Pingvinekkel sétálhatunk a Jászberényi Állatkertben mindennap!

hirdetes

Pingvinekkel sétálhatunk a Jászberényi Állatkertben mindennap!

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A Jászberényi Állat- és Növénykertben elindult a pingvinséta, amely nem csupán a madarak természetes viselkedését tárja a látogatók elé, hanem egyedülálló lehetőséget teremt a természet varázsának közvetlen megélésére.

pingvinséta

Elindult a pingvinséta a Jászberényi Állatkertben


November 18-án megkezdődött a pingvinséta Jászberényi Állat- és Növénykertben, ahol a város évszakokat kínáló természeti szépségei most egy különleges bemutató keretében ismerhetők meg. A veszélyeztetett pápaszemes pingvinek éves egészségügyi sétájuk során közelről megfigyelhetők, miközben a gondozók érdekfeszítő előadással szórakoztatják a látogatókat.


A jászberényi pingvinséta nem csupán egy állatkerti program, hanem a természet varázsának közvetlen megtapasztalása is. Az Állat- és Növénykert, évszakonként változó arcát mutatja, most pedig a pingvinséta segítségével a látogatók betekintést nyerhetnek az afrikai pápaszemes pingvinek mindennapi életébe.

Nem veszélyes ez a pingvinek számára?

A pingvinek számára a sétálás nem csak különleges program, hanem természetes része életüknek, hiszen élőhelyükön a tenger és a fészkelőhely között is utaznak. Ezen sétákat most az érdeklődők is megcsodálhatják, miközben szakértő gondozók informatív tájékoztatását hallgathatják.

hirdetes


Az afrikai pápaszemes pingvinek, egyetlen afrikai pingvinfajként, veszélyeztetett státuszban élnek, és az utóbbi évtizedben csak lassú növekedést mutat az állományuk. Jászberény mellett, ahol a pingvinkolónia 23 tagot számlál, a budapesti, veszprémi, szegedi és debreceni állatkertekben is megtalálhatók ezek a kedves madarak.

hirdetes

A Pingvinséta a Jászberényi Állatkertben

A Jászberényi Állat- és Növénykert novemberi pingvinsétája az érdeklődőknek egyedi lehetőséget kínál arra, hogy közelebbről megismerjék és megfigyeljék ezt a veszélyeztetett állatfajt. A látogatók számára nem csupán szórakoztató program, hanem felejthetetlen élmény is, ahogyan a pingvinek természetes sétája során megidézi az Északi Félteke Délies kincseit.


A Pingvinséták Időpontja és Helyszíne

A pingvinséták minden nap délelőtt 11 órakor kezdődnek, és lehetőséget kínálnak a látogatóknak arra, hogy egy közelebbről megismerjék az Északi Félteke Délies kincseit. A séták során a gondozók informatív előadása kíséri, amely során érdekességeket tudhatnak meg a látogatók a pingvinek életmódjáról és veszélyeztetettségükről.


A Jászberényi Állat- és Növénykert ezzel a különleges programmal arra ösztönzi a látogatókat, hogy részesei legyenek a természet csodájának, és a szórakoztató, tanulságos pingvinséták keretében közelebbről megismerjék az afrikai pápaszemes pingvinek életét és veszélyeztetettségüket.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-12-31

Rothad a karácsonyi kaktusz gyökere - Mit kell tenni?

Ha a karácsonyi kaktusz gyökerei rothadnak, ne essen pánikba! Ez a cikk praktikus tippekkel és tanácsokkal szolgál, hogy visszaállítsa ezen ünnepi növények egészségét és szépségét.

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2023-12-31

Wasabi: Tudtad, hogy a világ egyik legnehezebben termeszthető fűszernövénye?

A világ egyik legdrágább és legnehezebben termeszthető fűszernövénye, a wasabi, különleges ízével és egyedi jelenlétével hódítja meg a gasztronómia szerelmeseit.

2023-12-31

Mit kell tenni, ha a szelídgesztenyét megtámadja a gubacsdarázs?

A gubacsdarazsak könnyen kárt tehetnek a szelídgesztenye levelekben, de szerencsére van néhány bevált módszer, amelyekkel visszaállíthatod a szelídgesztenyéd egészségét.

2024-02-21

Mit tegyek, ha zsonganak a méhek a kertemben? – a méhész válaszol

A méhek megjelentek a kertedben? Ez azt jelenti tavaszodik, cseppet se félj, Boros Tibor méhész szakértőnk elhozta a legfontosabb tippeket, tudd meg te is ezeket!

2024-02-13

Csirkék, tyúkok nagy kedvence ez a csodálatos virág – Ültess kerti sarkantyúkát!

A kerti sarkantyúka egy csodaszép növény, ami feldobaja a kerteket, na meg a csirkeólakat. Mutatjuk hogyan ültesd el, és etesd vele a csirkéket, tyúkokat.

2024-02-20

Így metszd meg a szőlődet február végén egy kertész szerint

Szőlő metszése: mikor és hogyan kell elvégeznünk? Kertészünk cikkében felvilágosít minket ezekről a kérdésekről és elmagyarázza, hogyan érdemes elvégezni!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

15/2006. (II. 22.) FVM rendelet

a földmûvelésügyi ágazathoz tartozó szakképesítésekre szervezhetõ mesterképzés szakmai... Tovább

103/2008. (VIII. 8.) FVM rendelet

A 2004. évi nemzeti hatáskörben nyújtott agrár- és vidékfejlesztési támogatások... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Állatorvos állattartás Állattenyésztés Érdekességek Karácsony