Rauch Hungária idei feldolgozása

hirdetes

150 000 tonna hazai gyümölcsöt dolgozott fel a RAUCH

Kiszner Klaudia
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

 Idén rekord mennyiségű gyümölcs került feldolgozásra a RAUCH Hungáriánál. Közel 150 000 tonna magyar gyümölcsöt dolgozott fel a budapesti és a nyírmadai gyárában a cég. A feldolgozott termékek közül 90 százalék alma, amiből a 100 százalékos Happy Day termékei készülnek, mindezt közel 20 éve hazai almából teremtik.

RAUCH hungária

 A vállat 1993 –ban vonult be hazánkba leányvállalatával , ez közel 20 év jelenlét meghozta „ gyümölcsét” mára már a legnagyobb gyümölcsfeldolgozónak számit a gyümölcslégyártók körében. A rengeteg mennyiségű feldolgozott gyümölcs 90 százaléka alma, amint azt már említettük, ezen kívül a cég foglalkozik meggy, őszibarack, szeder, egres, bodza, piros-és fekete ribizli feldolgozásával is.

 

A cég által forgalmazott termékek közül a Happy Day, Bravo, Yippy és Limessa márkák jelentős része magyar termesztésű gyümölcsből készül, melyeknek az idén haza forgalmazása 10 százalékkal nőtt. Az itthoni piac mellett további 30 országba exportál a hazánkban gyártott gyümölcsleveket, a RAUCH Hungária.

hirdetes

 

Mintegy 20 év alatt a RAUCH vállalat több mint 15 milliárd forintot fektetett beruházásokba a magyarországi telephelyeken, emellett folyamatosan növelte a hazai gyümölcsből való feldolgozás mennyiségét.Ez a szám évről évre csak nő, a hazai beszállítóktól való felvásárlással együtt, ez az idei évre már 800 magyar termelőt jelentett, ami több ezer családnak ad biztos megélhetést. A RAUCH Hungária ezen kívül majd 300 saját Magyar alkalmazottat foglalkoztat

Forrás: agrarszektor.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

91/2008. (VII. 24.) FVM-EüM együttes rendelet

A növényekben, a növényi termékekben és a felületükön megengedhetõ... Tovább

zöld rozsnok (Bromus unioloides [Willd.] Humb. et Kunth.)

a ->pázsitfüvek családjához tartozó, szétterülően bokros, bojtos gyökerű, évelő aljfű... Tovább

Tovább a lexikonra