Hogyan ültessek orgonát? Hogyan érjem el, hogy virágzása csodaszép legyen? Tudj meg most mindent

hirdetes

Május szépsége – tudj meg most mindent Te is az orgona gondozásáról

TK
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Orgona

Trágyázása sem szükséges nagyobb mértékben, viszont tavasszal érdemes erre is sort keríteni, ugyanis ez egy nagyobb löketet ad majd virágzásának – amennyiben viszont túl sok nitrogénhez jut, virágzása nem lesz megfelelő.


Bár általában szívósak, a legtöbb orgonabokrot gyakran megtalálják a kártevők – elsősorban a levélaknázó molyoktól, illetve a levélfoltosságot okozó gombáktól kell féltenünk, és még a baktériumos veszélyekről nem esett szó. Ezért érdemes még idejében lepermeteznünk növényünket, még ezek elszaporodása előtt. Amennyiben súlyosabb fertőzés alakulna ki, akkor érdemes az egész növényt visszametszeni, hiszen ez is kulcsfontoságú ápolásához. A megfelelő metszés képes csökkenteni a korokozók megjelenését. 


Átültetésük


Hogyha abban gondolkozol, hogy egy másik hely esetleg alkalmasabb lenne növényed számára, így átültetnéd, lehetséges.

hirdetes


Amikor eljutunk arra a pontra, hogy mikor érdemes ezt megejteni, két lehetőséged van – tavasz vagy ősz. Ugyanakkor a szakértők általában a tavaszi időszakot ajánlják – amikor már virágunk elvirágzott, de még nem érkezett meg a nyári meleg.


Hogyan érdemes elvégezned? Először válassz számára egy napsütötte, száraz talajjal rendelkező helyet. Érdemes a földjét elődolgozni számára. Amennyiben mindenképp sikerrel szeretnél járni, Akkor lazítsd meg talaját, és keverj hozzá egy kisebb mennyiségű komposztot. Ezt érdemes minél nagyobb területen elvégezned, még az ültetése előtt.


Miket érdemes közelébe ültetnem?


Amikor ehhez a kérdéshez elérünk, akkor elsősorban a tavasszal virágzó növényeinkre kell gondolnunk – ezek fognak legtermészetesebben festeni, mivel együtt borulnak virágokba. Gondolj csak a nárciszokra, tulipánokra, jácintokra, valamint a legváltozatosabb bazsarózsákra.

hirdetes


A virágzása segítése végett érdemes a megfelelő növényeket ültetned közelébe, így egymásra kölcsönösen hasznosak lehetnek. Ehhez választhatsz különböző kisebb bokrokat, fákat. Érdemes megpróbálkoznod a rózsalonccal, de akadnak más növények is, ezek:


-    Jezsámen
-    Virágzó almafák
-    Som
-    Virágzó cseresznyefák
-    Lilomfák

 

Neked megtalálható ez a májusi szépség kertedben?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-22

5 kreatív kerti ötlet egyszerű raklapokkal- a raklap kerti felhasználása kreatívan

Nem gondoltad volna, milyen hasznos tud lenni egy raklap a kertben! Íme 5 mód a raklap kreatív kerti felhasználására, amit leesik majd az állad.

2023-03-21

Olcsó, újrahasznosított, kreatív kerti ötletek, amiket imádni fogsz

Olyan egyszerű, de nagyszerű, kreatív kerti ötletek jönnek, amik annyira mutatósak, hogy szinte már elájulunk tőlük, mégis némelyik egy forintba sem kerül!

2023-03-27

5 módszer, amivel megvédheted növényeidet a tavaszi fagytól- ideje felkészülni!

A növényeinkre nem adhatunk téli kabátot, de mégis van néhány módszer, amikkel segíthetünk nekik, hogy ne fagyjanak el- ezek a legjobb módszerek tavszi fagy ellen.

2023-03-22

Így építs raklapkertet 5 egyszerű lépésben- a legújabb filléres ötlet, ami meghódította a világot

Szeretjük a kreatív, egyedi kerti ötleteket - de az igazi hab a tortán, ha valami ezzel egy időben olcsó, és könnyedén kivitelezhető is, a raklapkert ilyen!

2023-03-23

Ez a 10 legjobb illatú virág a világon

Te is észrevetted már, hogy két különböző virágnak véletlenül sincsen ugyanolyan illata? De vajon melyik virágnak van a legjobb, legkellemesebb illata a világon?

2023-03-21

2023-ban ezeket a növényi trendek eresztenek gyökeret

A kertészkedés a színekről, a kis helyeken való ültetésről és az őshonos növényekről szól majd idén. Íme, mit kell ültetni, hogy élvezd ezeket a kerti trendeket.

2023-03-24

Így termeszd a húsvét hivatalos virágát, a káprázatos húsvéti liliomot

A húsvétnak is van hivatalos virága, ami a megújulást szimbolizálja, ez pedig a húsvéti liliom. Így termeszd te is a kertedben a csodálatos húsvéti liliomot!

2023-03-21

8 veteményeskerti hiba, amelyet még a gyakorlott kertészek is elkövetnek

A saját zöldségeskert szórakoztató és kifizetődő, de a dolgok rosszul is elsülhetnek. A cikkben felsoroljuk azokat a gyakori hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

leándermérgezés

nagyobb mennyiségű leánderlevél felvételekor alakul ki lóban, szm.-ban, vízibfi.-ban.... Tovább

ló mellkasalakulása

lovon a mellkas térfogata és a benne foglalt szervek fejlettsége csak hozzávetőlegesen... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény kert Kertészet