14 zöldség és gyümölcs a nyári kertbe: melegtűrő gyümölcsök és zöldségek nyárra

hirdetes

14 zöldség és gyümölcs a nyári kertbe

VN
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

14 zöldség és gyümölcs a nyári kertbe

Uborka

Az uborka az egyik legkedveltebb haszonnövény, hiszen nyersen, salátákban, savanyítva és máshogyan elkészítve is fogyasztható. A legjobb eredmények érdekében csak akkor ültesd el a magvait, amikor a talaj már 16-21°C-osra melegedett.

A palántáknak szükségük lesz továbbá valamire, amire felkapaszkodhatnak – ez lehet egy kerítés vagy egy lugas is. Fontos továbbá észben tartani, hogy vízszintesen is meglehetősen sok helyre lesz szükségük, ezért ne ültesd őket túl sűrűn.

Az uborka nagy része víz, ezért sok folyadékot kell biztosítanod számára, főleg nyáron, különben a termések eldeformálódnak, ízük pedig keserű lesz. A rendszeres termés érdekében gyakran szüreteld palántáidat.

Görögdinnye

hirdetes

A görögdinnyék a nyári kertek legnépszerűbb lakói. Ezeknek a gyümölcsöknek rengeteg hőségre és vízre van szükségük, illetve fontos, hogy gazadag talajba kerüljenek, hiszen csak így hoznak majd édes, lédús terméseket.

Lehetőleg egy délre néző helyre ültesd őket, ami minél több napfényt és hőt kap, illetve hagyj kellő helyet a szerteágazó indáiknak is.

hirdetes
Amint a talaj hőmérséklete eléri a 18-21°C-t, közvetlenül a talajba ültetheted a magvait, vagy használhatsz előre nevelt palántákat.

Zsenge tök

A zsenge tököket nem igazán lehet sokáig tárolni, ezért a szüretelés követően frissen ajánlott elfogyasztani őket. A zsenge töknek számos fajtája van, de bármelyiket is választod, egy napos, meleg helyre ültess belőle, jó vízelvezetésű talajba.

A magokat közvetlenül a kerti talajba ültesd, soros elrendezésben, miután a talaj hőmérséklete elérte a 21°C-t. A palántáknak nagyjából 25-50 mm vízre lesz szükségük hetente. A levélbetegségek elkerülése érdekében ajánlott csepegtető öntözőrendszert használni.

Ne lepődj meg, ha az első virágok nem hoznak termést – ezeket a hímnemű virágokat nőneműek követik, és azokból fejlődnek ki végül a termések.
 

Lapozz, mert mutatunk még szuper melegszerető zöldségeket és gyümölcsöket a nyárra! És a végén még szuper tippeket is adunk a nyári kert kialakításához, és gondozásához!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-20

5 tipikus tavaszi ültetési hiba, amit kerülj el!

Itt a tavasz, irány a kert, és dobjunk össze egy csodaszép kertet, amire később büszkék lehetünk, nem igaz? Vagy ácsi, és gondoljuk át ezt az egészet!

2023-03-16

Hagymatermesztési hibák – Ezt 8 gyakori hibát követjük el hagymatermesztés során

Ha azon tűnődsz, hogy miért nem nő a hagymád, akkor ez az egyik ilyen gyakori probléma eredménye lehet! Milyen hibákat követhetünk el hagymatermesztés során?

2023-03-16

Az esővíz gyűjtése jót tesz a növényeknek, a környezetnek és a pénztárcádnak – így készíthetsz esővíz hordót

Az esőhordó otthoni elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád, és több okból is kifizetődő. Nagyszerű módja, hogy fenntarthatóbbá válj, és csökkentsd a vízszámlát

2023-03-14

Itt van 2 egyszerű recept: medvehagyma leves, medvehagymás házi vaj

Itt a tavasz, és vele együtt itt a medvehagyma szezon is. Mutatunk 2 egyszerű, mennyien ízletes receptet: medvehagyma leves, és házi medvehagymás vaj recept.

2023-03-07

Évelő hagyma termesztése – Kevés gondozással is lehet minden évben friss hagymád!

A hagyma a veteményeskertek és a konyhaszekrények alapanyaga. Rendkívül sokoldalú és sokféle formában kapható, beleértve a kevésbé ismert évelő fajtákat is.

2023-03-20

Mutatjuk, hogyan építs magaságyást lépésről lépésre

Az magaságyás építése a kertben nagyszerű módja annak, hogy javítsd a talaj vízelvezetését, növeld a hozamot, és hogy rendezett kerti teret alakíts ki.

2023-03-07

Hogyan irtsunk gyomot sóval? - Ismerd meg, hogyan használhatod a háztartási konyhasót a makacs gyomok irtására

A gyomírtástól, még a legtöbb profi kertész is fél, de szeretnénk elkerülni a vegyi gyomirtókat, ezért most eláruljuk hogyan írthatod ki a gyomokat sóval!

2023-03-21

8 veteményeskerti hiba, amelyet még a gyakorlott kertészek is elkövetnek

A saját zöldségeskert szórakoztató és kifizetődő, de a dolgok rosszul is elsülhetnek. A cikkben felsoroljuk azokat a gyakori hibákat, amelyeket érdemes elkerülni.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

szakállatorvos

olyan —>állatorvos, aki az állatorvosdoktori oklevelének megszerzése és az állatorvosi... Tovább

erőforrás

a vállalat termelőerőinek összessége; származásuk szerint többfélék lehetnek. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert kert Zöldség