Ezek az őszi növények évelők - ismerd meg őket Te is

hirdetes

Őszi évelő virágok – Mely őszi virágok évelők

TK

Sokszor halljuk, hogy aki a virágokat szereti, rossz ember nem lehet. Alábbi cikkünkből ismerd meg Te is az őszi évelőket.

Kizantém

Az ősszel virágzó egynyári virágokkal ellentétben, évelő őszi virágok díszkertjeinkbe való telepítése egy könnyű és annál inkább megbízható módszer, hogy a hideg idő megérkezése után is színekben pompázzanak ágyásaink. Szinte megfékezik kertünk vonzerejének csökkenését, amikor a legtöbb növény fejlődése lassulni kezd, és emellett létfontosságú szerepet képviselnek a beporzók számára. Ha megismerkedünk ezekkel a hidegtűrő őszi évelőkkel, el is kezdhetjük tervezni, milyen hosszan tartó színekkel szeretnénk megölteni saját kertünket a hidegebb időkben is. De melyek is ezek a virágok?


Mely őszi virágok évelők?


Amikor elkezdjük tervezni őszi színekben pompázó virágoskertünket, az évelők közül a legérdemesebb válogatni, ezek bizonyulnak a legmegfelelőbb választásnak. Habár igaz, hogy ilyen virágok vásárlása szinte némi befektetést igényelnek, de sok elbűvölő fajtát el tudunk kezdeni már mag koruktól nevelgetni, ezekhez pedig viszonylag olcsón hozzá is juthatunk. Idővel, az évelő növények kis magjai megjutalmazzák a kertészek gondoskodását gyönyörű színekkel elkápráztatva őket.

hirdetes

Szeretnéd jobban megismerni az őszi évelő virágokat? Akkor tekintsd meg mostani galériánkat!


Akár az évelő cserjék, a kisebb növények vagy virágok egyaránt kellemes vizuális hatást kelthetnek udvarunkon. A meleg őszi színek kifejezetten jól mutatnak, és feldobják az év ezen időszakát. Ezek az árnyalatok lehetnek krémszínűek, citromsárgák, narancssárgák, pirosak vagy különböző barnák is. Néhány évelő, például a krizantém, elég gyakorinak számít; valamennyi kertész inkább hajlik az őshonos vagy honosított növényfajok felé. Az őszi napfényvirág, az aranyvessző, az évelő őszirózsa vagy a menyecskeszem mind jó példái azoknak a késő ősszel virágzó növényeknek, amelyek elvarázsolják színeikkel a tájat. Ráadásul ezeket a nektárt gyűjtögető méhek is kifejezetten vonzónak találják takarmányozásuk során. 

hirdetes

 

Cikkünk még nem ért véget – amennyiben érdekel a növények listája, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-07-04

9 gyorsan növekvő kúszó növény, amikkel árnyékot varázsolhatsz a kertbe vagy a teraszra

A nyári melegben próbáljuk hűvösen tartani a lakást, azonban ahhoz elengedhetetlen, hogy a házkörnyékét is lehűtsük valamelyest. Árnyékot adó kúszónövények.

2022-07-06

Gozo sziget 10 kihagyhatatlan látnivalója – Ismerd meg Kalüpszó szigetét

Homérosz Odüsszeia-jából Gozot Kalüpszó szigeteként ismerhetjük, ahol idilli halász falvakat és békés öblöket találkozhatunk a Máltához tartozó kis szigeten.

2022-07-04

5 növény, amihez soha nem szabadna hozzáérned

Míg egyes növények ártalmasabbak, mint mások, vannak olyanok, amelyeket nem szabad egyáltalán megérinteni vagy lenyelni, bármi is legyen, hiszen halálosak.

2022-06-29

Így mentheted meg kiszáradt növényeidet

A szárazság még a gyökereket is megtámadhatja, amitől a növény végül teljesen kipusztul majd. De van megoldás a kiszáradt növények megmentésére, mutatjuk!

2022-06-22

10 nyári virág, ami nem hiányozhat kertedből

Habár sok virágot már kora tavasszal érdemes elültetni, akár a nyár elején is elhelyezhetsz néhány palántát vagy magot a kertedben. Ezek a legszebb nyári virágok.

2022-06-23

Kerülendő évelők - ezeket nem biztos, hogy jó ötlet a kertedbe ültetni

Vannak évelő növények, amelyek bár lehet, hogy gyönyörűek, több fejfájást okoznak, mint örömöt hoznak a házhoz. Ezeknek az ültetését gondold át többször is!

2022-07-06

Mesebeli helyszín a Felvidéken – Hamupipőke kastélyában érezhetjük magunkat Bajmócon

A Felvidék egyik legnépszerűbb és leglátványosabb látnivalójának számít a bajmóci várkastély, amely egy ősparkkal övezett domb tetején helyezkedik el.

2022-07-06

Hol együnk a Balatonnál? – Ezek az Északi part legjobb éttermei

A Balaton északi partján rengeteg olyan éttermet találhatunk, ahol remek ételeket kóstolhatunk, ráadásul lenyűgöző panoráma mellett fogyaszthatunk mindent.

További cikkek ebben a témában


talajszerkezet (talajstruktúra)

a talajszemcsék különböző ragasztóanyagok (agyagásványok, humuszanyagok, mész)... Tovább

káros N-asszimiláció

a talajmikrobáknak szervesanyag-bontó tevékenységükhöz nitrogénre van szükségük. Ha a... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek virág