Ezek az őszi növények évelők - ismerd meg őket Te is

hirdetes

Őszi évelő virágok – ezeket mindenképpen ismerned kell Neked is

TK, SFV, NA
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Sokszor halljuk, hogy aki a virágokat szereti, rossz ember nem lehet. Alábbi cikkünkből ismerd meg Te is az őszi évelőket.

Krizantém

Az ősszel virágzó egynyári virágokkal ellentétben, évelő őszi virágok díszkertjeinkbe való telepítése egy könnyű és annál inkább megbízható módszer, hogy a hideg idő megérkezése után is színekben pompázzanak ágyásaink. Szinte megfékezik kertünk vonzerejének csökkenését, amikor a legtöbb növény fejlődése lassulni kezd, és emellett létfontosságú szerepet képviselnek a beporzók számára. Ha megismerkedünk ezekkel a hidegtűrő őszi évelőkkel, el is kezdhetjük tervezni, milyen hosszan tartó színekkel szeretnénk megölteni saját kertünket a hidegebb időkben is. De melyek is ezek a virágok?


Mely őszi virágok évelők?


Amikor elkezdjük tervezni őszi színekben pompázó virágoskertünket, az évelők közül a legérdemesebb válogatni, ezek bizonyulnak a legmegfelelőbb választásnak. Habár igaz, hogy ilyen virágok vásárlása szinte némi befektetést igényelnek, de sok elbűvölő fajtát el tudunk kezdeni már mag koruktól nevelgetni, ezekhez pedig viszonylag olcsón hozzá is juthatunk. Idővel, az évelő növények kis magjai megjutalmazzák a kertészek gondoskodását gyönyörű színekkel elkápráztatva őket.

hirdetes

Szeretnéd jobban megismerni az őszi évelő virágokat? Akkor tekintsd meg mostani galériánkat!


Akár az évelő cserjék, a kisebb növények vagy virágok egyaránt kellemes vizuális hatást kelthetnek udvarunkon. A meleg őszi színek kifejezetten jól mutatnak, és feldobják az év ezen időszakát. Ezek az árnyalatok lehetnek krémszínűek, citromsárgák, narancssárgák, pirosak vagy különböző barnák is. Néhány évelő, például a krizantém, elég gyakorinak számít; valamennyi kertész inkább hajlik az őshonos vagy honosított növényfajok felé. Az őszi napfényvirág, az aranyvessző, az évelő őszirózsa vagy a menyecskeszem mind jó példái azoknak a késő ősszel virágzó növényeknek, amelyek elvarázsolják színeikkel a tájat. Ráadásul ezeket a nektárt gyűjtögető méhek is kifejezetten vonzónak találják takarmányozásuk során. 

hirdetes

 

Cikkünk még nem ért véget – amennyiben érdekel a növények listája, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-11-30

Így segít az ecet a növényeiden

Az ecet, amit általában tisztítószerként ismerünk, kiváló segítség lehet a növények egészséges növekedésének elősegítésében és más hasznos célokra is a növényeinkkel kapcsolatban.

2023-12-04

Rengetegen rohamozzák meg az IKEA-t, ilyen olcsón fenyőhöz máshol nem lehet jutni

IKEA fenyővásár árak 2023-ban kicsit ugyan emelkedtek, de még mindig megéri az IKEA-ban fenyőt vásárolni. Az árak alacsonyak, és még kedvezmények is várnak.

2023-11-28

5 hiba, amit a karácsonyi kaktusz gondozása során vétünk

A karácsonyi kaktusz a téli ünnepek elengedhetetlen dekoráció, de annak érdekében, hogy hosszú ideig élvezhessük, fontos elkerülni néhány gyakori gondozási hibát

2023-11-30

A nagymamámtól tanultam ezt a leander teleltetési technikát – Mióta így csinálom minden nyáron ontja a virágot

A nagymama leander teleltetési technikája kiváló eredményekkel szolgál, és nemcsak a növények életében, hanem a családunk kertjének szépségében is látható.

2023-11-30

Az évelők szaporítását most is elvégezhetjük!

Az évelő növények gondozása és szaporítása fontos lépése a kertfenntartásnak. A tőosztás, pedig épp olyan téli feladatok közé tartozik, mint a metszés, vagy a gyümölcsfa ültetés.

2023-11-30

Ezt a fűszert teszem télen az orchideára, hogy rengeteg virágja maradjon

Ebben a cikkben megismerhetjük, hogyan segíthet a fokhagymás oldat az orchideák virágzásának serkentésében, és hogyan válik ez a növény egyedülálló hasznosságú kertészeti eszközzé.

2023-11-30

Az országot ugyan ellepte a hó, de olyan sose lesz, mint 1987-ben

Ahogy betoppan a hideg és a hó a városokba, időutazásra indulhatunk vissza 36 évvel ezelőtt, az 1987-es januári hóviharba, mely szinte megbénította Magyarországot.

2023-11-30

Ezeken a helyeken biztosan megmarad a hó: ide menj, ha élvezni akarod a hó csodáit

Fedezd fel Magyarország téli varázslatát Dobogókőn, Mátrafüreden és Kékestetőn, ahol a hó borította tájak felejthetetlen élményeket kínálnak az év utolsó napján.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

biológiai óra

endogén ritmuson alapuló, feltételezett szabályozó mechanizmus, amely több, szakaszosan... Tovább

Szegedi 470 (Szegedi SC 470)

Kukorica Cél: szemes Leírás:A címerhányás ideje közepes, a kalászkapelyva antociános... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek virág