Ezt az 5 programot ne hagyd ki, ha Portóba utazol!

hirdetes

Az 5 legjobb látnivaló és program Portóban 2022-ben

ZH

A Duoro folyó torkolatánál fekvő Porto Portugália második legnagyobb – és második legnépszerűbb – városa. Ez a portói bor hazája, amely a 17. század után vált népszerűvé, és városszerte rengeteg helyet találhatunk, ahol megkóstolhatjuk ezt a népszerű desszertbort! Nézzük Portó legszebb látnivalóit és legérdekesebb programjait!

porto programok

Míg Portóból hiányzik az ikonikus „wow!” Lisszabon tényezője, továbbra is azt gondolom, hogy ez egy gyönyörű folyóparti város, tele sok jó étellel, bőséges borral és hangulatos folyóparti kávézókkal.

Sőt, ez a legjobb hely a közeli Douro-völgybe tett kirándulások megkezdéséhez, ahol felfedezhetjük és bejárhatjuk a régió híres kikötői szőlőültetvényeit. Ez egyben a Camino Portugues (többnapos túra a spanyolországi Santiago de Compostelába) egyik fő indulási helye, így a túrázók és a zarándokok kedvelt központja is.

A portói látogatásod alkalmával viszont van 5 hely, amit semmiképp sem érdemes kihagynod, mutatjuk!

1. Barangolás a Jardins do Palácio de Cristal-ban

Ez egy ingyenes, 24 hektáros botanikus kert Porto központjában. A kerteket az 1800-as évek végén tervezték, és egy hársfákkal teli sugárút, a folyó menti sétányok, valamint egy koncertek és kiállítások helyszíne található. A környéken szobrok, szökőkutak és olajfák is találhatók. Ez az egyik legjobb hely a városban a kikapcsolódásra, az emberek figyelésére és a folyóra néző kilátásra.

 

2. Hajózás a Douro folyón

Ha pihentető kikapcsolódásra vágyunk a városból, tegyünk egy hajókirándulást a Douro folyón. A folyó mintegy 897 kilométeren (557 mérföldön) húzódik Spanyolországba, bár a túrák szinte kizárólag a Porto körüli szakaszra összpontosítanak, ahol a város hat híres hídja látható. Egy órás körút során áthaladunk a város hat hatalmas hídja alatt, amelyek átívelik a folyót, miközben egy kicsit megismerkedhetünk a város történetével. A Living Tours festői, egyórás körutazást kínál mindössze 15 euróért.

hirdetes

3. Tegyünk egy kört a Douro-völgyben

A portói édes desszertbor ebből a régióból származik, a hegyvidéki Douro-völgy pedig tele van kis családi tulajdonú pincészetekkel. Ezek a pincészetek mind magasan, a dombok között találhatók, és pofás kilátást kínálnak, miközben kortyolgatjuk a borukat. Ha nem rendelkezünk saját járművel, az egész napos bortúrák általában 8-10 óráig tartanak, és tartalmaznak több megállót, ebédet és általában egy folyami körutazást is. A Get Your Guide egy népszerű, egész napos túrát indít 95 EUR-ért, amely két borbirtokot látogat meg, ebédet és körutazást foglal magába.

4. Csodáljuk meg a város azulejo művészetét

hirdetes

A mórok (Európa egyes részeit meghódító észak-afrikai muszlimok) által bevezetett hagyományos kerámia csempék a 13. századból származnak. A műalkotások általában egy történetet mesélnek el, gyakran a portóiak történelméről vagy mindennapi életéről. Az Igreja de Santo Ildefonso, a Capela das Almas és a kikötői székesegyház a legjobb helyek közé tartoznak ennek a hagyományos művészetnek a közelről való megtekintésére.

5. Látogasd meg Livraria Lello-t

 

A José és Antonio Lello testvérek által 1906-ban megnyitott lenyűgöző könyvesbolt állítólag a Harry Potter Roxfort könyvtárának inspirációja. Portugália egyik legrégebbi könyvesboltja, vörös szőnyeggel borított lépcsővel, ólomüveg ablakokkal és neogótikus dizájnnal rendelkezik. Álljon be, készítsen néhány fotót, és böngésszen hatalmas gyűjteményükben. Ez a világ egyik legszebb könyvesboltja.

#https://www.instagram.com/p/ClEkK-AMkmf/x

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

fejlődés

meghatározott irányú, időben lezajló biol. folyamat; minőségileg több szakaszra osztható,... Tovább

búza (Triticum L.)

a ->pázsitfüvek családjához tartozó nemzetség. A világon az 5.-től a 64. szélességi fokig... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek