Lefújta a pókot egy rovarölő spray-vel, nem kellett volna…

hirdetes

Ezért ne fújj le soha egy pókot rovarölő spray-vel!

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Sokan irtóznak a pókoktól, azt azonban kevesen tudják, hogy nem érdemes őket bántani, főleg nem úgy, hogy lefújjuk őket rovarölő spray-vel. Nézzük, mi történt! 

Ezért ne fújj le soha egy pókot rovarölő spray-vel!

A környezetemben is található olyan ember, aki pókfóbiás, egyszerűen a világból is ki tudna rohanni, ha szembe találkozik egy pókkal. Szerencsére én nem ijedek meg tőlük, szóval engem szoktak megkérni, hogy csináljak valamit. Rendszerint ilyenkor meg fogom a kis állatot, és kiviszem az udvarra.

Vannak azonban olyanok, akik úgy gondolják, hogy a rovarölő spray-k hatásosak a pókok ellen is. Ebben nem tévednek, ugyanis azonnal végeznek a pókokkal a rovarölők, azonban sok esetben találkozhatunk egy másik élőlénnyel is, ami egészen idáig a pókban élt. Ez a valami pedig sokkal rosszabb látványt nyújt, mint egy ártatlan kis pók. 

hirdetes

A húrféreg, vagy más néven a nematomorpha az ízeltlábúak testében élősködik, amikor pedig elérkezik az idő, egyszerűen utat tör magának. Ezek az élősködők átlagosan 5-10 centiméter hosszúságúak, ugyanakkor előfordulhat, hogy az egy métert is elérik. Összesen több mint 350 fajuk ismert, mielőtt megijednétek, hozzáteszem, hogy az emberekre nézve teljesen ártalmatlanok! A férgek leginkább a vizes területeket kedvelik, így sajnos nagyon sok helyen találkozhatunk velük, pocsolyáktól kezdve az állatok itató edényéig.

hirdetes

A peték a vízből kerülnek a gazdatestbe, amikor pedig elérik a megfelelő méretet, ráveszik a gazdát arra, hogy menjenek víz közelébe, és ott térnek vissza kedvelt közegükbe. A húrférget tehát könnyedén előcsalogathatjuk, hogyha a gazdatestet nedves közegbe helyezzük. Most pedig megnézheted te is, mi történt, miután lefújták ezt a szegény kis pókot rovarölő spray-vel! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

kalcium (Ca)

az —>alkáliföldfémekhez tartozó, eléggé puha fém. A talajban nagy mennyiségben,... Tovább

flavonoidok

valamennyi növényi részben, főként a —> virágban és a termésben megtalálható... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok