Hogyan kell betakarítani a rukkolát, hogy újrateremjen?

hirdetes

Hogyan kell betakarítani a rukkolát, hogy újrateremjen?

ZH
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A rukkola egy ízletes és tápláló salátalevél, amelyet könnyen termeszthetünk a saját kertünkben vagy akár egy cserépben is. A termesztése mellett az sem mindegy hogyan takarítjuk be! Ha így gyűjtöd be a finom leveleket, akkor újra fognak teremni!

rukkola

Rukkola termesztése és betakarítása

Az egyik nagyszerű tulajdonsága a rukkolának az, hogy lehetővé teszi a folyamatos betakarítást, mivel újra kinövi a levélzetet, amikor levágjuk. Ha szeretnéd megtudni, hogyan kell helyesen betakarítani a rukkolát úgy, hogy továbbra is újra növekedjen, akkor olvasd tovább.

1.    Időzítés

A rukkolát akkor kell betakarítani, amikor már elérték a kívánt méretet, általában 15-20 cm magasra nőnek. A levélzetnek frissnek és zöldebbnek kell lennie, anélkül, hogy megjelennének a virágzatok. Fontos azonban, hogy ne várj túl sokáig, mert a rukkola íze kesernyés lehet, ha túl hosszú ideig hagyod a növényen.


2.    Vágás

Használj éles ollót vagy kést a rukkola vágásához. Vágd le a levélzetet a talajtól körülbelül 1-2 cm-re. A rukkolát lehetőleg a levélzet alsó részéről vághatod, így a növény folytatja a növekedést és új hajtásokat hoz.

hirdetes


3.    Rendszeres betakarítás

A rukkolát rendszeresen kell betakarítani ahelyett, hogy egyszerre mindent leszednél. Ezzel lehetővé teszed a növény számára, hogy újra kinövi a levélzetet és továbbra is friss maradjon. Hetente vagy kéthetente szedj le néhány levélzetet, amikor már elérték a megfelelő méretet.

4.    Helyes gondozás

A megfelelő gondozás segít abban, hogy a rukkola jól növekedjen és újra termelődjön. Biztosítsd számára a megfelelő napfényt és öntözést. A rukkola szereti a részleges árnyékot, különösen a meleg nyári hónapokban. Öntözd rendszeresen, hogy a talaj nedves maradjon, de ne hagyd, hogy túl vizes legyen, mert ez károsíthatja a növényt.


5.    Rendszeres trágyázás

hirdetes

A rukkola gyorsan nő, és tápanyagokra van szüksége a jó fejlődéshez. Trágyázd rendszeresen, különösen ha a növények elkezdenek gyengülni vagy sárgulni. Használhatsz folyékony vagy granulált univerzális műtrágyát a növények táplálására.

A fenti lépések betartásával gondoskodhatsz arról, hogy a rukkola folyamatosan újra termelődjön.

A rendszeres betakarítás és a megfelelő gondozás segít fenntartani a növény egészségét és frissességét. Így mindig élvezheted a friss és ízletes rukkolát a salátáidban és más ételekben. Ne feledd, hogy a rukkola ültethető több alkalommal az év során, így lehetőséged van többször is betakarítani és élvezni ennek a finom zöldségnek az ízét.


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-12-06

5 Kihagyhatatlan magyar természeti csoda télre

A hideg hónapokban is érdemes felfedezni a természet varázslatait, és Magyarország bővelkedik olyan természeti csodákban és különlegességekben, amik télen is lenyűgözőek.

2023-12-05

Növények a fürdőszobában: páfrány, aloe vera és orchidea, ne hagyd növény nélkül a fürdőt!

Növényeket a fürdőszobába! Talán nem is gondolnánk, de az olyan növények, mint az orchideák, páfrányok és aloe verák kiválóan érzik magukat a nedves klímájú térben!

2023-11-30

Így segít az ecet a növényeiden

Az ecet, amit általában tisztítószerként ismerünk, kiváló segítség lehet a növények egészséges növekedésének elősegítésében és más hasznos célokra is a növényeinkkel kapcsolatban.

2023-11-30

Az évelők szaporítását most is elvégezhetjük!

Az évelő növények gondozása és szaporítása fontos lépése a kertfenntartásnak. A tőosztás, pedig épp olyan téli feladatok közé tartozik, mint a metszés, vagy a gyümölcsfa ültetés.

2023-12-05

Műfenyő vagy vágott fenyő? – Ez egy teljes tévhit!

A Karácsonyfa-vásárlás kapcsán felmerülő dilemmát érintve Kovács Erik, a Klímapolitikai Intézet kutatója cáfolja a műfenyő környezetbarátságával kapcsolatos tévhiteket.

2023-12-05

Tudtad hogy ezekben a magyar fürdőkben gyulladáscsökkentő gyógyvízben lehet fürdeni?

Felfedezzük azokat a kivételes fürdőket, ahol nemcsak kellemesen pihenhetünk, de a gyulladáscsökkentő gyógyvíz áldásos hatásaival is gondoskodhatunk egészségünkről.

2023-12-05

Természetes tápanyagok a szobanövények számára: banánhéj, zacc és cukor?

Természetes tápanyagok segítségével, a cukor, kávézacc, zöldségek főzőlevének és banánhéjnak titkait megismerve kertünkben exponenciálisan növelhetjük a növények szépségét

2023-11-28

5 kihagyhatatlan gőzgombóc a városban, amit neked is meg kell kóstolni!

Budapesten több olyan hely is akad, ahol a legfinomabb gőzgombóc változatokat kóstolhatjuk meg. Fedezzük fel együtt ezeket az izgalmas helyeket, és próbáljuk ki mindet!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

számítástechnika alkalmazása a mezőgazdaságban

a hetvenes évek elején kezdődött Mo.-on a számítástechnikai kormányprogram megvalósítása.... Tovább

8/2006. (X. 20.) MeHVM-PM-FVM együttes rendelet

a strukturális alapok és a Kohéziós Alap felhasználásának általános eljárási... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert Kertészet növény Növénytermesztés Zöldség Zöldségtermesztés