Így legyen Neked is virágözön balkonodon - mutatom, miket ültess!

hirdetes

Nyári virágözön – ezeket éri meg balkonládába ültetned

TK, SFV

Amennyiben nem kertesházban élsz, de mégis szeretnél kertészkedni valamilyen szinten erkélyeden, mostani cikkünk Neked szól. Szuper tanácsokat hoztunk, hogy ne csak Te nézd csodálkozva a szomszédod erkélyét – ezekkel az ötletekkel a Te balkonod is könnyedén kivirágozhat.

Balkonnövények

A városban járva gyakran láthatunk buján virágzó erkélyeket. Ezeket mindenki rendkívül könnyedén ki tudja alakítani, csupán egy-két apróbb dologra kell figyelni vele kapcsolatban. Most elárulom, mik ezek!


Mire érdemes odafigyelni, amennyiben gyönyörűen virágzó növényeket szeretnél?


Az első dolog, amire mindképpen ügyelned kell a megfelelő balkonláda vagy cserép kiválasztása. Amennyiben az utóbbi mellett döntesz, akkor érdemesebb a nagyobb fajták közül választanod. Anyag szempontjából a legnépszerűbb a terrakottából vagy műanyagból kialakított darabok – az egyetlen különbség közöttük, hogy ha az előbbit választod, akkor abban majd gyakrabban kell öntöznöd növényeidet, ugyanis agyagcserépben az ültető közeg hamarabb képes kiszáradni.

hirdetes


A következő lépés, a megfelelő virágföld kiválasztása – a legjobb megoldás, amennyiben középárkategóriájú, általános virágföld mellett döntesz, melyet majd összekeversz pár marék kerti földdel.

hirdetes


Növényeink csodálatos virágzása szempontjából a következő lépés, hogy képesek legyünk majd számukra a tápanyagutánpótlást biztosítani – ennek pedig a legegyszerűbb módja egy univerzális vagy egy speciális virágtáp használata. Mindkettőt érdemes 1 – 2 hetente alkalmazni, így biztosítva növényeinknek a látványosabb virágzást. Nem kell aggódnunk, ugyanis mindkettő szagtalan.


Érdemes még kiemelni, hogy amennyiben megteheted, akkor egy kisebb mennyiségű érett trágyát is növényeidre helyezhetsz – ebben az esetben ugyanakkor azzal számolnod kell, hogy ennek kellemetlen szaga van. Jót tehet még növényeidnek, amennyiben ültetés után megközelítőleg 2 héttel, kora tavasszal kávézaccal táplálod balkonod szépségeit.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-06-29

Növények, amelyek szépen növekednek az árnyékban

Árnyékos a kerted? Nem csak erdőt, de gyönyörű virágoskertet is nevelhetsz ám belőle! Mutatjuk, hogy milyen árnyéktűrő növényekre lesz hozzá szükséged!

2022-06-23

Kerülendő évelők - ezeket nem biztos, hogy jó ötlet a kertedbe ültetni

Vannak évelő növények, amelyek bár lehet, hogy gyönyörűek, több fejfájást okoznak, mint örömöt hoznak a házhoz. Ezeknek az ültetését gondold át többször is!

2022-06-22

Ettől a 4 trükktől roskadozni fog a virágoktól a leander!

Fontos ezt a 4 leander gondozási trükköt neked is bevetned, ha azt szeretnéd, hogy a leandered rengeteg virágjai beillatozzák az egész kertet! Leander gondozás

2022-06-29

Milyen gyakran öntözzem a gyepet nyáron?

Szóval milyen gyakran és hogyan kell öntözni a gyepet a nyári hónapokban? Ez egy igen kényes téma, mert ha valami nem jó, akkor nem lesz zöld a fű. Lássuk!

2022-06-22

10 nyári virág, ami nem hiányozhat kertedből

Habár sok virágot már kora tavasszal érdemes elültetni, akár a nyár elején is elhelyezhetsz néhány palántát vagy magot a kertedben. Ezek a legszebb nyári virágok.

2022-06-22

Így termessz mini napraforgót

A mini napraforgók különféle kultúrfajtái a szezon időszakaiban virágzanak, azonban bármelyiket is választod ezek közül, meglehetősen egyszerű dolgod lesz velük.

2022-06-29

Így mentheted meg kiszáradt növényeidet

A szárazság még a gyökereket is megtámadhatja, amitől a növény végül teljesen kipusztul majd. De van megoldás a kiszáradt növények megmentésére, mutatjuk!

2022-06-29

Ízletes focaccia recept ehető virágokkal

A focaccia egy olasz kenyérfajta, ami szószmártogatásra vagy némi olívaolaj kíséretében is kiváló. A virágos focaccia egy igazi különlegesség, amit imádni fogsz!

További cikkek ebben a témában


viselkedés (magatartás)

Az állatok környezetükkel különböző tevékenységekben megnyilvánuló állandó... Tovább

kenderfélék (Cannabinaceae)

a kétszikűek egyik családja, lágy szárú, kétlaki növények. Fontos ipari növény a kender,... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek virág