Így legyen Neked is virágözön balkonodon - mutatom, miket ültess!

hirdetes

Nyári virágözön – ezeket éri meg balkonládába ültetned

TK

Amennyiben nem kertesházban élsz, de mégis szeretnél kertészkedni valamilyen szinten erkélyeden, mostani cikkünk Neked szól. Szuper tanácsokat hoztunk, hogy ne csak Te nézd csodálkozva a szomszédod erkélyét – ezekkel az ötletekkel a Te balkonod is könnyedén kivirágozhat.

Balkonnövények

A városban járva gyakran láthatunk buján virágzó erkélyeket. Ezeket mindenki rendkívül könnyedén ki tudja alakítani, csupán egy-két apróbb dologra kell figyelni vele kapcsolatban. Most elárulom, mik ezek!


Mire érdemes odafigyelni, amennyiben gyönyörűen virágzó növényeket szeretnél?


Az első dolog, amire mindképpen ügyelned kell a megfelelő balkonláda vagy cserép kiválasztása. Amennyiben az utóbbi mellett döntesz, akkor érdemesebb a nagyobb fajták közül választanod. Anyag szempontjából a legnépszerűbb a terrakottából vagy műanyagból kialakított darabok – az egyetlen különbség közöttük, hogy ha az előbbit választod, akkor abban majd gyakrabban kell öntöznöd növényeidet, ugyanis agyagcserépben az ültető közeg hamarabb képes kiszáradni.

hirdetes


A következő lépés, a megfelelő virágföld kiválasztása – a legjobb megoldás, amennyiben középárkategóriájú, általános virágföld mellett döntesz, melyet majd összekeversz pár marék kerti földdel.

hirdetes


Növényeink csodálatos virágzása szempontjából a következő lépés, hogy képesek legyünk majd számukra a tápanyagutánpótlást biztosítani – ennek pedig a legegyszerűbb módja egy univerzális vagy egy speciális virágtáp használata. Mindkettőt érdemes 1 – 2 hetente alkalmazni, így biztosítva növényeinknek a látványosabb virágzást. Nem kell aggódnunk, ugyanis mindkettő szagtalan.


Érdemes még kiemelni, hogy amennyiben megteheted, akkor egy kisebb mennyiségű érett trágyát is növényeidre helyezhetsz – ebben az esetben ugyanakkor azzal számolnod kell, hogy ennek kellemetlen szaga van. Jót tehet még növényeidnek, amennyiben ültetés után megközelítőleg 2 héttel, kora tavasszal kávézaccal táplálod balkonod szépségeit.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-09-26

Nem kell búcsút mondanod a színes erkélyednek - ezek a növények segíteni fognak!

A színes virágládáknak nem kell az ősz megérkeztével búcsút intened, csupán olyan növényeket kell választanod, melyek kéepsek megtölteni azokat élettel.

2021-09-22

Itt az ideje madárbarát bogyós gyümölcsöket ültetni!

Itt az ideje szárnyas barátainkra is gondolni! Mutatjuk, milyen bogyós gyümölcsöket érdemes még elültetned kertedben, hogy kedvezz a madaraknak is a jövőben.

2021-07-17

A kerti szépecske – ismerd meg Te is a menyecskeszemet

A menyecskeszem vagy más néven szépecske közepes termetű, az egyik legváltozatosabb külsejű virág. Most tudj meg mindent erről a különleges dísznövényről.

2021-07-17

Ismerd meg Te is ezt a karakteres megjelenésű évelőt – bemutatkozik a kék iringó

A kék iringó kisebb csoportokban nő, évelő növény. Virágzása nyárra tehető, könnyedén képes lesz majd színfoltokkal megajándékozni kertedet. Ismerd meg Te is.

2021-07-17

A hónap szépsége – ismerd meg Te is a kasvirágokat

A kasvirágok szebbé tehetik a nyári hónapokat kertünkben, mégis júliusban a legszebbek - ismerd meg Te is ezeket a változatos virágokat mostani cikkünkből!

2021-07-13

Július a kertben – ezek a növények teszik színesebbé a hónapot

A nyári virágok nagyrésze a júliusi melegben ölti fel teljes pompáját, ráadásul a legtöbbjük nem csak a meleget, de a szárazságot is jól tűri. Ismerd meg őket!

2021-07-20

Szeretnél virágokkal dekorálni? Ezeket a növényeket lesz majd a legegyszerűbb kertedben gondozni

A kertedben lehetséges a legtöbb szárazvirág nevelése – mégis, vannak közülük olyanok, melyek gondozása egyszerűbb. Mutatom, miket érdemes kertedben gondoznod!

2021-09-26

Vegyszermentes kert – most szuper ötleteket mutatok kivitelezéséhez

Amennyiben Te is szeretnél odafigyelni jobban környezetedre, akkor érdemes mindig vegyszermentes alternatívák között kutatnod - mostani cikkünkben segítünk.

További cikkek ebben a témában


fogamzási százalék

a 100 ivarzó, termékenyített anyából vemhesültek száma, egy adott időszak alatt. Tovább

11/2006. (II. 3.) FVM rendelet

az Izsáki Arany Sárfehér védett eredetû borról A szõlõtermesztésrõl és a... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek virág