Hogyan legyen gyönyörű gyepem? Ezekkel az ötletekkel idén a Te pázsitod is mesés lesz

hirdetes

Hogyan legyen idén gyönyörű pázsitod – így viseld gondját

TK
Csodaszép pázsit

Kontrolláld a gyomokat környezetében


A gyomokra, gyomtalanításra való odafigyelés elengedhetetlen az egészséges pázsit érdekében, hiszen az a legvonzóbb gyep, amiből nem állnak ki különféle gazok. Éppen ezért, ha gyomot észlelsz kertedben, amint lehetséges, minél hamarabb távolítsd el azt onnan. Ezt megteheted különböző módokon, akár azzal, hogy ha nagyobb, kiásod, esetleg csak kézzel kihúzod helyéről. Az is jó megoldás lehet, ha egy ecetes oldattal lepermetezed őket, viszont ebben az esetben figyelj arra, hogy az gyepedet ne érje.


Pázsitod locsolása


Mint minden élőlénynek, pázsitodnak is szüksége van a számára megfelelő mennyiségű vízre. Erre a legjobb megoldás, ha egy automatikus öntözőrendszert telepítesz neki, melyet be tudsz állítani, mikor öntözze, viszont a kézzel való locsolás is ugyanannyira hatásos lehet, csak kicsit körülményesebb. 

hirdetes


Ügyelj rá, hogy ne locsold túl füved, hiszen a túl nedves talaj meggyengítheti a növény gyökerét, illetve annak bepenészedéséhez vezethet – s a gyenge gyökérzet hosszútávon, szépen lassan fogja megbetegíteni pázsitod. 


Bőven elég, ha heti egyszer-kétszer meglocsolod, úgy, hogy a föld képes legyen azt megfelelően magába szívni. Ez azt jelenti, hogy kisebb időközönként kell egy-egy nagyobb vízmennyiséget kapniuk, hogy a föld eltudja azt raktározni.


hirdetes
Hogyan vágd pázsitod?


Rendszeresen kell pázsitodat nyírni, kaszálni, viszont érdemes figyelned arra, hogy az sose legyen túl rövid. Általában minél rövidebbre vágod gyeped, annál gyengébb lesz az az idő múlásával. Éppen ezért érdemes többször elvégezned, mindig csak egy kicsit vágva pázsitodból – hiszen a gyakori kaszálása, illetve hosszabb mérete kedvezőbb számára, főleg a szárazabb időjárási viszonyok között. De mégis mennyit érdemes akkor lenyírnod belőle? Ehhez jó módszer, ha megjegyzed, hogy mindig az aktuális magasságának az egyharmadánál ne vágd egyszerre lentebb. Valamint arra is megéri odafigyelned, hogy ne nappal, a tűző napon foglalkozz ezzel, hanem várd meg a hűvösebb estéket, és nem csak azért, hogy ne kapj napszúrást – így képes leszel megakadályozni a párolgás miatti vízveszteségüket.

 

Te szeretnél otthonodba meseszép pázsitot?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-05-16

Így lesz zöldebb a kerted a szomszédénál! – 4 trükk a kertészektől

Mikor és milyen gyakran locsoljuk a füvet, hogy az zöld és egészséges legyen? Nézd meg milyen trükköket árultak el a szakértőink, hogy zöldebb kegyen a fű!

2022-05-13

Így használd a forró vizet a gyomok ellen

Van egy szuper tanácsunk neked: számos gyomot eltüntethetsz kertedből, ha tudod, hogyan használj ellenük némi forró vizet. Íme minden, amit tudnod kell erről!

2022-05-16

Nincs időd a kerttel foglalkozni? - 4 tipp, hogyan legyen vad, mégis rendezett kerted

Nem csak a tökéletesre nyírt fű és a gömbformára nyírt bokrok, az elburjánzott növények is mutathatnak jól és még környezeti szempontból is hasznos lehet!

2022-05-16

7 virág az árnyékos erkélyre, amik így is tündökölnek

A balkonnövények sokkal inkább szeretik a félárnyékot a tűzőnapnál! Mutatjuk a legszebb árnyéktűrő balkonvirágokat, amik biztosan feldobják az erkélyed!

2022-05-16

Ezzel az 5 tippel meggyógyíthatod a muskátlid!

A muskátli levele könnyen megsárgulhat, szemölcsös lehet és a gondos öntözés mellett is elhervadhat a virága. Ezzel az 5 módszerrel megmentheted a muskátlid!

2022-03-20

A téli füvesítés előnyei és hátrányai

A legtöbben a füvesítést ősszel, vagy tavasszal szeretik és tartják célszerűnek elvégezni. mutatjuk, miért érdemes mégis elgondolkodnod a téli füvesítésen!

2022-03-29

Így savanyítsd kerted talaját természetes módszerekkel

Többféle teljesen természetes módszer is létezik, amelyekkel hatékonyan csökkentheted a talaj pH-értékét, és ideális körülményeket alakíthatsz ki növényeid számára.

2021-09-02

Taposható növények, amiken bátran végigsétálhatsz kertedben

Taposható növényeknek számítanak azok a növények, amikre nyugodtan ráléphetsz, anélkül, hogy tönkretennéd őket. Gyakran használják őket gyep helyett.

További cikkek ebben a témában


PR64A44 (XF 4917)

Napraforgó Cél: olajipari Leírás:Szíklevél alatti szárrészének antociánossága gyenge.... Tovább

enzimek (biokatalizátorok, fermentek)

alapvető jelentőségű, katalitikus hatású fehérjék, amelyek az élő szervezetben végbemenő... Tovább

Tovább a lexikonra
Gyeptermesztés kert Kertészet