Európa korlátozásokat vezet be, csak engedéllyel lehet strandolni ezen a tengerparton

Június végétől már csak engedéllyel látogathatjuk meg ezt az Európai strandot

ZH
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A nyárban az a legjobb, hogy szabadon utazhatunk a szebbnél-szebb tengerpartokra, és szerencsékre nem is kell messzire utaznunk, hiszen Európa bővelkedik a gyönyörű strandokban. Idén azonban az egyik leglátogatottabb európai tengerpart látogatását engedélykötelessé teszik június végétől! Készülj fel, ha ide szerveztél nyaralást!

Sugiton calanque

Júniustól ez a tengerpart válik engedélykötelessé 


A francia Riviérán kénytelenek szigorítani a szabályokon, ha megszeretnék menteni a tengerpartjukat. Marseille és környéke az egyik leglátogatottabb úti cél a nyári turizmus során, ami nem csoda hiszen messzeföldről is híres a gyönyörű fehér szikláiról és az azúrkék vizű öbleiről. Ha már jártunk itt akkor biztosan mi is szerelmesei lettünk a Misztrál nevű híre szél által formált és a tengerből felkorbácsolt sziklafalaknak, amelyen a bátor sziklamászók több száz méter magasan tehetik próbára tudásukat, és a közte húzódó öblökben, azaz a calanque-ban a legszebb strandokat találjuk a francia Riviérán.


A turisták ezrei azonban évről-évre erodálják a part menti talajt és az őshonos növényzetet is veszélyeztetik, ezért a környék és a lenyűgöző tája mára már kimondhatjuk, hogy igencsak veszélyben van.

Veszélyben a Francia Riviéra


Mivel a Francia Riviéra ezen területe veszélybe került, a nemzeti park a károk csökkentésének érdekében új rendszert vezet be, aminek értelmében június végétől az egész nyári szezon alatt, az oda kívánó utazóknak egy online engedélykérést kell kitölteniük, ha szeretnék közelebbről is megcsodálni a népszerű Sugiton öblöt és annak strandjait.


A látogatók számát is korlátozzák, maximum 400 fő léphet be a területre naponta, viszont foglalni még három nappal előtte is tudunk, amihez csak egy online QR kódos rendszerre van szükség, a foglalás viszont a látogatást megelőző este előtti nap 18 óráig lehetséges. A foglalás ingyenes, de ha a helyszínre érkezünk, akkor egy biztonsági szolgálat ellenőrzi, hogy foglaltunk e helyet aznapra. Még egy kikötés szerepel a szabályzatban, egy ember egy szezon alatt legfeljebb nyolcszor látogathatja meg a strandot.

Ezekkel az intézkedésekkel próbálják serkenteni a természet regenerálódását.

Így hát érdemes utána járnod az egyes korlátozásoknak mielőtt elindultok nyaralni, Európában egyre több ország vezet be különböző szabályokat, Mallorcán például bizonyos ruhadarabok viselését tiltották be, az olasz Amalfi parton pedig a forgalmat szabályozták.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Orosházai Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Orosháza Ady Endre u. 9. 5900 Magyarország Tovább

hematóma (haematoma)

vérzésből származó jelenség, amikor a szövethézagokba ömlő vér kisebb-nagyobb üregben... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek