Praktikus irodai megoldások, ha kezdetek kifogyni a helyből

hirdetes

Praktikus megoldások kis irodákba, hogy jobban elférjetek

Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Egy sikeres vállalkozás egyik fontos alapköve, hogy a kollégák munkavégzési helye lehetővé tegye a produktív munkát, kényelmes helyet biztosítson számukra. De mi van, ha az iroda már kicsi, de még nem engedhettek meg nagyobbat?

praktikus irodai megoldások

A növekedési fázisban minden vállalkozásnak meg kell küzdenie ezzel a problémával: az iroda már kezd szűkös lenni, az új kollégáknak alig-alig jut hely, azonban a nagyobba költözés még túl sokat venne el a bevételből, ezért nem engedhetetitek meg magatoknak. Ez a 22-es csapdájává tud alakulni, de tehetsz érte, hogy a jelenlegi iroda is kényelmesebb legyen ebben az időszakban! Mutatunk néhány ötletet, amit érdemes megfontolnod.

Használjatok kisebb gépeket! 

A számítógépek modernizálása sok szempontból fontos lehet – hiszen a régi, elavult rendszerek zajosak, lassúak és nagy helyet is foglalnak. Ha eddig asztali gépekkel dolgoztatok, itt az ideje lecserélni azokat kisebb helyet foglaló laptopokra! 


Persze, arra mindenképp ügyelj hogy a munkavégzés ugyanolyan kényelmes maradjon: azok sámára akik 8 órát a gép előtt töltenek mindenképp érdemes monitort és billentyűzetet, egeret adni a laptop mellé – ezzel megelőzve a hát- és nyakfájást.

hirdetes

Közösségi terek leválasztása mobilfallal

Közösségi terekre márpedig szükség van, és azt nem is érdemes beáldozni a munkaállomások oltárán. Nem kell azonban ezeknek a tereknek mindig nyitva állni! Ha mobilfal rendszerrel oldjátok meg az ilyen területeket, akkor a hétköznapokban, a szigorú munkaórákban rengeteg helyet nyertek hiszen az egész irodát használhatjátok erre, de szükség szerint a falak elhúzásával akár nagyobb teret is megnyithattok egy-egy brainstormingra, csapatmunkára.

hirdetes

A részidős homeoffice is jó megoldás lehet

Ha már tényleg nagyon szorít a hely, érdemes bevezetni a homeoffice-t megoldásként, vagy legalább a rugalmas munkaidőt. Ha felváltva, egy rendszer szerint jártok be az irodába akkor lehetséges hogy mindenki mindenkivel dolgozhasson, mégse legyetek benn egyszerre annyian, hogy egy tollat sem lehet leejteni a földre.

Rugalmas munkaállomás kiosztás és új lehetőségek 

A fiatalabb generációs munkavállalók már jóval rugalmasabbak a munkaállomásokat illetően, amelyet érdemes is kihasználnod. A kötött íróasztalok helyett kialakíthattok többféle megoldást: akár egy nagy asztalt, akár babzsákfoteleket is helyezhettek az irodába, hogy a munkatársak kedvükre válogathassanak: ma éppen hol szeretnének dolgozni. 


Fontos, hogy a nagyobb projektekhez itt is meg kell teremteni a kényelmes és egészséges ülőhelyeket, azonban a kisebb feladatokat ma már szívesen végezzük akár máshonnan is! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

alakor (egyszemű búza, Triticum monococcum L.)

réges-rég termesztett diploid (->diploid sejt) ->búzafaj. A vad a.-ból (T. boeoticum)... Tovább

anasztomózis (összeszájadzás)

(anat.) artériák és vénák közötti legrövidebb összeköttetés; ha a szerv "pihen", csak... Tovább

Tovább a lexikonra