Sült camambert recept, ami tökéletes egy szilveszteri partyra is, főleg a leveles baconos tésztával

Sült camembert baconos leveles tésztával: a legfinomabb szilveszteri party kaja

NA
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Az év utolsó pillanataiban, amikor az óév elbúcsúzik, semmi sem lehetne tökéletesebb, mint egy ínycsiklandó, különleges fogás a szilveszteri bulira. A sült Camembert baconos leveles tésztával nem csak a kulináris élvezetek szimbóluma, hanem a tökéletes módja annak, hogy búcsúztassuk az óévet és köszöntsük az újat. Ez a recept egyszerűségével és kifinomult ízvilágával garantáltan felejthetetlenné teszi a szilveszteri mulatságot.

sült camambert recept

Milyen a jó szilveszteri étel?

A szilveszteri ételek legyenek különlegesek és izgalmasak! Most van az idő, hogy valami újat próbáljunk ki, legyen az egy szokatlan összetevő, egyedi fűszerezés vagy érdekes elkészítési mód. A sült camembert baconos leveles tésztával mindenképpen egyedülálló és emlékezetes ízélményt kínál. Képzeld el, ahogy a vendégek élvezettel falatoznak, és az izgalmas ízek körbejárják a szájukat, miközben együtt ünnepeltek az óév búcsúztatásán és az új év üdvözletén. Ez a recept minden kritériumnak megfelel, hogy felejthetetlenné tegye a szilveszteri bulidat!

Hozzávalók a sült camamberthez leveles baconos tésztával

•    120-200 gr camembert sajt
•    150 gr bacon
•    Leveles tészta
•    Mustár
•    1 gerezd fokhagyma
•    1 db tojás a lekenéshez
•    Rozmaring

Elkészítés:

  1. Kezdd azzal, hogy előmelegíted a sütőt 200 Celsius fokra. Formázz két 25-28 cm átmérőjű kört a leveles tésztából.
  2. Az egyik kör közepéből vágj ki egy lyukat, és helyezd bele a Camembert sajtot. Kenjük meg a tésztát mustárral, majd terítsük szét a bacon szeleteket körben.
  3. Fedd le a tetejét a másik tésztakörrel, amelyen ismét készíts egy lyukat. Vágd körbe, majd formázz becsomagolt zsemlerudakat baconnel.
  4. Kenjük meg a tészta tetejét felvert tojással, hogy szép aranybarna legyen a sütés után.
  5. Vágj kis szeleteket a Camembert sajt tetejére, és helyezz bele rozmaring- és fokhagymaszeleteket a mélyedésekbe.
  6. A sütőben süsd meg a tésztát körülbelül 12 perc alatt, vagy amíg a tészta szép aranybarnára sül. A sajt puha és rugalmas lesz.
  7. Az elkészült "napot" melegen tálald, és élvezd a baconos zsemlerudakat a sajttal történő mártogatással.

Reméljük, hogy ez a recept hozzájárul az év búcsúztatásához és az új év üdvözletéhez. Kellemes szilveszteri mulatságot és boldog új évet kívánunk minden kedves olvasónknak!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

víz (H2O)

poláros molekulákból álló, színtelen, szagtalan 0°C és 100°C között folyékony... Tovább

verem

Földbe ásott, hosszanti, árokszerű tárolótér. A különböző termékek és termények v.-be... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek