Ezeket ne hagyd ki, ha Sárváron kirándulsz!

hirdetes

Irány Sárvár! – ezeket ne hagyd ki, ha itt kirándulsz

NA
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Sárvár Vas-megye második legnagyobb városa, mely a Gyöngyös-patak torkolatának mentén fekszik. Ez a nyugat-dunántúli város sokszor állt történelmi szempontból a középpontban, hiszen a híres főnemeseknek, a Nádasdy családnak itt voltak birtokai, és jelentős szerepet játszottak a város későbbi fejlődésében. Nevüket ma is több nevezetesség őrzi Sárváron.

Sárvár

Nádasdy-vár

A település névadója, Sárvár legfőbb látványossága, a város szívében levő a Nádasdy-vár. A Sárvár nevű várat elsőként 1288-ban említették egy oklevélben, innen eredhet a város neve, ami a mocsarakkal körülvett földvárra utalhat.
A Nádasdy-várat legtöbbször kaputornyával és a várárkot átívelő boltíves hídjával ábrázolják. Itt található a Nádasdy Ferenc múzeum és betölti a város művelődési és kulturális központjának szerepét. Ha városnézésbe kezdünk, célszerű elsőként idejönni, hiszen ez a hely mindennek az omegája Sárváron, nem utolsóként pedig a nemzeti örökség része. 
Ha elindulunk a vár bejáratán, a lépcsőkön túljutva máris elénk tárul a vár díszterme, a hazai barokk egyik legszebb belső tere.
A múzeumban tematikus kiállításokat tekinthetünk meg, köztük a méltán híres huszárgyűjteményt. 

Sárvári Arborétum

A vár szomszédságában található hazánk egyik legidősebb növénygyűjteménye, a Sárvári Arborétumban. A 9,2 hektáros területen 300 féle fafajta található meg. Az arborétum egyik részén 400 éves kocsányos tölgyekkel, halastóval és ligeterdőkkel találkozhatunk sétánk során. A másik részén pedig többek között 200 éves platánokat, japán akácokat, fekete fenyőket, magaskőriseket és minden látogató kedvencét a 130 éves liliomfákat tekinthetjük meg.

hirdetes

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

A sárvári fürdő az év minden napján várja a látogatókat, akik ki szeretnének kicsit kapcsolni a szaunákban, gyógyfürdőben vagy szórakoznának egyet az aquaparkban és élményfürdőben. A kiváló minőségű sárvári gyógyvíz fantasztikus hatását megtapasztalhatjuk a gyógyfürdőkben, ahova akár reumás panaszokkal hát-és derékfájással is mehetünk, a víz pedig garantáltam enyhíti problémáikat. 

hirdetes

Sárvári Csonakázó-tó

Sárvárt felfedezheted nem csak gyalog, de csónakon is! 

A tórendszer egész évben látogatható, és szuper kikapcsolódást nyújt, de persze a nyár az egyik legnépszerűbb időszak. Ekkor casónakon vagy vízibiciklin járhatjuk be a tavat. Télen, ha elég vastag a jég, nyugodtan lehet rajta korcsolyázni, az is egy csodálatos élmény. Ősszel pesig igazán mesebeli, vadregényes látványt nyújt a kacsákkal és a hulló levelű fákkal. A horgászok a kijelölt helyeken pecázhatnak bátran, egész évben. A tavak mentén ösvények, kis hidak keresztezik útunkat, melyeken bátran barangolhatunk, akár eljuthatunk az országos Kéktúra vonalára is.

Sárvári Kalandpark

A Gyógy- és Wellnessfürdő közvetlen szomszédságában található Sárvári kalandpark 3 - 99 éves korig várja a kalandokat kedvelő látogatóit. 120 állásos erdei drótkötélpálya, 10 méter magas mászófal, íjászpálya, dobókereszt, bátorságpróba, famászás, ládaépítés, airsoft lövészet, vízibuborék, aranymosás, játszótér, erdei tanösvény és fűszernövény labirintus sokaságai közül válogathatunk, jobbnál-jobb programokkal. 


Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

génkölcsönhatás

a gének jelleget meghatározó képessége mindig több gén együttes hatása révén... Tovább

fogszuvasodás (kariesz, caries)

a fog állományának körülírt pusztulása, szétesése. Baktériumtevékenység következménye,... Tovább

Tovább a lexikonra