Így kösd le a gyermeked a nyári szünetben míg Te dolgozol és kertészkedsz

hirdetes

Otthoni elfoglaltságok nyárra a gyerkőcnek, míg Te dolgozol

SFV
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Hamarosan vége az iskolai időszaknak, Neked pedig ötleted sincs, hogy hogyan kösd le a gyerkőcöt egész nyáron úgy, hogy még a munkára és a kertre is jusson időd? Segítünk!

Elfoglaltságok a nyári szünetre gyerekeknek

Hagyd, hogy segítsen a kertben!


Ha nagyobb gyerkőcöd van, akkor akár Őt is bevonhatod a kert munkába. Figyelj, hogy ne ess túlzásba, ne kényszernek érezze és legyen ideje pihenni, de néhány apróságot rábízhatsz – egyrész lekötöd vele, másrészt pedig felelősséget tanulhat, Te pedig érzékeltetheted vele, hogy bízol benne és rá mered bízni a feladatot. Gyomlálásban, gyümölcsszedésben a kisebbek is, míg a nagyobbak már a fűnyírásban, gereblyézésben is tudnak segíteni.


Bízd rá az állatok gondozását!


Most születtek meg a farmotokon a kiscsibék, kiskacsák, esetleg kismacskák, vagy egy új csikó kapott otthont nálatok? Bízd a gyerkőcre a gondozásukat! Ezzel egyrészt segíthetsz abban, hogy kialakuljon egy mindennapi rutinja a nyári szünet időszakában is, jelezheted felé bizalmad, ráadásul kevésbé érzi majd egyedül magát akkor is, ha nincsenek a közelében a kortársai. Így nem csak az állattartás felelősségét tanulhatja meg a gyerkőcöd, de rengeteg extra szeretetet kap majd és egy saját biztonságos világ kialakítását is segítheted, amelyben az ő kezében van az irányítás. Ha más lehetőség nincs erre, akkor a kutyasétáltatás is kitűnően szolgálhatja ezeket a célokat.

hirdetes


Találjatok egy új hobbit!


A nyári szünet elég időt biztosít arra, hogy a gyermeked és akár Te is elmerülhessetek valamilyen új művészeti terület vagy sportág felfedezésében. Bár a szakkör és edzés-szerű sportprogramok nyaranta többnyire szünetelnek, az önképzés otthon is folytatódhat. Így például van idő, hogy a gyermeked megismerkedjen a négyzetháló-alapú portrérajzolással, vagy az akvarellfestés technikáival. Ezek viszonylag kis költségvetésű tevékenységek, amelyekhez tehetség nem, csak idő, türelem és figyelem szükséges. Így nem csak a gyermek finommotorikus- és megfigyelőképességét fejleszthetitek, de ezeknek a technikáknak a megismerésével rengeteg önbizalmat is szerezhet. 


hirdetes
Sportszerek, amiket egyedül is bátran használhat a gyermeked


Ha a cél elsősorban az, hogy akár kis időre is le tudd kötni a gyermeked, akkor érdemes beszereznetek néhány olyan sportszert, amit önállóan, szülői felügyelet nélkül is tud használni a gyerkőc otthon, saját kerítéseteken belül. Ha például trambulin vásárlásra adjátok a fejetek és egy védőhálót is szereztek hozzá, akkor nyugodtan kiküldheted a három éves gyerkőcöt is az udvarra, míg Te elkészíted az ebédet. Nagyobbaknál gondolkodhatunk akár gólyaláb beszerzésében is, amely egyrészt érdekes és izgalmas a gyerkőcöknek, másrészt pedig kihívást kínál és rendkívül jól fejleszti a mozgáskoordinációt – elsősorban a kéz és a láb összehangolásának műveletét. 


Tipp: Ha olyan helyen laktok, ahol van beton út és biztonsággal kiengedheted az utcára a gyermeked, akkor a görkorcsolya vagy a gördeszka használatának kitanulása is rengeteg élménnyel szolgálhat.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-02-07

Így nevelj friss zöldhagymát a kidobásra szán maradékból egy pohár vízben!

Ha zöldhagymát vásárolsz, levágod a végét, ki ne dobd, hiszen egy pohárvízbe téve új hagyma nő ki belőle, rengeteget spórolhatsz ezzel az egyszerű technikával!

2023-02-02

Egyszerű trükk: Így csíráztass édesburgonyát, akár a konyhaablakban!

Egy nagyon egyszerű trükkel te is hajtathatsz a konyhaablakodban is édesburgonyát, aminek még a levele is ehető- mutatjuk hogan csíráztass édesburgonyát!

2023-02-06

Miért pusztul el a flamingóvirágom? Ez a leggyakoribb probléma és a megoldás!

A flamingóvirág leggyakoribb problémái lesz szó, és természetes mutatjuk a megoldást is, illetve e flamingóvirág megfelelő gondozásához is adunk tippeket.

2023-01-30

Lonc gondozása: Hogyan neveljünk loncot a kertben

Mindenki felismeri a lonc növény kedves illatát és nektárjának édes ízét. De hogyan kell gondozzuk a lonc növényeket a házi kertben, hogy csodásan virágozzon?

2023-02-01

Kerti sarkantyúka- a csodanövény, aminek minden kertben ott lenne a helye

Álmodni sem lehetne jobb kerti virágod a kerti sarkantyúkánál, nincs vele gond, mégis csodásan mutat, és még gyógyító hatása is van, az egész virág ehető!

2023-01-30

5 romantikus szobanövény, amit ajándékozhatsz Valentin-napra

A tucatnyi vörös rózsa nyüzsgő, rövid életű, illatmentes csokornak megvolt a maga ideje, ami már leágazott. Válassz helyette egy mutatós szobanövényt!

2023-01-30

A trombitafolyondár ültetése, metszése és fajtái

A trombitafolyondár az egyik legszebb kúszónövény, amely igencsak kevés odafigyelést igényel. Néhány fontos dolgot azonban nem szabad elszalasztani!

2020-09-04

Állatra, növényre, emberre is veszélyesek a hólyaghúzófélék!

Mik azok a hólyaghúzófélék, milyen veszélyt jelentenek kertünkre, a növényekre, ránk, emberekre? Most mindent elmondunk róluk, az ellenük való védekezésről!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

vörös csenkesz

(Festuca rubra L.): a pázsitfüvek családjához tartozó, redkívül változó külsejű, rövid... Tovább

kromoszóma

a sejt életciklusának egyes szakaszaiban jól elkülöníthető, jellegzetesen festődő tömör... Tovább

Tovább a lexikonra
állattartás Gazdaság Házi kert kert Kertészet kertfenntartás oktatás