Így legyen Neked is virágözön balkonodon - mutatom, miket ültess!

hirdetes

Nyári virágözön – ezeket éri meg balkonládába ültetned

TK, SFV
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Amennyiben nem kertesházban élsz, de mégis szeretnél kertészkedni valamilyen szinten erkélyeden, mostani cikkünk Neked szól. Szuper tanácsokat hoztunk, hogy ne csak Te nézd csodálkozva a szomszédod erkélyét – ezekkel az ötletekkel a Te balkonod is könnyedén kivirágozhat.

Balkonnövények

A városban járva gyakran láthatunk buján virágzó erkélyeket. Ezeket mindenki rendkívül könnyedén ki tudja alakítani, csupán egy-két apróbb dologra kell figyelni vele kapcsolatban. Most elárulom, mik ezek!


Mire érdemes odafigyelni, amennyiben gyönyörűen virágzó növényeket szeretnél?


Az első dolog, amire mindképpen ügyelned kell a megfelelő balkonláda vagy cserép kiválasztása. Amennyiben az utóbbi mellett döntesz, akkor érdemesebb a nagyobb fajták közül választanod. Anyag szempontjából a legnépszerűbb a terrakottából vagy műanyagból kialakított darabok – az egyetlen különbség közöttük, hogy ha az előbbit választod, akkor abban majd gyakrabban kell öntöznöd növényeidet, ugyanis agyagcserépben az ültető közeg hamarabb képes kiszáradni.

hirdetes


A következő lépés, a megfelelő virágföld kiválasztása – a legjobb megoldás, amennyiben középárkategóriájú, általános virágföld mellett döntesz, melyet majd összekeversz pár marék kerti földdel.

hirdetes


Növényeink csodálatos virágzása szempontjából a következő lépés, hogy képesek legyünk majd számukra a tápanyagutánpótlást biztosítani – ennek pedig a legegyszerűbb módja egy univerzális vagy egy speciális virágtáp használata. Mindkettőt érdemes 1 – 2 hetente alkalmazni, így biztosítva növényeinknek a látványosabb virágzást. Nem kell aggódnunk, ugyanis mindkettő szagtalan.


Érdemes még kiemelni, hogy amennyiben megteheted, akkor egy kisebb mennyiségű érett trágyát is növényeidre helyezhetsz – ebben az esetben ugyanakkor azzal számolnod kell, hogy ennek kellemetlen szaga van. Jót tehet még növényeidnek, amennyiben ültetés után megközelítőleg 2 héttel, kora tavasszal kávézaccal táplálod balkonod szépségeit.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-06-02

Ezzel az egyszerű trükkel sokáig szép marad az esküvői virág

A virágok egész nap és éjszaka frissen tartása nem lehetetlen küldetés, csupán ismerni kell a trükköt, amivel sokáig szép marad a vágott virág az esküvőkön!

2023-06-06

A Balaton-felvidék csodaszép eldugott levendulásai- mintha tündérországban járnánk

A balaton-felvidék legszebb levendulásai: a mostani cikkünkben összegyűjtött páratlanul szép, és különleges lila levendulamezők téged is el fognak varázsolni.

2023-05-31

Levendulatermesztési hibák – a 6 legnagyobb elkerülendő hiba a kertészek szerint

Ebben a cikkben felsorolunk hat olyan gyakori hibát, amelyeket érdemes elkerülni a levendulatermesztés során, ahogy egy kertészeti szakértő javasolja.

2023-05-31

Az 5 legszebb Dália fajta – Ha igazi különlegességet szeretnél a kertedbe

Ha érdekelnek a dáliák és szeretnéd megismerni az öt legszebb fajtájukat, akkor olvasd tovább ezt a cikket. Összegyűjtöttük az öt legszebb dáliafajtát!

2023-05-31

A tereprendezési sziklák tisztítása – egyszerű módszerek, hogy újra jól nézzen ki a sziklakert

A sziklakert sziklái könnyen bevonódhatnak mohával vagy szennyeződésekkel, aminek következtében elveszítik eredeti megjelenésüket, viszont egyszerű tisztítani!

2023-05-31

Az orchideák szaporítása – Három szakértői módszer

Ezzel a három szakértői módszerrel viszont rájössz, hogy könnyedén lehet egy orchideából több orchideád! Orchidea szaporítási módszerek kertészeink ajánlása

2023-05-31

4 termőtalajjal kapcsolatos mítosz, aminek jobb, ha nem dőlsz be

A termőtalaj az emberiség legfontosabb erőforrásai közé tartozik, amely lehetővé a fenntartható földhasználatot többek között – de ne dőlj be ezeknek a mítoszoknak!

2023-06-02

A zsálya pozitív hatásai, nem is hinnéd mennyi mindenre jó

A zsálya sokoldalú, egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek számos egészségügyi előnnyel járnak. Mutatjuk is a zsálya pozitív hatásait az egészségre!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

szántóföld

minden olyan rendszeresen művelt mg. terület, amelyen különböző eljárásokkal, többnyire... Tovább

ragcsálók (Rodentia)

az —>emlősök osztályának egyik rendje. Ált. kicsi v. közepes, csak igen kis részük... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek virág