Júliusi teendőink a paradicsommal, ha extra édes termést szeretnénk!

hirdetes

Júliusi trükkök a mennyei paradicsom termésért

ZH
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Kíváncsi vagy hogyan tehetsz hozzá a paradicsomod fejlődéséhez júliusban, hogy igazán mennyei legyen a termés? Mutatjuk júliusi paradicsom termelés tippjeinket!

paradicsom gondozása

Júliusi trükkök a paradicsom termesztéshez


1.    Mélyöntözés

A paradicsom termésünk sokkal finomabb lesz, ha ritkábban, de a gyökerek közelében öntözzük meg a paradicsomot és nem a gyakori, felszíni locsolást választjuk. Egyszerű trükk lehet, ha földbe ásunk egy nagy méretű műanyag üveget, vagy egy vödröt, ami segít eljuttatni a vizet a gyökérzet lábaihoz. Fúrjunk egy lyukat a palack vagy a vödör oldalára, töltsük meg félig komposzttal, majd heti 1-2 alkalommal ebbe öntjük a vizet. Így sokkal jobban táplálhatjuk a paradicsom növényünket.

2.    Talajtakaró

A paradicsomok tövébe érdemes még szerves talajtakarót is készíteni a levágott fűből és levelekből, de akár műanyag fóliát is választhatunk. Ez a talajtakaró megvédi majd a növényt a kártevőktől és a kórokozóktól, valamint melegen tartják, ami növeli a termésmennyiséget.

3.    Használ támasztékot

hirdetes

A biztos paradicsomterméshez kell a jó támaszték, hogy a paradicsom bokrok ne a földre hajoljanak. Ugyan ez nem fogja megakadályozni a termést, azonban mégis fontos szerepe van a kapaszkodóknak, mert mentesíti a növényt a betegségek elkapásától, jobb lesz számára a légáramlás és a nap is jobban fogja érni.

4.    Metszés

A paradicsom metszése nagyon fontos, bár sokan megfeledkeznek róla, pedig nem is túl bonyolult, mindössze néhány szabályt kell csak betartanunk. Ne a magasba nöc+vő virágokat metsszük le, még akkor vágjuk le az oldalhajtásokat, amikor kicsik, és a főhajtás és az ágak közötti hajtásokat válasszuk.

5.    Talajtáplálás

A megfelelő tápanyag ellátás minden növény számára fontos, csak úgy mint számunkra, ezért használjunk műtrágyát, vagy természetes komposztot, hogy lendületet adjunk a növény fejlődésének és bőséges termést kaphassunk.

hirdetes

6.    A szódabikarbóna ereje

Ha biztosan édes paradicsomra vágysz, akkor 5 liter vízhez keverj 2 evőkanál szódabikarbónát és azzal végezd a locsolást. Ha pedig a kórokozók már megtámadták a növényt és szeretnénk a gombát eltávolítani, akkor 4 kanállal is tehetünk az 5 liter vízhez. Ezzel a természetes módszerrel kevesebb méreganyagot juttatsz a növény földjébe, és sokkal édesebbé válik tőle a paradicsom.

7.    Szaporítás

Szaporíthatjuk a paradicsomot még júliusban is, ha azt szeretnénk, hogy októberben is legyen termésünk. Egy éles kés segítségével vágjuk le az oldalhajtásokat, amik már elérik a 15 centit, és tegyük őket egy befőttes üvegbe vagy egy pohár vízbe, amit naponta cserélni kell, majd 1 nap múlva el is kezd gyökerezni, ekkor már el is ültethetjük egy cserépbe.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-02-02

Egyszerű trükk: Így csíráztass édesburgonyát, akár a konyhaablakban!

Egy nagyon egyszerű trükkel te is hajtathatsz a konyhaablakodban is édesburgonyát, aminek még a levele is ehető- mutatjuk hogan csíráztass édesburgonyát!

2023-01-30

A trombitafolyondár ültetése, metszése és fajtái

A trombitafolyondár az egyik legszebb kúszónövény, amely igencsak kevés odafigyelést igényel. Néhány fontos dolgot azonban nem szabad elszalasztani!

2023-02-08

A teraszok, verandák legszebb éke: a függő petúnia helyes gondozása

A függő petúnia egy igazán varázslatos növény, ami könnyen termeszthető, gondozása sem okoz túl sok gondot, amennyiben odafigyelsz néhány apróságra. mutatjuk!

2023-01-30

Lonc gondozása: Hogyan neveljünk loncot a kertben

Mindenki felismeri a lonc növény kedves illatát és nektárjának édes ízét. De hogyan kell gondozzuk a lonc növényeket a házi kertben, hogy csodásan virágozzon?

2023-02-07

Így nevelj friss zöldhagymát a kidobásra szán maradékból egy pohár vízben!

Ha zöldhagymát vásárolsz, levágod a végét, ki ne dobd, hiszen egy pohárvízbe téve új hagyma nő ki belőle, rengeteget spórolhatsz ezzel az egyszerű technikával!

2023-02-06

Miért pusztul el a flamingóvirágom? Ez a leggyakoribb probléma és a megoldás!

A flamingóvirág leggyakoribb problémái lesz szó, és természetes mutatjuk a megoldást is, illetve e flamingóvirág megfelelő gondozásához is adunk tippeket.

2022-08-31

Hogyan lehet felismerni és megelőzni a gyümölcs vagy zöldség szétrepedését?

Ha kertészkedsz lehet már találkoztál olyan zöldséggel vagy gyümölccsel, aminek a héja szét volt repedve. Most elmondjuk, hogy ez mitől van és hogyan lehet megakadályozni.

2023-01-09

Ismered a szilvaparadicsomot? – így termeszd a kertedben

A szilvaparadicsom más néven romaparadicsom befőzésre és friss fogyasztásra is kiváló: ismerd meg és kezdd el termeszteni a kertedben!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

fajtátlan állat (helytelenül: korcs v. basztard)

az olyan egyed, amely egyetlen meghatározott —>fajtához sem sorolható. Tovább

influenza

különféle állatfajokban (sertés, ló, madarak) és az emberben főként a légzőszervek... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert Kertészet Növénytermesztés Paradicsom Zöldségtermesztés