Ebben az európai városban a legolcsóbb 2 éjszaka

hirdetes

Pénztárcabarát utazást keresel az őszi szünetre? Mutatjuk a legolcsóbb Európai úti célokat!

ZH

Az árak világszerte meredeken növekednek, ami nem biztos, hogy meghozza a kedvünket az utazáshoz, de többen vagyunk, akik így se szeretnénk lemondani az utazás élményéről és szinte sóvárgunk egy hosszú hétvégés külföldi kiruccanásért. Ekkor jöhetnek a pénztárcabarát megoldások, amiket bevethetünk egy utazás során és az sem árt, ha tudjuk jelenleg melyik európai városok a leggazdaságosabbak bukszánkra nézve.

őszi úticél

Európai városok az őszre pénztárcakímélő utazásokhoz

Nem elég a hatalmas árnövekedés a gazdasági helyzet miatt szerte a világban, a magyaroknak amúgy is mindig oda kellett figyelniük a pénztárcáikra az utazások során, de ez a hihetetlen mértékű infláció keményen beszabályozza, hogy mire is költünk. Egy brit valutaváltó cég, a Post Office Travel Monkey közzétett egy tanulmányt, amelyben bemutatják Európa 20 városát, és hogy jelenleg melyik helyen mennyit kell költenünk.


A kutatás során több tényezőt is alapul vettek, az árak összesége a háromcsillagos szállodai, két éjszakás tartózkodásból, a látnivalók belépőjegyéből és a tömegközlekedési árakból tevődik össze. De ezeknél az áraknál olcsóbban is kijöhetünk, mert töb  olyan dolgot is beleszámoltak, amit nem biztos, hogy minden turista igénybe venne, például ilyen a városnéző busz és a vacsora sincs a legszűkebbre szabva, minden városban egy három fogásos, borozós menüvel számoltak. A pontos adatokat EBBEN a táblázatban el is tudod olvasni tételesen, az utolsó kávéig lebontva.
 

A 2022-es év legfontosabb eredményei a következők olcsó utazáshoz:

•    Athén és Lisszabon kínálja a legjobb ár-érték arányt az őszi szünethez Európában. Az elmúlt 15 év során ez az első alkalom, hogy lefuttatjuk a barométert, hogy egy nyugat-európai városban alacsonyabbak az árak, mint a kelet-európaiakban.

hirdetes
•    Az athéni barométer összértéke éves szinten 15%-kal esett, és a felére csökkent Párizsénak, ahol az árak 25%-kal voltak magasabbak az előző évinél. Mégis a francia fővárost választotta a városlátogatást tervezők 26%-a
•    Míg a kelet-európai városok, Riga, Krakkó és Budapest jó ár-érték arányt kínálnak az Egyesült Királyság látogatóinak, egy másik napfényes nyugat-európai város, Lisszabon szerezte meg a második helyet a barométerünkön, összesen 218 fonttal.
•    A portugál főváros árai azonban 21%-kal emelkedtek tavaly óta, és a két éjszaka szállás ára a 2021. szeptemberi 73 fontról most 115 fontra nőtt.
•    További jó ár-érték arányú városok: Prága (249 GBP, 6. helyezett), Madrid (298 GBP, 7.), Berlin (317 GBP, 8.), Dubrovnik (318 GBP, 9.) és Róma (347 GBP, 10.) . Madrid, Berlin és Róma először szerepel a barométer top 10-ben
•    Az idei év legdrágább városai Amszterdam és Velence. Mindkettőre hatással volt a szállodai ágyak szűkössége, ami a szállásárak meredek emelkedését okozta


Top 10 pénztárca kímélő úti cél


hirdetes
A városlátogatás teljes költségét egy ilyen utazásra jellemző 12 tétel alapján számították ki. Ezek között szerepelt italválaszték, vacsora két főre egy palack háziborral, két éjszaka háromcsillagos hétvégi szállás, városnézés és városi közlekedés. Ár-érték arányban itt jött ki a legjobb:

1.     Athén, Görögország             207,18 GBP
2.     Lisszabon, Portugália             218,03 GBP
3.     Krakkó, Lengyelország             218,55 GBP
4.     Riga, Lettország                 220,32 GBP
5.     Budapest, Magyarország             220,95 GBP
6.     Prága, Csehország                 248,50 GBP
7.     Madrid, Spanyolország             298,81 GBP
8.     Berlin, Németország             316,97 GBP
9.     Dubrovnik, Horvátország             318,30 GBP
10.     Róma, Olaszország             347,17 GBP
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

kutrica

a sertésfiaztató épület alapegysége, amely az anyakoca és naposmalacok együttes... Tovább

kecske (házikecske, Capra [litreus] hircus)

a szarvasmarhafélék családjának kecskealakúak (Caprinae) alcsaládjába tartozó faj.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek