Gyönyörű rózsakertet telepítenek a Gellért-hegyre - 150 éves Budapest

hirdetes

Ilyen különleges rózsakertet alakítanak ki a Gellért-hegyen Budapest 150. évfordulójára

ZH
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Számtalan újítással és kialakítással készülnek Budapest 150. évfordulójának alkalmából, miért lenne pont a Gellért-hegy ez alól kivétel? A kilátás és a tavaszi hegyoldal eddig is gyönyörű kikapcsolódást jelentett a fővárosban, de ezzel a különleges rózsakerttel, mintha a paradicsomba vezető úton haladnánk felfelé.

gellért-hegy rózsakert

Gyönyörű rózsakertet telepítenek a Gellért-hegyre

Budapest 150. évfordulója alkalmából a fővárosban rengeteg újdonsággal találkozhatunk majd, amik szebbé teszik a hőn szeretett városunkat, ebből az okból varázsolják még szebbé a Gellérthegyet is, ahova egy 3200 tőből álló rózsakertet terveznek telepíteni a Nyár végén. A Gellért-hegy Jubileumi parkja, így még szebb lesz mint valaha, és a kilátás is a legkülönlegesebb lesz innen a városban. Az ötletgazda a Budapesti Történeti Múzeum volt, aki egy tanulmányban azt taglalták, hogy mely hazai városokból származó és külföldi nemzetségek alkotják fővárosunk lakosságát. 

De miért is kapcsolódik ez a rózsakerthez? Ugyanis a kutatásból kiderül, hogy a lakosság jelentős részének vidéki vagy külföldi rokonai és felmenői is vannak, amely sokszínűségét szimbolizálná a határon túli régiókban élők részére, Magyarország 3153 településének ültetett rózsatövek.

hirdetes

A munkálatokat most tavasszal kezdik meg, amely során nem csak a földet rendezik, de az útburkolatok és a járdaszakaszok is megújulnak majd az egész Gellért-hegyen. A kertészeti munkálatokkal együtt várhatóan minden őszre fejeződik be, ezért több mint valószínű, hogy erre a mesés kilátásra, amely majd a rózsakertből lesz látható, várnunk kell a következő tavaszi-nyári időszakig.

Más újításokra is számíthatunk Budapest születésnapja alkalmából

Budapest 150. születésnapjából a margitszigeti szökőkút zenei repertoárjátis megújítják, mi pedig még meg is szavazhatjuk, hogy mely zenéket hallanánk szívesen. A szökőkút a Margitsziget legnépszerűbb látványosságának számít a május és október közötti időszakban. A vízi látványhoz társuló dallamok 155 fúvóka segítségével szólalnak meg, amiket most mi választhatunk ki. A szavazati listára olyan dalok kerültek fel, amelyekhez látványos vízképet lehet programozni, ezek közül a nyolc legtöbb szavazatot kapott dal kerül be a válogatásba. A szavazás eredménye alapján a megszavazott zenékre a BKM FŐKERT együttműködő partnere, a Ganz Hydro kft.hozza majd létre a vízjátékot, amit május 6-tól lehet megnézni.

hirdetes

A szavazás március 12-ig tart, majd nem sokkal később, május 6-án már részesei lehetünk a könnyűzenével egybekötött vízjátéknak. Szavazni IDE kattintva tudtok.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

egyszerű programozás

olyan termelésszerkezeti optimalizálási módszer, amely elektronikus számítógép nélkül is... Tovább

Sakea (MAS 26142)

Kukorica Cél: szemes Leírás:Hímvirágzásának ideje közepes, a kalászkapelyva nem, vagy... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek