Túra a Molyhos Tölgy Pihenőteraszhoz

hirdetes

Különleges balatoni látnivalók – Kirándulás a Molyhos Tölgy Pihenőteraszhoz

ZH
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Legyen szó az év bármely évszakáról, vénasszony nyaráról vagy akár egy téli feltöltődésről, a legszebb és a legizgalmasabb helyek mind felfedezésre várnak a Balaton körül, amiből valljuk be nem is szenvedünk hiányt! Rengeteg különleges látnivalóval találkozhatunk a Balaton környékén és egyre több kilátóból csodálhatjuk meg a nem mindennapi panorámát! Kirándulj velünk a Molyhos Tölgy Pihenőteraszhoz!

szántód kilátó

Kirándulás a Balatonnál

A Balatonnál rengeteg kirándulási lehetőséget ismerhetünk meg, nem hogy egy nap, de egy hét is kevés lenne rá, hogy mindet felfedezzük. Éppen ezért tökéletes választás egy balatoni kirándulás az év minden szakában, mivel legyen kellemes tavasz, hangulatos havazás vagy forró nyári nap, minden alkalomra megtalálhatjuk a legmegfelelőbb kiránduló vonalat a Balaton környékén. Most egy különleges helyet szeretnénk nektek bemutatni, a Molyhos Tölgy Pihenőteraszt. Tudj meg többet a gyalogtúráról cikkünkben!

Túra a Molyhos Tölgy Pihenőteraszhoz

Szántód mellett épült az erdőben egy különleges panorámában részesítő kilátóterasz, amit egy könnyű gyalogtúra keretein belül meg is közelíthetünk a Szántódpusztai Majortól vezető földúton. Szántód település részeként tudhatjuk Szántódpusztát, amely az egyik nevezetes idegenforgalmi látványosságának is számít. 1986-ban először építészeti nívódíjat, majd 1994-ben Európa Nostra díjat nyert a település.

hirdetes

A pusztától nem messze az erdőben - a település egy pályázaton való részvételének köszönhetően – épült egy 20 négyzetméteres panoráma kilátóterasz, ahonnan még eddig nem látott kilátásunk nyílik a Balatonra az év bármely napján.

Túraútvonal a Molyhos Tölgy Pihenőteraszhoz

hirdetes

Ahhoz, hogy elérjünk a kilátóteraszhoz a Szántódpusztai majortól kell útra indulnunk. Idáig természetesen autóval is érkezhetünk, parkolásra is van lehetőségünk a majornál. A majortól azonban gyalog kell folytatnunk utunkat, méghozzá a sárga sáv jelzést követve, ami egy kissé sáros földúton vezet végig minket egészen a kilátóig. A gyalogtúra könnyen megtehető gyerekekkel is, így az egész család számára nagyszerű hétvégi programlehetőséget biztosít.

Gyönyörű panoráma vár a Molyhos Tölgy Pihenőteraszon

Sokan úgy tartják, hogy Magyarország legszebb panorámája a baéatoni panoráma, amiből itt igencsak kivehetjük a részünket, ugyanis a Badacsonytól egészen a szemközti Tihanyi-félszigeten át a szomszédos Zamárdi Kőhegyi kilátóig elláthatunk.

Hogyha folytatnánk kirándulásunkat, akkor próbáljuk ki a panoráma terasz mögött kialakított tanösvényt is, ahol 12 állomás biztosítja számunkra a környék megismerését.

A túra rövid, így akár egy délutáni programként is bevethető, hogyha a környéken jártok!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

bála

szalma v. széna összepréselésével előállított, rendszerint tégla v. henger alakúra... Tovább

zsilip

szabályozható, elzárható vízépítészeti —> műtárgy, amely a víz levezetését... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek