Gombaölő csávázószer őszi búza, őszi és tavaszi árpa csávázására, Bayer, tebukonazol, TMTD

Csávázó Raxil Vital

hirdetes

Gombaölő csávázószer őszi búza, őszi és tavaszi árpa csávázására.


Hatóanyag:
15 g/l tebukonazol, 500 g/l TMTD


Felhasználható:
Őszi búza, őszi és tavaszi árpa csávázására a maggal terjedő és a talajból fertőző kórokozók ellen. A Raxil Vital-lal elvégzett csávázás előnyös hatású a kalászosok csírakori és kezdeti fejlődésére, valamint javítja az állomány télállóságát és szárazságtűrő képességét. A két hatóanyagú Raxil Vital a belső és külső magfuzáriózis valamint a hópenész (Microdochium nivale) ellen az egyik leghatékonyabb készítmény.


Javasolt dózis:
2,0 liter/vetőmag tonna


Hatásspektrum:
A Raxil Vital kalászosok vetőmagcsávázására alkalmas gombaölő csávázó szer, amely védettséget biztosít a csírakorban fellépő valamennyi kórokozó ellen.


Javasolt növényvédelmi technológia:
Adagolás: 2,0 liter/vetőmag tonna, nedves csávázási eljárással.A készítményt nedves csávázási technológiával kell felhasználni. Az alkalmazott csávázólé mennyiségét elsősorban az adott kultúra vetőmagjának tulajdonságai és a csávázógép típusa határozza meg. A csávázólé javasolt mennyisége 5-15 l/vetőmag tonna. A csávázott vetőmag minőségét elsősorban a csávázásra szánt nyersanyag minősége határozza meg. Ezért a csávázás minőségét hátrányosan befolyásolja a vetőmag porral, rögmaradványokkal való szennyezettsége. A csávázás során törekedni kell a készítmény pontos és egyenletes adagolására. A csávázott vetőmagot elkülönítve és feltűnő módon megjelölve kell tárolni!


Forgalmi kategória:
I


Munkaegészségügyi várakozási idő:
0 nap


Méregjelzés, veszélyesség:


Eltarthatóság:
0


Kiszerelés:
1000 l, 25 l


Gyártó:
Bayer


hirdetes

címkék:
Kapcsolódó cikkek
Legjobb olajok főzéshez

Melyik a legegészségesebb olaj a főzéshez?

Az olajok fontos szerepet játszanak mind a mindennapi főzés során, mind az egészséges, kiegyensúlyozott étrend részeként, de a melegítés során nem minden olaj egyforma. Van,...

házi rétes

Igazi házi rétes recept, ahogy a nagyanyáink csinálták

A rétestészta készítésétől sokan félnek, hiszen annyira ijesztően hangzik elsőre, hogy egy asztalon kell papírvékonyra kinyújtani a tésztát és mindezt szakadásmentesen....

Vaníliapudingos almás pite

Ezt imádni fogja a család: vaníliapudingos almás pite recept

Ha unod a sima almás pitét, akkor ezt csináld meg! Omlós tészta, isteni fahéjas almaréteg, krémes vaníliapuding, amit bezár egy újabb réteg omlós tészta. Hidd el, mindenki imádni fogja!

Zöldségek novemberben

5 zöldség, amit elültethetsz novemberben

Attól még, hogy egyre hidegebb van kint, a kertünkben igenis vannak teendők. Ne hanyagoljuk el, hiszen rengeteg zöldséget elültethetünk akár novemberben is. Kövesd tippjeinket és...

Tökéletes hummusz recept 4 ízben

A csodálatos csicseriboróból: a tökéletes hummusz recept, 4 ízesítésben

A hummusz egy népszerű közel-keleti étel, aminek alapreceptje pofonegyszerű, és többféleképpen is meg lehet bolondítani, ha extra ízekre vágyik az ember. Az alábbiakban...

lenmagolaj

A gyógyító lenmagolaj: ilyen szuper tulajdonságai vannak!

A lenmagolaj őrölt és préselt lenmagból készül. Állítólagos előnyei közé tartozik a gyulladás csökkentése, a szívbetegségek megelőzése és a rák kockázatának...

Kedvencem az ősz

A legcsodálatosabb évszak - Ezért szeretem az őszt!

Idén is véget ért a nyár, szépen lassan beköszönt az ősz! Nekem az egyik legkedvesebb évszakom, természetesen a tavasz után. El is mondom nektek, hogy miért tetszik ennyire.

Tuja őszi metszése lépésenként

Így metszd meg ősszel a tuját, hogy dús, egészséges legyen!

Az ősz egy remek időszak a kertünk gondozására, és a tuják metszése az egyik olyan tevékenység, amely segíthet abban, hogy bokraink dúsabbak és egészségesebbek legyenek. A...

Kávézacc a növényekre

Mi mindenre jó a kávézacc? – Így használd fel a kertben!

Naponta megszámlálhatatlan szemetet termelünk az életünk folyamán, de leginkább a konyhai hulladékunk telíti el a szemetesünket. Miután lefőzted a reggeli kávédat, Te is...

bagel recept

Ha unod már a zsemlét vagy kenyeret, süss bagelt!

A bagel leginkább egy szendvicsalapnak használt péksütemény, mely zsemle alakú, de a közepe lyukas. Tetején meg van szórva különféle magokkal; lehet lenmag, szezámmag, mák vagy...

mátrai faluk

Mesekönyvekbe illő falucskákon keresztül túrázhatunk a Mátrában

A hegyvidéki túrák kedvelői számára, az egyik legközkedveltebb célpont az ország legmagasabb csúcsainak otthona, a Mátra. De ha kicsit más szemszögből figyeljük meg,...

Készíts télen is lekvárt

Őszi/téli befőzés – Citrom-, és narancslekvár készítése

Ősszel és télen is főzhetünk lekvárt, ráadásul nem is akármilyet, mostani cikkünkben elmondjuk nektek, hogyan készíthettek isteni finom dzsemet szezonális citrusfélékből,...