Ezért érdemes növényt adni nászajándékba

Növények, amelyeket bátran ajándékozhatunk nászajándékként

SFV
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Nászajándékot ma már nemcsak, hogy illik adni, de szinte egyenesen elvárt dolog – olyat választani azonban, ami nem elcsépelt, már annál nagyobb kihívás. Miért ne lepnéd meg a számodra – ha már meghívtak az esküvőre – különös jelentőséggel bíró ifjú párt valami olyannal, ami igazán életet teremt az otthonukban? Ajándékozz zöldet és adj növényt nászajándékba! De hogy milyet? Mostani cikkünkből kiderül!

Növény nászajándékba

Miért adjunk növényt nászajándékba?

Az etikett szerint illik valami olyat adni mind a menyasszonynak, mind pedig a vőlegénynek, amely jövendőbeli közös életüket segítheti – nem kell azonban feltétlenül egy fazék-szerszámosláda kombóra gondolnunk, nyugodtan adhatunk valami személyesebbet is. Az ajándékba szánt esküvői növényeknek nem kell drágának lenniük, anélkül is könnyedén válhatnak személyes ajándékká, amely hosszú éveken át képes színesíteni akár az otthont, akár a kertet.

Növények esküvői ajándékként 


Bármilyen növény, amely átgondolt és jelent valamit, üdvözlendő ajándék lesz az ifjú párnak. Érdemes tehát olyan növényt választanunk, amelyről biztosan tudjuk, a pár jó szívvel emlékszik majd vissza esküvője napjára, ha rápillant. Lássunk hát néhány ötletet!


A rózsa, a szerelem virága


A rózsa, mint az örök szerelem virága kitűnő szimbolikus nászajándék lehet. Ráadásul a szabadba ültethető rózsák évekig olyan virágzást biztosítanak, amely a párt különleges napjukra emlékezteti, és a sok fajtának köszönhetően könnyen megtalálhatjuk azt a növényt is, amely méltó nászajándékba. 


Páros növényt az ifjú párnak


Páros növényt adni ajándékba szintén romantikus ötlet lehet, hiszen ahogyan az ifjú pár a két növény is együtt növekedhet jövendő élete során.


Egy igazán tartós, strapabíró növény


ha egy hosszú életű növényt ajándékozunk nászajándékként, az jelképezheti azon jókívánságunkat, hogy a pár szerelme hosszú időn át tartson és növekedjen.
Szobanövények esetében a jáde, a filodendron, a békeliliom és a bonsai-fák nagyszerű választást jelentenek, és hosszú évekig kitartanak. 


Egy fa az udvarra 


Tartós zöld nászajándéknak választhatunk egy fát is, amit az ifjú pár ki tud majd ültetni az udvarra. A körte-, alma- vagy cseresznyefa minden évben gyümölcsöt hoz, és a házassággal, a családdal együtt nő. Abban az esetben, ha sem a menyasszonynak, sem a vőlegénynek nincs zöld hüvelykujja, mellékeld az ajándéknövényhez a gondozási utasításokat, hogy ne fejfájást, hanem egy esélyt ajándékozz nekik arra, hogy elősegítsék a növény növekedését, virágzását és évről évre élvezhessék annak gyümölcsét!
 

Forrás: gardeningknowhow.com

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-07-11

Különleges csípős paprika fajták, amelyek termesztésével te lehetsz a környékbeli kiskertek királya

A csípős paprika fajták beszerzése, termesztése nem is olyan nehéz dolog. Különleges chili fajták, amelyekkel te lehetsz a környékbeli kiskertek királya!

2024-07-04

Másodvetés a kertben - Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor

A júliusi betakarítással még közel sem ért véget a kertészkedés. Pont ilyenkor jön el az ideje a másodvetésnek. Mutatom miket és hogyan ültess ilyenkor.

2024-07-01

Mutatok pár ötletet a cukkini felhasználásához, hogy ne menjen kárba a termés

Bár gyönyörű álom, hogy a kertünkben ültetett cukkini folyamatosan annyit terem, amennyire éppen szükségünk van, de nagyon gyakori, hogy berobban a termés.

2024-07-01

A piros paprika érése: A zöldtől a pirosig tartó izgalmas utazás

A piros paprika a magyar gasztronómia elengedhetetlen eleme. Most megismerheted érésének folyamatát, és a kémiai magyarázatot arra, hogyan válik pirossá.

2024-07-05

Ezekkel a természetes ellenszerekkel tudsz védekezni a földibolhák ellen

Apró lyukak jelentek meg a növényeiden? Látod az apró, ugráló, fekete bogarakat is? Valószínűleg földibolhával van dolgod. Ezek a természetes ellenszerei.

2024-07-01

Így készítsd el a tökéletes zöld dió befőttet fillérekből

Unod már a dió megszokott felhasználási módjait? Szedj egy kis zöld diót, és próbáld ki ezt a csudajó zöld dió befőtt receptet. Biztosan nem fogod megbánni.

2024-07-05

A világ 10 legritkább állata, amik közel állnak a teljes kihaláshoz

Globálisan egy biodiverzitási válság közepén vagyunk. Bemutatok 10 olyan állatot, amik nagyon ritkák, extrémen veszélyeztetettek, és még sosem hallottál róluk.

2024-07-04

A sok esőzés után a te kertedben is megjelent a közönséges gyíkfű? - Hasznosabb, mint gondolnád

Egy-egy nagyobb esőzés után gyakori, hogy a kertekben megjelenik a közönséges gyíkfű az apró, lilás-rózsaszínes virágaival. Ne gyomláld ki, nagyon hasznos!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

ökológiai csoport

elvben olyan fajok —>populációi, amelyeknek adott környezeti tényezővel szembeni... Tovább

vízvédelem

A tervszerű vízgazdálkodás szerves része, a felszíni vízekés a felszín alatti vizek... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kertészet