A halmozható konténerrendszerek legfőbb tulajdonságai

Az a raktár legdrágább tere, amit nem használunk ki!

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Egy hazai fejlesztésű, többcélú tároló rendszer előállítójaként a Mobilizátor Kft. és korszerű terméke mutatkozik be lapunk hasábjain első alkalommal.
A halmozható konténerrendszerek legfőbb tulajdonságai

Egy hazai fejlesztésű, többcélú tároló rendszer előállítójaként a Mobilizátor Kft. és korszerű terméke mutatkozik be lapunk hasábjain első alkalommal.

Ennek az univerzális és nagy variációs lehetőségű rendszernek az elemeit röviden „konténereknek” is nevezhetjük, melyek az agrárlogisztikának olyan általános használatú segédeszközévé válhatnak, mint korábban pl. a tartályládák és fa raklapok. A nagy és kis zsákos anyagok raktározása, ezen belül
főként a vetőmagok, műtrágyák és növényvédő szerek és takarmányok átmeneti tárolása területén kínálnak költséghatékony új megoldást, de a zöldség (pl. burgonya) és gyümölcs (pl. alma) tárolására is alkalmazhatóak. A konténerek egyedi igények szerinti méretekben rendelhetők meg.

Korábban, ha ömlesztett anyag tárolásáról hallottunk, mindig hatalmas kúpokat, szélesen elterülő anyaghalmokat, hatalmas méretű silókat, vagy óriás tartályokat képzelhettünk magunk elé.

Az ömlesztett anyagok közül a szemcsés és porszerű fajták jól kezelhetővé válnak a magas építésű raktárakban ennek a konténernek az alkalmazásával. Mindezt képes egyetlen targoncás külön szerelési költség nélkül gyorsan telepíteni, és szükség esetén ugyanilyen gyorsan áttelepíteni, vagy átrendezni. Nagy teherbírású fém keretszerkezet (rakonca) biztosítja a konténer vázát és rakfelületét is. A gépi anyagmozgatás általánosan ismert és használt (targonca, „béka”, daru, önrakodó gépkocsi) eszközeivel mozgatható, emelhető. A rendszer vázát adó fém keretbe többször felhasználható polipropilén flexibilis tartály (Big-Bag) függeszthető. A vázra függesztett flexibilis tartály felülről tölthető, a vázszerkezet rakfelületen képzett nyíláson keresztül az ömlesztett anyagot tároló tartály
ürítő csonkja is átvezethető.

A halmozható konténerrendszerek legfőbb tulajdonságai a következők:

A TÜV-Bayern által ellenőrzött stabilitási és HACCP-s higiéniai paraméterekkel rendelkezik. Ömlesztett anyag tárolás esetén lágyfalú polipropilén konténereket és/vagy kis zsákokkal megrakott raklapokkal lehet telerakni, így az 1,2x1,2 m alapterületű modulok 6-8 m magasságig halmozva biztonságosan, kezelhető egységekként töltik ki a teljes raktármagasságot.Szükség esetén polcok is kiegészíthetik a konténer belterét, így alkalmazása komoly gazdasági megtakarításokat eredményez felhasználói számára. Ezek a modulok, mint egy nagyra sikerült építőkocka-játék darabjai egymásra halmozhatóak, illetve egymás mellé rögzíthetőek és így egy nagy stabilitású állványrendszer hozható létre belőlük, szerelési költség és különösebb időráfordítás nélkül. A rendszer szabadalom értékű gondolata az, hogy a modulok trapéz jellegű alapterületi kialakítása révén egymásba csúsztathatóak, ezáltal használaton kívül is helytakarékosan tárolhatóak. Több mint 5000 t nagy értékű ömlesztett anyagot tárolnak már a felhasználók 1 tonnás egységekben, a tároló-modulokba függeszthető alaktartó, flexibilis tartályokban. Egy 8 órás műszak alatt több száz köbméteres állványrendszer alakítható ki, majd a magasraktári jellegű tárolás szükségességének megszűntével a rendszer helytakarékos módon tárolható.

A moduláris jellegből fakadóan mennyiségi bővíthetősége igazodik a felhasználó gazdasági lehetőségeihez. A gazdasági lehetőségek bővítésének aktualitása jelenleg még az is, hogy az agrártámogatások keretén belül az AVOP 1.1. és az AVOP 1.2. vissza nem térítendő támogatásainak igénybevételével 45 illetve 50%-os támogatottsági mérték mellett beszerezhető a rendszer, és a Mobilizátor Kft. a vele szerződéses kapcsolatban álló pályázatíró cég munkájával is segíti azokat, akik használatba kívánják venni azt.A Mobilizátor logisztikai rendszerének előnyeit már élvezi a PIONEER HI-Breed Magyarország Rt. Vetőmagüzeme (Szarvas) (2500 t vetőmag), Syngenta Seeds Kft. Szántóföldi Vetőmagok (Mezőtúr) (2000 t vetőmag), SARA LEE Dauwe Egberts Kávé Tea Rt. (Budapest) (500 t nyers kávé) tárolása, HENKEL Magyarország Kft. (Szolnok) (ömlesztett mosópor alapanyagok), és a Gyermely Rt, Bóly Rt, Bázismag Kft. (összesen 500 t vetőmag) tárolásával.

Kapcsolattartó:

Gyurcsánszky László, ügyvezető

Postacím: 8001 Székesfehérvár, Pf.: 190

Telefon/fax: 22/30-30-30

Internet honlap:

www.mobilizator.hu

E-mail:

container@mobilizator.huForrás: Agrárágazat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

bárányhizlalás

vágóbárányok előállítására többféle lehetőség kínálkozik. Ny- és É-Európa... Tovább

Flämingsprofi

Tavaszi zab Cél: élelmiszer és takarmány Leírás:A fajta növekedési típusa korai... Tovább

Tovább a lexikonra