Milyen utazási trükkökkel spórol a magyar a nyaraláson? Mutatjuk a legkreatívabb megoldásokat!

hirdetes

Milyen utazási trükkökkel spórol a magyar a nyaraláson? Mutatjuk a legkreatívabb megoldásokat!

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Ki ne szeretne nyaralni menni, de persze ki ne szeretne spórolni is nyaralás alatt, main csak lehet? A következő magyar spórolási technikákat érdemes mérlegelni, egy-kettő tényleg hatékony!

nyaralástervezés

Így spórolnak a magyarok nyaralás tervezés alatt

Egy felmérés alapján, amelyet a Kiwi.com végzett a magyarok egyre inkább tartanak az elszálló utazási árak miatt, de még továbbra sem mondanának le az utazásról, sőt ami azt illeti, idén a magyarok 53%-a legalább egy olyan külföldi helyre utazik, ahol eddig még nem járt, és a válaszadók közül minden ötödik, azaz a 19%, olyan helyet választ nyaralásához, amely távolra esik a turisták tömegétől és egy nem megszokott úton szervez inkább idén.

De hogy milyen utazási trükköket is vetünk be hogy minél olcsóbban kihozzunk egy nyaralást? Azokat most ebben a cikkben összegyűjtöttük, hátha Neked is segítségedre lesz egy utazástervezése során!

1.    Nem kötjük magunkat időponthoz

A Kiwi.com felmérése szerint a vizsgált országok közül a magyarok ragaszkodnak legkevésbé a pontos dátumhoz, ha utazást terveznek, tízből hatan hajlandóak áttervezni a dátumot, ha tudják, hogy azzal spórolhatnak. A magyarok 24%-a pedig akár kitérőket is betervez, és egy vagy több helyen is megáll, ha így olcsóbban jön ki egy repjegy, ráadásul még örülnek is neki, hiszen így egy utazás alatt több helyet is meglátogathat.

hirdetes

A magyarok mellett a cseheket, a szlovákokat, a lengyeleket és a románokat vizsgálták utazási szokások szempontjából és hogy használnak-e utazási trükköket. 

A vizsgált alanyok többsége leginkább a megemelkedett szállásárak miatt aggódik, de minden második megkérdezett az éttermi költségeken is spórolna, valamint az egyre magasabb repülőjegy árak is aggasztóak számukra. Bár a főszezonban magasabb repülőjegy-árak miatt a magyarok 42%-a aggódik, a többség hajlandó bevetni különböző trükköket, hogy spórolhasson.

2.    Repülőjegyakciók

A magyarok 32%-a követi a repülőjegyakciókat a felmérés alapján; jellemzően ők azok, akik lecsapnak a jó ajánlatokra, és elutaznak olyan helyekre is, amelyek nem szerepeltek az eredeti terveik között.

A kedvezőbb repülőjegyárak érdekében számos utazási trükköt bevethetünk. Például a konkrét utazási dátum helyett kiválaszthatjuk a kívánt hetet vagy hónapot, és megadhatjuk, hogy hány napot szeretnénk tartózkodni a célállomáson. A keresőmotor pedig a legjobb találatokat adja ki nekünk. Ezzel a keresési trükkel is olcsóbb repülőjegyhez juthatunk.

hirdetes

De van egy olyan hack is, ami segít bármely célállomás elérésében, még akkor is, ha a légitársaságok nem adják meg azt meglévő útvonalként. Ha a keresőbe beírjuk, hogy hová és mikor szeretnénk menni, akkor összeállít egy utazási útvonalat a különböző légitársaságok különálló járataiból. Az árriasztások nyomon követik a kiválasztott útvonalakat, és értesítést küldenek, ha csökken az ár, így nem kell folyamatosan ellenőriznünk, mi a legjobb deal.

Van olyan hack is több repülőjegy kereső oldalon, hogy keresési funkciónál megadhatjuk az úticélt, az indulást, az érkezést és a dátumot minden egyes városhoz, amelyet szeretnénk meglátogatni, ez a Multicity keresés, így a megálmodott úticélok és az ott eltölteni kívánt idő után a legolcsóbb és legpraktikusabb útvonalakat adja ki a rendszer.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

58/2006. (VIII. 11.) FVM rendelet

a Magyar Takarmánykódex kötelezõ elõírásairól szóló 44/2003. (IV. 26.) FVM rendelet... Tovább

Vitesse

Burgonya Cél: korai érésû étkezési burgonya Leírás:A növény középmagas-magas, lomb... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek