Minden, amit tudni érdemes a muskátli gondozásáról, neveléséről, a muskátli igényeiről

Muskátli gondozása, nevelése

Bohács Ádám
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

A muskátli nevelése, a muskátli gondozása, a muskátli tápoldatozása

Végeztünk a metszéssel, következzék az ültetés!

Nekem a legjobban a muskátlis ládák tetszenek, de lehet cserépbe, azon belül műanyagba, fába ültetni, illetve létrehozhatunk mutatós virágágyakat is. Fontos, hogy ládákat úgy válasszunk, hogy legyen hozzá alátét. Egy egy méter hosszúságú ládába 4-5 muskátlit ültethetünk, a későbbiekben megfognak nőni eléggé, így kényelmesen elférnek egymás mellett. Beültetés előtt a növényeket áztassuk be vízbe pár órára, hogy kellően megszívják magukat.

 

Tavasszal ne használjunk műtrágyát ültetésnél, elég, ha a virágföldbe elültetjük a növényeket. Ügyeljünk arra, hogy a föld szintje ne kerüljön magasabbra, mint ahogyan az előző cserépben volt. A földet ne tömörítsük le túlságosan, hagyjuk, hogy a növény gyökere kellőképpen levegőzzön.

 

A legfontosabb ezután az, hogy nagyjából két-három hónapig ne adjunk a muskátlinak tápoldatot, mivel a friss földben van tápanyag bőségesen, és ha erre még tápoldatot öntünk, akkor könnyedén megégethetjük a növényt. Átültetés után ne locsoljuk túl a növényeket, mivel a friss gyökerek könnyedén berohadhatnak.

Hirdetés

 

A muskátli gondozása, tápoldatozása

A muskátlinak szüksége van a virágzáshoz és a fejlődéshez tápanyagra, a virágzáshoz nitrogénre, foszforra, káliumra van szüksége, emellett fontos még a bór, magnézium, vas és a kén is. Érdemes megvásárolni a muskátlival együtt, mert a boltban tudnak segíteni nekünk azonnal.

Hirdetés

 

Én a vízben oldódó tápoldatok mellett tettem le a voksomat, mivel ezzel megoldhatjuk egy időben az öntözést és a tápoldatozást is, emellett nekem ezek a tápoldatok váltak be teljesen. A csomagoláson rajta van általában, de ha mégsem, akkor elmondom, hogy például a Muskátli Doktor nevű tápoldatot kéthetente szoktam használni, 10 liter vízhez egy kupak szükséges. A növények rendkívül meghálálják a törődést.

 

A muskátli leginkább a melegebb, napos területeket kedveli kertünkben, leginkább itt fog fejlődni és virágozni. Nyáron, amikor nagyon meleg van, naponta kétszer is meglocsolhatjuk, de fontos, hogy kora reggel és késő este legyenek ezek az időpontok.

 

Csapadékos, hűvösebb időben nem szükséges sűrűn öntöznünk a növényt. Fontos, hogy a levelekre ne kerüljön víz, mivel könnyedén megégethetjük azt, illetve nyáron ne locsoljunk tűző napsütésben, a meleg földre kerülő hideg víz kiégetheti a gyökereket is.

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Növénytermesztés Növényvédelem

klamídiák okozta betegségek

kerekded, egyszerű kettéhasadással és csak a sejtekben szaporodó mikroorganizmusok a... Tovább

zsírszükséglet

a zsírokban előf. telítetlen zsírsavakon (—>esszenciális zsírsavak) és kolinon kívül... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 158

Átlagos értékelés: 5.0