A legjobb savanyúság receptje

A világ legjobb savanyúság receptje

GE.
Frissítve: 2024.06.12
Frissítette: SzT
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Végigjártam a bolti savanyúság tartósítókat, de azok amellett, hogy elég borsos árúak, egy kivételével az ízzel való elvárásomat sem váltották be. Nagy hátrányuk még, hogy egyszerre 5 litert kell elkészíteni belőle, nálam pedig sokszor fordul elő, hogy csak egy-két üvegnyi uborkával rendelkezem éppen, és csak egy hét múlva érik annyi újra, hogy be tudjam rakni a következő adagot. Most viszont megtaláltam a tökéletes receptet, amit megmutatok nektek is!

Savanyúság recept

Úgy döntöttem, a google segítségével megnézem, melyik blogokon találok nekem tetsző savanyúság-felöntőleveket (ha kísérletezésről van szó sokkal szívesebben keresgélek blogokon, mert azokban a receptekben szinte soha nem csalódtam még).

Találtam két receptet is, és mivel mind két recept nagyon hasonló volt, ezért gondoltam, nem lőhetek mellé. Végül a két receptből raktam össze azt, amit én használtam. Így született meg álmaim savanyúság-felöntőleve! Már akkor gondoltam, hogy telitalálat lesz, mikor megkóstoltam a levet, az még úgy is finom volt.

Most pedig, hogy már eltelt 5 hét, felbontottam egy üveg ubit (gondoltam azért biztos ami biztos letesztelem, mielőtt ezzel rakom tele a spajzot és a télen derül ki, hogy még sem nyerő:), biztosan tudom, hogy frenetikusan finom lett. Már most is azt az ízt hozza, amit én várok egy savanyúságtól, pedig még bőven lesz ideje majd összeérni. És ami nagyon jó érzés még, hogy egy csepp tartósító szer sincs benne.

Univerzális lé, én készítettem vele karfiolt, hagymát, zöld paradicsomot, uborkát, és fogok még tököt és cukkinit is. Ez egy közepesen savanyú lé lesz, aki az igazán savanyú savanyúságot szereti, az tegyen  bele egy kicsit több ecetet.

Hozzávalók

1 l víz,1 tk szemes fekete bors, 1 tk mustármag, 1/2 tk koriandermag, 1 tk köménymag, 1 db babérlevél, 3 dkg só, 15 dkg cukor, 1,3 dl 20%-os vagy 2,6 dl 10 %-os ecet, üvegenként egy 10 cm-es kaporszár(elhagyható). A következő oldalon meg is mutatom a saját receptemet!

Következő oldalon folytatom!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

tetraploidok

Az alapkromoszóma-szám (kromoszóma) négyszeresát tartalmazó (4n=36) poliploidok.Többnyire... Tovább

hiánybetegségek

1. (növénytermesztés) A kedvezőtlen tápanyagellátottságot a növények megjelenése... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek