Robog a szerencsi Nestlé gyár

Robog a szerencsi Nestlé gyár

Kiszner Klaudia

  A szerencsi Nestlé gyár igencsak belehúzott a termelésbe mintegy 28 országba szállítanak élelmiszert és ez idén 33 ezer tonna kávé és kakaót jelent a gyárnak.


Nestlé gyár

 A gyártási adatok szépen alakulnak több mint 21 ezer tonna kávékeverék, 10 ezer tonna kakaót és 2 ezer tonna instant kávé hagyja el az üzemet évente. Ennek a 80%-át exportálja a Magyar gyár Angliától egészen az Adriáig .A 2012-es évtől skandináv országokba is szállít majd a szerencsi gyár , ahol 362 állandó és 73 idényjelleggel kölcsönzött alkalmazott dolgozik.

 

Magyarországi piaci részesedése 20, 6 % a kávéból, az idén a szerencsi gyár 204 féle terméket készít. A gyár 2006 óta a gyártáson kívül a különböző kávék és kakaók ízének összehasonlításával is foglalkozik. Mivel a gyár mellett működik a Nestlé közép- és kelet-európai régiójának érzékszervi laboratóriuma,ezért könnyűszerrel tudják a finomabbnál finomabb termékeiket tökéletesíteni.

A cég tavaly 93,1 milliárd forintos nettó árbevételre tett szert, ami igencsak nagy ugrás a 2010-eshez képest ami 80,4 milliárd forint volt.

 

 

A Svájci cég vesztesége pedig 1, 13 milliárd forint volt  a 2011 –es évben az majdhogynem 362 millió forinttal több volt mint az azt megelőző évben.

„A Nestlé a világ legnagyobb élelmiszeripari csoportja, olyan márkák mögött áll, mint a Nescafé, a Maggi és a Kit Kat. Magyarországi érdekeltsége a Nestlé Hungária Kft., amely négy termelőüzemet működtet.”

Forrás: Híradó.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


csibehúr (Spergula arvensis L.)

a szegfűfélék (Caryophyllaceae) családjához tartozik. Termesztették már az ókorban; nálunk... Tovább

87/2006. (XII. 28.) FVM rendelet

a szõlõ szaporítóanyagok elõállításáról, minõsítésérõl és forgalomba hozataláról ... Tovább

Tovább a lexikonra