Ezek az őszi növények évelők - ismerd meg őket Te is

hirdetes

Őszi évelő virágok – Mely őszi virágok évelők

TK, SFV
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Sokszor halljuk, hogy aki a virágokat szereti, rossz ember nem lehet. Alábbi cikkünkből ismerd meg Te is az őszi évelőket.

Kizantém

Az ősszel virágzó egynyári virágokkal ellentétben, évelő őszi virágok díszkertjeinkbe való telepítése egy könnyű és annál inkább megbízható módszer, hogy a hideg idő megérkezése után is színekben pompázzanak ágyásaink. Szinte megfékezik kertünk vonzerejének csökkenését, amikor a legtöbb növény fejlődése lassulni kezd, és emellett létfontosságú szerepet képviselnek a beporzók számára. Ha megismerkedünk ezekkel a hidegtűrő őszi évelőkkel, el is kezdhetjük tervezni, milyen hosszan tartó színekkel szeretnénk megölteni saját kertünket a hidegebb időkben is. De melyek is ezek a virágok?


Mely őszi virágok évelők?


Amikor elkezdjük tervezni őszi színekben pompázó virágoskertünket, az évelők közül a legérdemesebb válogatni, ezek bizonyulnak a legmegfelelőbb választásnak. Habár igaz, hogy ilyen virágok vásárlása szinte némi befektetést igényelnek, de sok elbűvölő fajtát el tudunk kezdeni már mag koruktól nevelgetni, ezekhez pedig viszonylag olcsón hozzá is juthatunk. Idővel, az évelő növények kis magjai megjutalmazzák a kertészek gondoskodását gyönyörű színekkel elkápráztatva őket.

hirdetes

Szeretnéd jobban megismerni az őszi évelő virágokat? Akkor tekintsd meg mostani galériánkat!


Akár az évelő cserjék, a kisebb növények vagy virágok egyaránt kellemes vizuális hatást kelthetnek udvarunkon. A meleg őszi színek kifejezetten jól mutatnak, és feldobják az év ezen időszakát. Ezek az árnyalatok lehetnek krémszínűek, citromsárgák, narancssárgák, pirosak vagy különböző barnák is. Néhány évelő, például a krizantém, elég gyakorinak számít; valamennyi kertész inkább hajlik az őshonos vagy honosított növényfajok felé. Az őszi napfényvirág, az aranyvessző, az évelő őszirózsa vagy a menyecskeszem mind jó példái azoknak a késő ősszel virágzó növényeknek, amelyek elvarázsolják színeikkel a tájat. Ráadásul ezeket a nektárt gyűjtögető méhek is kifejezetten vonzónak találják takarmányozásuk során. 

hirdetes

 

Cikkünk még nem ért véget – amennyiben érdekel a növények listája, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-24

Ez valami csodálatod: Így nevelj tulipánhagymát üvegvázában gyorsan és egyszerűen

A tulipánok annyira bolondbiztosak, hogy akár talaj nélkül is nőhetnek egy vázában vízben. Mutatjuk az extra gyors, és nagyon látványos titkos módszerünket!

2023-01-23

A Zichy Kastélyok nyomában – Az egykori nemesi család hagyatéka

Magyarországon számtalan a múltszázadokból fennmaradt kastélyokat fedezhetünk fel, mi most a Zichy család hátrahagyott csodálatos műremekeit gyűjtöttük össze.

2023-01-24

Csodás kaktuszokat termeszthetsz akár a kertedben is: Tűpárnakaktusz gondozása

A Mammillaria vagy más néven tűpárnakaktusz, télálló, zömök növények, amelyek általában nem nőnek 15 cm-nél magasabbra. Csodásan mutatnak a te otthonodban is!

2023-01-24

Emiatt sárgul meg az orchidea levele- 7 dolog, amit érdemes elkerülni!

Számos tényező okozhatja az orchidea leveleinek elszíneződését, beleértve a napfényt, az alacsony hőmérsékletet és a gyökérrothadást. Nézzük részletesen!

2023-01-23

10 újrahasznosított, kreatív alternatíva növények ültetéséhez

Mielőtt egy új cserepet vásárolnál, először nézz körül otthon! Nemcsak spórolhatsz, hanem a kreativitásodat is kiélheted, és egyedi installációt hozhatsz létre!

2023-01-23

Bakteriális levélfoltok- egy gyakori növényprobléma és a megoldás ellene

A szobanövények bakteriális levél foltossági problémái súlyosak lehetnek, és típustól függően a növény pusztulásához vezethetnek. Mit tehetünk ellene?

2023-01-25

Így tisztítsuk meg az eperágyásokat februárban

A késő téli időszak, azaz a február hónapja tökéletes alkalom az eperágyások megtisztítására és rendberakására, segítünk benne, hogyan érdemes nekiállni!

2023-01-25

A vakond lett az év emlőse

A több mint 120 éve védett vakondot választotta 2023-ban az év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az AM és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

olajretek (leveles olajretek, Raphanus sativus var. oleiferus L.):

igénytelen, egynyári, dudvás szárú, csak virágzás után fásodó növény. Hamvaszöld... Tovább

Mezõgazdasági Szakközépiskola

Szakközépiskola Képzések: Agrárközgazdasági és áruforgalmazó technikus; Kertész- és... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek virág