Hogyan gondozzam, ültessem a nárciszt? Tudj meg mindent róla

A tavasz nagy kedvence – ismerd meg a nárciszt

TK, NA
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A nárcisz az egyik legjellemzőbb virágai közé tartozik a tavaszi, vagy a tél végi időszaknak. Ez a növény sárga virágával a spárgavirágúak rendjébe és az amarilliszfélék családjába tartozik. Biztosan a Te kertedet is fel fogja dobni a hónapokban – nézzük tehát, mit kell róla tudnod.

Nárcisz

Maga a gondozása és ültetése egyáltalán nem nehéz, mégis remek, látványos virágzással fog megajándékozni március, május környékén. 


A nárcisz ültetése


Mindenképpen napsütötte, esetleg félárnyékos helyben gondolkozzunk, illetve talajtípusra nem kell odafigyelnünk, csak a föld tápanyaggazdagsága fogja befolyásolni majd növényünket.


A nárcisz virághagymás növény, eszerint is kell ültetni. Ezt ideális még szeptember, október esetleg november környékén elvégezni. Figyelj oda, hogy kerüld el a már fonnyadtabb, kiszáradt hagymákat ültetésük során.


-    Készíts egy nagyjából a hagymától háromszor nagyobb gödröt, így képes leszel majd a növényt megvédeni a téli fagyoktól.
-    A hagymát úgy ültesd el, hogy az felfelé nézzen.
-    Nagyjából tízesével igyekezz őket egy területre elültetni, így sokkal szebb látványt fognak majd nyújtani.
-    Amennyiben azt szeretnéd, hogy ne egyszerre virágozzanak, érdemes úgy elhelyezni őket, hogy más-más időszakban kapják meg a számukra megfelelő napfényt.


Igyekezz a hagymák között tartani az 5 – 10 cm-es távolságot, akár a több 10 – 15 darabos, csoportos ültetés esetében is.


Amennyiben nem foglalkoztál nárciszokkal az ősz folyamán, ilyenkor ott a lehetőség, hogy már cserépben hajtatott növényeket vásárolj. Ez egy kicsit drágább megoldás.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-04-11

Ültessük el MOST a nyáron virágzó cserjéket!

Április és május a tökéletes időszak a nyáron virágzó cserjék ültetéséhez, ezért most kertészünk elhozta nektek a legjobb tanácsokat, tippeket a nyári cserjékhez!

2024-04-16

Titkos trükk a hagyma örök életéhez: Soha többé nem kell magot venned!

Fedezd fel a titkos trükköt, amellyel örökké életben tarthatod a hagymát! Soha többé nem kell hagymát vásárolnod a boltban vagy magról újrakezdened a folyamatot!

2024-04-16

Egy kertész szerint ezt kell tenned, ha a paradicsom palántád lábszáras lett

Sokatok már nevelgetni a paradicsom palántáit és észrevehetitek, hogy lábszáras lehet néhány növény, de van rág megoldás, kövessétek ezeket a tippeket ti is!

2024-04-16

Kezdő kertészeknek is - 3 zöldség, ami garantáltan sikerül

Kertészkedni szeretnél, de nem tudod, hol kezd? Fedezd fel a 3 ideális zöldséget kezdőknek! Gyorsan növőek, ízletesek és minimális erőfeszítéssel termeszthetők.

2024-04-15

Ültesd el együtt a hagymát és a répát, elmondom miért

A hagyma és a répa remek társnövényei egymásnak, elmondom nektek miért érdemes őket egymás mellé ültetni a kertben. Ezek után biztos ti is így fogjátok csinálni!

2024-04-10

Ezeket a növényeket ültesd a hortenziád mellé, hogy még szebben virágozzon

Ezekkel a növényekkel társítva érhetjük el a legszebb hortenzia virágzást! Ismerjük meg a hortenzia igényeinek megfelelő társakat, mutatjuk melyek a legjobbak!

2024-04-15

5+1 érdekesség, amit nem tudtál a tavirózsáról

Fedezz fel lenyűgöző érdekességeket a tavirózsákról! Tudj meg többet a Hévízi-tó különleges virágairól, a fehér tündérrózsák sorsáról és sok más meglepetésről!

2024-04-10

Itt az eredmény: ez a magyarok kedvenc dísznövénye

Itt a magyarok kedvenc dísznövénye, nézzük meg, melyik az és miért éppen ez a növény oly sok ember kedvence:

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

glikogén

glükózmolekulákból felépülő, az amilo-pektinhez (keményítő) hasonló szerkezetű, de... Tovább

PR64A30 (XF4129)

Napraforgó Cél: olajipari Leírás:Hypokotilja nem antociános. Levelének alakja széles... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Kertészet