de a sündisznó az egyik legismertebb kerti emlősünk. Ez azért van, mert nappal ritkán látni őket, főként éjszakai vándorlásuk során figyelhetőek meg. Esténként több kerten keresztül viszi őket útjuk, ahol különféle gerinctelen állatokkal, például csigákkal és meztelen csigákkal, bogarakkal, hernyókkal és férgekkel táplálkoznak. Meglepően jól futnak, másznak és úsznak. Hideg téli időben hibernált állapotba kerülnek, és csak melegebb körülmények között kelnek fel. Úgynevezett fészkeik meglehetősen nagyok lehetnek, általában mohából, fűből, levelekből és egyéb kerti törmelékből állnak. Megtalálhatók vastag sövények tövében, vastag bokrok alatt, kerti fészerek vagy szemétkupacok alatt, ha nyomukra indulna valaki. Hogyan tudod a süniket otthonodba csalogatni? Mutatjuk is a lényeget!

Hogyan csalogass süniket a kertedbe?

Számos módon adhatsz otthont sündisznóknak a kertedben. Az egyik legfontosabb dolog, amire figyelned kell, ha süniket akarsz csalogatni a kertedbe, az az aljnövényzet. Amennyiben sűrű, és elég hosszú aljnövényzet van a kertedben, jó eséllyel indulsz a sünik szemében. A sündisznók szeretnek kertről kertre költözni, ezért jó, ha vannak megfelelő nyílások. Amennyiben a kerítés zárt, próbálj meg nekik lyukakat elhelyezni, hogy tudjanak szabadon mozogni. 

Süni csalogató ételek

A másik fontos dolog, hogy legyen kertedben megfelelő mennyiségű, és minőségű elemózsia a sündisznók számára. Mi pontosan? Rágcsálók, csigák, és bogarak! Persze lehet kiegészítő táplálékkal, valamint vízzel is csalogatni a süniket a kertbe. Ez különösen hasznos aszályos időszakokban, amikor a természetes rovartápokhoz nehezebb hozzájutni. nagyon fontos, hogy soha ne etesd a sündisznókat tejjel vagy kenyérrel. Nem tudják megemészteni őket – felborítja a gyomrukat. Kisállatkereskedésekben lehet kapni kifejezetten sündisznóknak készült ételeket, de a macskakekszet is odaadhatd nekik.

Ha biztosra akarsz menni, építs süni lakhelyet a kertben, a következő oldalon megmutatjuk a legegyszerűbb módját! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-12

Teljes útmutató a komposztáláshoz kezdőknek: Az alapok lépésről lépésre

Szívesen belevágnál az otthoni komposztálásba de nem tudod, hogyan? Itt a teljes lépésről lépésre követhető útmutató az otthoni komposztálás elkezdéséhez.

2024-06-11

Csiga ellen természetesen: egy kertész hasznos tanácsaival

A csigák bosszantó állatok a kertben, ezért érdemes módjával, de ritkítani őket, de természetesen! Semmiképpen se bántsuk a csigákat, kövessük ezeket a tippeket.

2024-06-11

5+1 ok, amiért nem csíráznak a magjaid a kertben

A magok vetése nem mindig gyerekjáték, sokszor előfordul, hogy nem kezdenek el kicsírázni a földben, megmutatjuk a cikkben, hogy mik lehetnek ennek a fő okai!

2024-06-11

Ellepték a hangyák a kertem, mit tegyek?

A hangyák nem feltétlen ártalmas lények, azonban, ha ellepik a kertedet, az bosszantó tud lenni, ez esetben kövesd a kertészünk tanácsait a hangyák ellen!

2024-06-14

Gyümölcsfák kezdőknek - Ezeket ültesd el, ha pár éven belül termést szeretnél

Azon gondolkoztál, hogy jó lenne végre a kertedbe gyümölcsfákat is ültetni, de nem tudod milyeneket válassz? Elhoztuk a legjobb gyümölcsfákat kezdőknek.

2024-06-13

16 érdekesség a földigilisztákról - Te tudtad ezeket?

Ebben a cikkben olyan érdekességeket olvashatsz a talaj csendes hőseiről, a földigilisztákról, amiket lehet, hogy még sosem hallottál. Tarts hát velünk!

2024-06-14

Te tudtad miért használnak füstölőt a méhészek? - A méhek füstölése

A méhészek által gyakran használt eszköz a füstölő, hiszen a méhek füstölése nagyon fontos, hogy fenntartható legyen a méhészet, és a méhek jól érezzék magukat.

2024-06-14

A pulykatartás előnyei és hátrányai - Ezeket vesd össze, ha pulykákat szeretnél tartani

A baromfiudvar nemcsak a csirkék tartását jelentheti. Ugyanúgy tarthatunk akár pulykákat is. Most a pulykatartás előnyeit és hátrányait ismerheted meg.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

hasznos élettartam

az ->évelő növényeknek az az élettartama, amely alatt a termőképességük még nem csökken jelentősen. Tovább

keverékszilázs

olyan silózott takarmány, amelyben a fehérjében dús pillangósokat szénhidrátban gazdag... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Házi kert