Minden, amit tudni érdemes a muskátli gondozásáról, neveléséről, a muskátli igényeiről

Muskátli gondozása, nevelése

Bohács Ádám
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A muskátli nevelése, a muskátli gondozása, a muskátli tápoldatozása

Végeztünk a metszéssel, következzék az ültetés!

Nekem a legjobban a muskátlis ládák tetszenek, de lehet cserépbe, azon belül műanyagba, fába ültetni, illetve létrehozhatunk mutatós virágágyakat is. Fontos, hogy ládákat úgy válasszunk, hogy legyen hozzá alátét. Egy egy méter hosszúságú ládába 4-5 muskátlit ültethetünk, a későbbiekben megfognak nőni eléggé, így kényelmesen elférnek egymás mellett. Beültetés előtt a növényeket áztassuk be vízbe pár órára, hogy kellően megszívják magukat.

 

Tavasszal ne használjunk műtrágyát ültetésnél, elég, ha a virágföldbe elültetjük a növényeket. Ügyeljünk arra, hogy a föld szintje ne kerüljön magasabbra, mint ahogyan az előző cserépben volt. A földet ne tömörítsük le túlságosan, hagyjuk, hogy a növény gyökere kellőképpen levegőzzön.

 

A legfontosabb ezután az, hogy nagyjából két-három napig ne adjunk a muskátlinak tápoldatot, mivel a friss földben van tápanyag bőségesen, és ha erre még tápoldatot öntünk, akkor könnyedén megégethetjük a növényt. Átültetés után ne locsoljuk túl a növényeket, mivel a friss gyökerek könnyedén berohadhatnak.

Hirdetés

 

A muskátli gondozása, tápoldatozása

A muskátlinak szüksége van a virágzáshoz és a fejlődéshez tápanyagra, a virágzáshoz nitrogénre, foszforra, káliumra van szüksége, emellett fontos még a bór, magnézium, vas és a kén is. Érdemes megvásárolni a muskátlival együtt, mert a boltban tudnak segíteni nekünk azonnal.

 

Én a vízben oldódó tápoldatok mellett tettem le a voksomat, mivel ezzel megoldhatjuk egy időben az öntözést és a tápoldatozást is, emellett nekem ezek a tápoldatok váltak be teljesen. A csomagoláson rajta van általában, de ha mégsem, akkor elmondom, hogy például a Muskátli Doktor nevű tápoldatot kéthetente szoktam használni, 10 liter vízhez egy kupak szükséges. A növények rendkívül meghálálják a törődést.

Hirdetés

 

A muskátli leginkább a melegebb, napos területeket kedveli kertünkben, leginkább itt fog fejlődni és virágozni. Nyáron, amikor nagyon meleg van, naponta kétszer is meglocsolhatjuk, de fontos, hogy kora reggel és késő este legyenek ezek az időpontok.

 

Csapadékos, hűvösebb időben nem szükséges sűrűn öntöznünk a növényt. Fontos, hogy a levelekre ne kerüljön víz, mivel könnyedén megégethetjük azt, illetve nyáron ne locsoljunk tűző napsütésben, a meleg földre kerülő hideg víz kiégetheti a gyökereket is.

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Még több cikk

2019-04-15

Most kell megtenned ezeket a dolgokat, ha nem szeretnél kukacos cseresznyét!

Tavasszal kell védekeznünk a cseresznyelegyek kártétele ellen, mostani cikkemben elmondom, mit kell tennünk ahhoz, hogy elkerüljük a cseresznyék kukacosodását!

2019-04-18

A ribizli tavaszi metszése, gondozása

Mostani cikkemben mindent elmondok nektek a ribizli metszéséről, a ribizli gondozásáról. Most mindent megtudhattok a ribizli sikeres termesztéséről!

2019-04-12

Miért szokás lemeszelni a fák törzsét?

A fatörzsek meszelését már régebben is ajánlották a szakkönyvek, mostanra sajnos erről sokan elfeledkeznek. Mostani cikkemben elmondom, mikor, hogyan és miért kell meszelni a fák törzsét!

2019-04-11

Mitől sárgulnak az orchidea levelei, és mit lehet tenni ellene?

Sokan kérdezték, mit lehet tenni abban az esetben, ha az orchidea levele elkezd sárgulni. Mostani cikkemben arra adom meg a választ, mitől sárgulhat az orchidea levele, és mit kell tennünk ilyenkor!

2019-04-15

Mézgásodás a gyümölcsfákon – Ezt jelenti, és ezt kell tenned!

A mézgásodás megjelenése sok esetben utalhat arra, hogy a fának szüksége van növényvédelmi beavatkozásra. Most végigvesszük azokat a dolgokat, amik a mézgásodást okozhatják!

2019-04-19

10 dolog, amire minden kosárkertnek szüksége van az egészséges, dús terméshez

Minden, amit tudni érdemes a kosárkertekről, cikkünkben elmondom, hogyan termeszthettek növényeket a kosárkertben, de az is kiderül, milyen növények alkalmasak erre!

2019-04-19

Termelj akár egy város közepén is oszlopos gyümölcsfákkal

Kis hely is elegendő ahhoz, hogy sikeresen termesszünk gyümölcsöket, mostani cikkemben az oszlopos gyümölcsfákat mutatom be nektek, amik nevelésével mindenképp meg kell próbálkoznotok!

2019-04-19

Minden, amit egy kertésznek a kapor termesztéséről tudnia kell

A kapor sikeres termesztéséről tudhattok meg mindent, szakértőnk elmondja, hogyan termeszthettek sikeresen kaprot a saját kertetekben! Kapor termesztési kisokos mindenkinek.

További cikkek ebben a témában
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
390 237
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 807 056
Közösség

vöröshagyma vegyszeres gyomirtása

a vöröshagymának gyak.-lag nincsen gyomelnyomó képessége, ezért az egész tenyészidőszak... Tovább

élőtömeg (testtömeg)

az állat kg-ban meghatározott tömege. Megállapításához különböző mérlegeket... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 162

Átlagos értékelés: 5.0

Növénytermesztés Növényvédelem