Hogyan érdemes locsolnod növényeidet a nyári időszakban? Most kiderül!

hirdetes

Figyelj oda a locsolásra – szuper ötletek a nyári öntözéshez

TK
Locsolás

Mi a helyzet szobanövényeiddel?


Érdemes odafigyelned, hogy szobanövényeid alatt sose álljon a víz, ugyanis hosszú távon a legtöbbnek ez okozza vesztét – amennyiben ezeket a szépségeket meglocsolod, utána egy rövidebb idő elteltével mindig ellenőrizd le, hogy maradt-e a kaspóban valamennyi folyadék. Ha igen, akkor azt érdemes kiöntened.


Mikor érdemes locsolni?


Amennyiben nem szeretnél növényeidnek ártani, akkor érdemes a hajnali, vagy esti órákban öntözni – ennek oka, hogy ekkor már sokkal kisebb a párolgási veszteség. Arra is érdemes odafigyelned, hogy ne égesd meg növényeidet – figyelj oda, hogy az esti órákban már csak gyökérzetét locsold. Felüdítő esőztető öntözést növényeink érdekében csak a hajnali órákban érdemes végezni. Mégis, amennyiben tudsz, a legtöbb esetben alkalmazz csepegtetéses öntözést!

hirdetes


Ezzel a módszerrel nem csak hosszabb távon elégítheted ki növényeid igényeit, de képes leszel megóvni őket a különböző problémáktól.


Egyéb gondozással kapcsolatos tanácsok


A nyári melegben már nem érdemes fákat venned, ültetned. Amennyiben mégis úgy érzed, hogy létfontosságú kerted számára egy-két darab mindenképpen preferáld azokat, amik konténerekbe vannak ültetve, valamint fokozottan ügyelj arra, hogy biztosítsd számukra a megfelelő folyadékmennyiséget.


A gyepedre is fokozottan figyelj oda – a melegebb időszakban akár hetente kétszer is érdemes lehet lenyírnod azt. Nyáron nincs olyan, hogy túl sok fűnyírás! A meleg, párás, csapadékos időben ugyanis ennek hatására csak szebben fog majd növekedni gyepünk. Ezzel szemben ugyanakkor, ha az időjárás túlságosan száraz, akkor érdemesebb hosszabbra hagynod, hanyagolni levágását – így a nap sokkal nehezebben lesz majd képes kiszárítani fűszálaidat.

hirdetes


Hogyan öntözzem balkonnövényeimet?


Rájuk is a legtöbb szabály érvényes, csakúgy, mint szabadföldi növényeidnél – lehetőleg korai vagy késői órákban öntözd őket. Érdemes odafigyelned, hogy semmilyen víz ne álljon növényeiden, amennyiben esik, a folyadékot, amit már nem igényelnek növényeid, öntsd le róluk.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-09-26

Vegyszermentes kert – most szuper ötleteket mutatok kivitelezéséhez

Amennyiben Te is szeretnél odafigyelni jobban környezetedre, akkor érdemes mindig vegyszermentes alternatívák között kutatnod - mostani cikkünkben segítünk.

2021-09-23

Hasznos tippek - így tartsd karban kertedet ősszel

Ősszel sem áll meg az élet a kertekben – rengeteg kertimunkáról beszélhetünk, melyeket érdemes még és már ilyenkor elvégeznünk. Most hasznos tippeket mutatunk.

2021-09-26

Kihagyhatatlan kerti teendők - ezekről nem szabad megfeledkezned szeptemberben!

Egy jó kertész ősszel készíti elő a tavaszt – mutatom, mikről nem szabad elfeledkezned az ősz első hónapjában! Lássuk, miket végezz el mindenképpen a hónapban!

2021-09-22

Itt az ideje madárbarát bogyós gyümölcsöket ültetni!

Itt az ideje szárnyas barátainkra is gondolni! Mutatjuk, milyen bogyós gyümölcsöket érdemes még elültetned kertedben, hogy kedvezz a madaraknak is a jövőben.

2021-09-27

Őszi kerti nagytakarítás – íme, a legfontosabb lépések!

Az őszi időszakban egyáltalán nem szabad megfeledkezni az őszi nagytakarításról – mostani cikkünkben eláruljuk ennek legfontosabb lépéseit, ezeket tartsd be!

2021-09-26

Gyakori gyümölcsfa betegségek – ezekre érdemes odafigyelned

Az év minden időszakában fontos, hogy megfelelően odafigyeljünk gyümölcsfaink egészségére – mostani cikkünkből ismerj meg három gyakori gyümölcsfa betegséget.

2021-09-08

5 szuper, színpompás évelőágyás – így legyen Neked is természetes kerted!

Te is szereted a természetes kerteket? Akkor most segítünk – 5 szuper évelőágyás ötletet mutatunk, amikkel Te is könnyedén feldobhatod őszi környezetedet.

2021-09-15

A gyilkos szépség – bemutatkozik a sisakvirág

Rengetegen tartanak olyan növényeket környezetükben, kertjükben, melyek rendkívül mérgezőek lehetnek, mégsem tudnak róla - a sisakvirág is közéjük tartozik.

További cikkek ebben a témában


Móri Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Mór Szent István tér 1. 8060 Magyarország Tovább

túlsarjadzás (vadhús)

A sarjadzó szövetnek a sebgyógyulását (a behámosodást) zavaró túlműködése.Többnyire a... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény kert Kertészet