Pusztító tüzek és brutális viharok egyszerre támadják Olaszországot

Pusztító tüzek és brutális viharok egyszerre támadják Olaszországot

ZH
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Amíg Olaszország déli felét és szigeteit pusztító tüzek sújtják, addig északon brutális viharok felelősek a vészhelyzeti állapotért. Görögország után már Olaszország is szorult helyzetbe került.

szicília tűz

Brutális természeti csapások érik Görögország után Olaszországot


A több mint egy hete tartó erdőtüzek után Rodoszon, amely során több ezer embert kellett evakuálni lakhelyükről és a szállodákból, Korfu északi részén is kipattantak az erdőtüzek és itt is tömegével kellett kilakoltatni az embereket egyes városokból.

Majd Európát újabb csapás éri, mivel Olaszországban már napok óta brutális viharok zajlanak az északi területeken, miközben a déli országrészen olyan hőség van, hogy továbbra sem sikerült eloltani az erdő- és bozóttüzeket. A szicíliai Palermo térségében egy ideig a repterek is le voltak zárva, amelyet most már újranyitottak, azonban a reptér kerül még mindig zajlik a lángok oltása. 

A tűz Cinisiből, egy Palermóhoz közeli városból indult, és olyan gyorsan terjedt el az erős forró szélben, hogy tovább haladását nem lehetett volna megakadályozni. A lángok elpusztították a környező olajfa- és szőlőültetvényeket is, valamint több üzlet és autókereskedés látta már kárát a forró lángoknak. A füst egyből beborította a Cinisit és a környező kisebb településeket és az autósztrádákat is. Ezeket a településeket azonnal evakuálták, majd a tovább terjedő tűz miatt, az éjszaka folyamán San Vito Lo Capo térségét is evakuálni kellett, ahonnan a turisták egy részét hajókkal menekítették. 

Még mindig égnek a tüzek Olaszországban

A lángokat továbbra sem sikerült megfékezni Messina és Enna térségében, a szicíliai kórházak leterheltek, a füstmérgezéssel beszállított emberek elsőbbséget élveznek.

Hatalmas viharok Olaszország északi részén

Olaszországot azonban másirányból is természeti csapások érik, ugyanis az északi területeken a tűzvésszel ellentétben a mindennapossá vált nagyerejű viharok nem csillapodnak, amelyek sokszor jégesővé válnak.

Milánó szelesebbé vált, mint eddig bármikor, óránként 100 kilométeres erősségű szelet mérnek, ami lecsavarja a házak tetejét és a fákat sodorja el. A trópusi esőzés miatt leállították a tömegközlekedést, és máris rengeteg kárt okozott a nemzetnek, a bezúduló eső a milánói bíróságba, eláztatta az archívumot. Mantovában még keményebb a helyzet, ott narancs méretű jéglabdák zúdulnak a város lakóira.

Lombardia és Veneto tratomány lakosai azt kérik a kormánytól, hogy nyilvánítsák őket katasztrófa sújtotta övezetté.

Nello Musumeci, a polgári védelem vezetője a SkyTG24 hírtelevíziónak hangsúlyozta, hogy az ország déli részén a következő órákban a 40 fokos hőség enyhülését várják, északon viszont további viharok követik majd egymást.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2024-07-05

Ezekkel a természetes ellenszerekkel tudsz védekezni a földibolhák ellen

Apró lyukak jelentek meg a növényeiden? Látod az apró, ugráló, fekete bogarakat is? Valószínűleg földibolhával van dolgod. Ezek a természetes ellenszerei.

2023-12-31

Rothad a karácsonyi kaktusz gyökere - Mit kell tenni?

Ha a karácsonyi kaktusz gyökerei rothadnak, ne essen pánikba! Ez a cikk praktikus tippekkel és tanácsokkal szolgál, hogy visszaállítsa ezen ünnepi növények egészségét és szépségét.

2024-07-04

Másodvetés a kertben - Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor

A júliusi betakarítással még közel sem ért véget a kertészkedés. Pont ilyenkor jön el az ideje a másodvetésnek. Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor.

2023-12-31

Wasabi: Tudtad, hogy a világ egyik legnehezebben termeszthető fűszernövénye?

A világ egyik legdrágább és legnehezebben termeszthető fűszernövénye, a wasabi, különleges ízével és egyedi jelenlétével hódítja meg a gasztronómia szerelmeseit.

2024-06-12

A mezőgazdaság jövője itt van: Drónokkal a sikeres termesztésért

A drónok és a mezőgazdaság találkozása forradalmi technológiák megjelenését jelenti a földeken. A drónok használata a mezőgazdaságban rendkívül jövedelmező.

2024-07-01

Mutatok pár ötletet a cukkini felhasználásához, hogy ne menjen kárba a termés

Bár gyönyörű álom, hogy a kertünkben ültetett cukkini folyamatosan annyit terem, amennyire éppen szükségünk van, de nagyon gyakori, hogy berobban a termés.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

zavara alkánok (paraffin-szénhidrogének)

telített, nyílt szénláncú ->szénhidrogének, a szénatomok között csak egyes kötés... Tovább

hidrogén (H)

a periódusos rendszer első eleme; a Földön elemi állapotban csak kis mennyiségben fordul elő,... Tovább

Tovább a lexikonra
Agrárgépészet Agrárjog Állatok Állatorvos állattartás Állattenyésztés dísznövény Érdekességek Gazdaság Gyeptermesztés gyógynövény gyógynövénytermesztés gyümölcs gyümölcstermesztés Házi kert Húsvét Húsvéti programok Karácsony Karácsonyi asztal Karácsonyi díszek kert Kertészet kertfenntartás Környezetgazdálkodás Környezetvédelem Mezőgazdaság Nemesítés, biotechnológia növény Növénytermesztés Növényvédelem NVT, mezõgazdasági támogatások oktatás Paradicsom permetezés Talajművelés Tudomány Ünnep virág virágtermesztés webáruház Zöldség Zöldségtermesztés