Gombaölo Previcur 607 SL
Gombaölő permetező szer zöldségfélék, dísznövények védelmére.
Hatóanyag:
607 g/l propamokarb
Felhasználható:
Szabadföldön és termesztő berendezésekben zöldség, paradicsom, paprika, hajtatott fejes saláta, uborka, burgonya, vöröshagyma és dísznövény kultúrákban talajon át fertőző moszatgombák (Phythophthora, Pythium, Aphanomyces, Peronospora, stb.) ellen. Állomány vagy lombkezelésre uborkában, vöröshagymában, salátában peronoszpóra, paradicsomban fitoftóra ellen alkalmazható. Kiskertben:Lombkezelésre uborkában uborkaperonoszpóra, vöröshagymában hagymaperonoszpóra, paradicsomban fitoftóra ellen 30 ml/ 10 liter víz, salátában salátaperonoszpóra ellen 15 ml/10 liter víz.
Javasolt dózis:
Hatásspektrum:
A propanokarb hatóanyag meggátolja az érzékeny gombaszervezetek sejtmembránjainak kialakulását, a gombafonalak növekedését, a spórák képződést és csírázását. Különlegessége, hogy a talaj és a levélzet kezelésére is alkalmas szisztemikus hatású vegyület. A talajból hosszú ideig felvehető gombaölő hatóanyagnak preventív, kuratív és eradikatív tulajdonsága kiváló növénykondicionáló hatással párosul. A Previcur tökéletes védelmet nyújt a moszatgombák (pl.: peronoszpóra, fitoftóra stb.) ellen.
Javasolt növényvédelmi technológia:
Talajkezelés esetén: talajfertőtlenítésre 1 köbméter talajhoz 0,3 – 0,4 liter Previcur-t 20 liter vízben fel kell oldani, majd öntöző rózsával egyenletesen kijuttatva, állandó keverés mellett a talajjal alaposan el kell dolgozni. Vetés, palántázás, dugványozás előtt, vagy közvetlenül az ezt követő felületi talaj-kezelésre 0,15-0,25 %-os töménységben használható. Lombkezelés esetén: paradicsomban, uborkában, vöröshagymában 3 liter/ha dózisban 300-500 l/ha permetlében, hajta-tott fejessalátában 0,15 %-os oldatban 1000 l/ha permetlében juttassuk ki. Csávázás esetén: erdészeti csemetekertben Robinia, Fagus, Tilia spp., Pinus nigra, P. silvestris magcsávázására 5 liter/tonna mennyiségben. Csemetekertben felületi talajkezelésre 0,15 %-os töménységben. Tulipánhagymák csávázására 0,15 % oldatban.
Forgalmi kategória:
III
Munkaegészségügyi várakozási idő:
3 nap
Méregjelzés, veszélyesség:
Zöld IPM besorolású készítmény.
Eltarthatóság:
2
Kiszerelés:
10 x 1 l, 25 x 200 ml
Gyártó:
Bayer

Melyik a legegészségesebb olaj a főzéshez?
Az olajok fontos szerepet játszanak mind a mindennapi főzés során, mind az egészséges, kiegyensúlyozott étrend részeként, de a melegítés során nem minden olaj egyforma. Van,...

Igazi házi rétes recept, ahogy a nagyanyáink csinálták
A rétestészta készítésétől sokan félnek, hiszen annyira ijesztően hangzik elsőre, hogy egy asztalon kell papírvékonyra kinyújtani a tésztát és mindezt szakadásmentesen....

Ezt imádni fogja a család: vaníliapudingos almás pite recept
Ha unod a sima almás pitét, akkor ezt csináld meg! Omlós tészta, isteni fahéjas almaréteg, krémes vaníliapuding, amit bezár egy újabb réteg omlós tészta. Hidd el, mindenki imádni fogja!

5 zöldség, amit elültethetsz novemberben
Attól még, hogy egyre hidegebb van kint, a kertünkben igenis vannak teendők. Ne hanyagoljuk el, hiszen rengeteg zöldséget elültethetünk akár novemberben is. Kövesd tippjeinket és...

A csodálatos csicseriboróból: a tökéletes hummusz recept, 4 ízesítésben
A hummusz egy népszerű közel-keleti étel, aminek alapreceptje pofonegyszerű, és többféleképpen is meg lehet bolondítani, ha extra ízekre vágyik az ember. Az alábbiakban...

A gyógyító lenmagolaj: ilyen szuper tulajdonságai vannak!
A lenmagolaj őrölt és préselt lenmagból készül. Állítólagos előnyei közé tartozik a gyulladás csökkentése, a szívbetegségek megelőzése és a rák kockázatának...

A legcsodálatosabb évszak - Ezért szeretem az őszt!
Idén is véget ért a nyár, szépen lassan beköszönt az ősz! Nekem az egyik legkedvesebb évszakom, természetesen a tavasz után. El is mondom nektek, hogy miért tetszik ennyire.

Így metszd meg ősszel a tuját, hogy dús, egészséges legyen!
Az ősz egy remek időszak a kertünk gondozására, és a tuják metszése az egyik olyan tevékenység, amely segíthet abban, hogy bokraink dúsabbak és egészségesebbek legyenek. A...

Mi mindenre jó a kávézacc? – Így használd fel a kertben!
Naponta megszámlálhatatlan szemetet termelünk az életünk folyamán, de leginkább a konyhai hulladékunk telíti el a szemetesünket. Miután lefőzted a reggeli kávédat, Te is...

Ha unod már a zsemlét vagy kenyeret, süss bagelt!
A bagel leginkább egy szendvicsalapnak használt péksütemény, mely zsemle alakú, de a közepe lyukas. Tetején meg van szórva különféle magokkal; lehet lenmag, szezámmag, mák vagy...

Mesekönyvekbe illő falucskákon keresztül túrázhatunk a Mátrában
A hegyvidéki túrák kedvelői számára, az egyik legközkedveltebb célpont az ország legmagasabb csúcsainak otthona, a Mátra. De ha kicsit más szemszögből figyeljük meg,...

Őszi/téli befőzés – Citrom-, és narancslekvár készítése
Ősszel és télen is főzhetünk lekvárt, ráadásul nem is akármilyet, mostani cikkünkben elmondjuk nektek, hogyan készíthettek isteni finom dzsemet szezonális citrusfélékből,...