Tippek az orgona metszéséhez, így gondozd az orgonádat, orgona

hirdetes

Tippek az orgona metszéséhez

GE.
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

orgona

Áprilistól szeptemberig metszik az orgonát
A gyökérhajtások (vadhajtások) a növekedési ciklus során bármikor előfordulhatnak a lilán. A metszéseket a lehető legmélyebben végezze. A visszavágásnak is vadhajtások kialakulását kell eredményeznie, amelyeket a lehető leghamarabb le kell nyírni.

 

Orgona fajták

  • A Syringa Meyer, gyakran törpe- vagy apró orgona néven ismert, 1-2 méter magasra növő, sűrű, bokros növény. Minden tekintetben megegyezik a közönséges lilával, kivéve, hogy ez egy kisebb fajta, kevésbé illatos virágokkal. Szép őszi lombozata van.
  • Syringa microphylla, Syringa microphylla, Syringa microphylla 2 méter magas, széles bokorban növő, kisvirágú lila. Levelei 3-4 cm hosszúak, üde zöldek, szürkészöld fellevelekkel. Júniustól szeptemberig 7 cm hosszú fürtökben sötét rózsaszínű, kellemes illatú virágok nyílnak. A jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag talajt és a meleg környezetet kedveli.
  • hirdetes
  • A perzsa orgona, Syringa persica, egy szép, rövidebb (1-2,5 m magas és 1,5-3 m széles), sűrű fajta, amelyet az idők kezdete óta termesztenek. Kecsesen ívelt végtagjain dús, levendulaszerű virágbokréta nyílik. Remekül feldobja az apró kertet vagy kerítést.
  • A japán orgona, Syringa reticulata, feltűnő cserje, tavasszal számos fehér, látványos virággal, télen pedig sárgásbarna terméssel.
  • A Syringa villosa, gyakran bozontos lila néven ismert, Kínában őshonos lombhullató cserje, amely minden szempontból rendkívül erős, jól tűri a szárazságot, és szinte bármilyen talajban jól fejlődik. Nyár elején lila-fehér, illatos virágainak tömegei nyílnak.
  • hirdetes
  •  
  • A közönséges orgona, Syringa vulgaris, a tápanyagban gazdag talajt kedveli. Nem igényli az öntözést. Sok fényt igényel, és szereti a közvetlen napsütést. Hőigénye mérsékelt. Fagyálló. A növény szaporítására a dugványozás, a hajtatás és az oltás egyaránt alkalmas. A következő években távolítsa el az újonnan ültetett lilák virágzatát, és vágja le a virágzó szárakat. Télen a gyenge gallyakat vagy ágakat metszeni kell. Virágzás után alaki metszést kell végezni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

kenderfélék (Cannabinaceae)

a kétszikűek egyik családja, lágy szárú, kétlaki növények. Fontos ipari növény a kender,... Tovább

avitaminózis (avitaminosis)

a takarmányban egy v. több ->vitaminnak a hiányából, felszívódásának v. a szervezetben... Tovább

Tovább a lexikonra
Növényvédelem