Raffaello torta recept házilag, egyszerű Raffaello torta recept, karácsonyi Raffaello torta recept

A karácsony igazi éke: mennyei Raffaello torta házilag- recept

VN
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Tudna bárki az ünnepi szezonhoz tökéletesebb desszertet ajánlani, mint a Raffaello? Karácsonyi kókuszos-mandulás ízvilág, és havas tájakat megihlető borítás. Ha jobban belegondolunk tökéletes torta alapanyag, nem igaz? Mutatjuk a legújabb kedvenc karácsonyi desszertünk, a Raffaello torta receptjét. Nagyon egyszerűen te is elkészítheted otthon, javasoljuk, hogy teszteld le az ünnepi időszak alatt, mert nagyon finom!

Raffaello torta recept karácsonyra

Különleges karácsonyi Raffaello torta

A karácsonyi hangulathoz mindenképpen hozzátartoznak a mennyei sütemények illatai, na meg persze semmihez nem fogható ízei is. Nekem például nagymamám mennyeien finom zserbója nélkül nem ünnep az ünnep. De legújabban ezt a hagyományos ízek újragondolásával készült mákos guba tortát is nagyon sokszor sütjük, bár nagyon karácsonyi, annyira finom, hogy nem feltétlen csak karácsonykor… Jó szívvel ajánlom még ezt a mézeskalácsos tortát is, akik hatalmas mézeskalács fanatikusak azoknak azért, mert ez még annál is finomabb, akik pedig nem, azoknak azért, mert ezt akkor is imádni fogják. Na de vissza az eredeti témához. Nem telt el úgy eddig karácsony, hogy ne kaptam volna egy doboz Raffaellot, és olyan nagyon szerencsés vagyok, hogy a születésnapom éppen karácsony előtt egy héttel van, tehát akkor is kapok. Mivel ez az édesség annyira a havas tájat, a karácsonyi idill juttatja az eszembe, arra gondoltam, hogy valamilyen karácsonyi süteményt is lehetne belőle készíteni, ekkor találkoztam a Rafaello torta receptjével egy online blogon, ezt picit átalakítottam, és a Raffaellókat a tetejére tettem dekornak.  

Hozzávalók a Raffaello tortához

A piskótához:

  • 7 db tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna

A krémhez:

  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 4 csepp mandulaaroma
  • Vaníliáscukor
  • 2 csomag tejszínes pudingpor
  • kókuszreszelék

A díszítéshez:

  • Igény szerint: tejszínhab, szeletelt mandula, porcukor, csokibevonó, Raffaello golyók, kókuszreszelék, színes cukorkák, arany vagy ezüst cukorgyöngyök

A Raffaello torta elkészítése

  • A Raffaello torta elkészítéséhez első lépésként válaszd szét a tojásokat! A tojássárgáját keverd ki a cukorral, majd tedd bele a lisztet és a kis szódabikarbónát is! A tojásfehérjét kemény habbá kell verni (szerintem ez sokkal egyszerűbb, és gyorsabb gépi habverővel, de kézi habverővel sem lehetetlen). Ha kész a tojáshab, akkor óvatosan forgasd bele a sárgája keverékéhez!
  • Sima masszát kell kapnod. Ezt öntsd bel egy VAJJAL KIKENT, LISZTEZETT tortaformába! A piskótát 160 fokos előmelegített sütőben 25 percet kell sütnöd. Nekem a mániám, ezért külön kiemelem, hogy a legjobb eredmény érdekében ne nyitogasd a sütő ajtaját, ezt írták a receptben, és nagymamám is mindig óva intett ettől! Akkor lesz jó, amikor már aranybarna, és az illata is jó, ekkor végezz tűpróbát, és ha tényleg jó, vedd ki a sütőből a Raffaello torta alapját!
  • A Raffaello torta krémjének elkészítéséhez a pudingport kell egy kis tejjel összekeverni. A többi tejet melegítsd fel, majd keverd hozzá a cukrot! A pudingot akkor kell beleönteni, amikor már forr, és addig főzni kavargatás mellett, amíg be nem sűrűsödik, majd várj, még kihűl, és ha kell, kavargasd, hogy be ne csomósodjon. Közben habosítsd fel a vajat, add hozzá az aromákat, majd dolgozd össze a pudingos krémmel!
  • Végül már csak a torta összeállítása maradt: vágd ketté a piskótát hosszában, kend be a krémmel a belsejét, és az oldalait, majd ízlés szerint díszítsd. A legegyszerűbb, ha megszórod kókusszal, de a tetejére Raffaello golyókat, vagy karácsonyi cukorkákat, egyéb díszeket is tehetsz. Legalább 4 órát pihentesd hűtőben! 
     

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

rackásság

a pehelyszálaknál hosszabb, durvább, rendszerint íveltség nélküli —>gyapjúszálak... Tovább

117/2008. (IX. 5.) FVM rendelet

A Magyar Élelmiszerkönyv közösségi elõírások átvételét megvalósító kötelezõ... Tovább

Tovább a lexikonra
gyümölcstermesztés Házi kert