Melyik a júliusi hónap egyik leglátványosabb, legnagyobb virága? Ismerd meg Te is a mocsári hibiszkuszt

hirdetes

Ismerd meg Te is július legnagyobb virágát – bemutatkozik a mocsári hibiszkusz

TK, SFV
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Mocsári hibiszkusz

A locsolás szempontjából is kényes növénynek tekinthetjük – meghálálja a rendszeres öntözést, ugyanakkor a mennyiségre mindenképpen figyeljünk oda, ugyanis a pangó vizet kifejezetten nem szereti. Ez szintén mindkét ültetésnél érvényes, amennyiben túlöntözzük és nem távolítjuk el róla a fölösleges vizet, akkor sem kertünkben, sem cserépben nem fogja majd sokáig bírni.


Az sem jó, ha elhanyagoljuk locsolását – amennyiben ez megtörtének, akkor virágait elhullajtja. Arra is ügyeljünk, hogy a leveleit ne érje víz, mert azután, ha napfény éri őket, akkor könnyedén megperzselődhetnek, így mindig csak a talajra öntözzünk!


A növény ültetése


Mint már említettük, a nyirkos, tápanyagban gazdag talajokat kedveli, ezekben fejlődik majd a legjobban. Amennyiben nem biztosítunk számára elég tápanyagot, akkor az nem csak a növény egészséges fejlődésére fog majd kihatni, de el is veszítheti bokros növekedését.

hirdetes


Ahogy elültetjük vagy átültetjük a mocsári hibiszkuszt, akkor az azt követő 6 – 8 hétben meg kell majd kezdenünk azok rendszeres tápoldatozását – preferáljuk a káliumban gazdag fajtákat, mely majd elősegíti bőséges, csodaszép virágzását.


Amennyiben cserépben szeretnénk nevelni


Ebben az esetben érdemes akár évente is átültetni növényünket, ahogyan folyamatosan növekszik – amennyiben pedig már kifejlett növényről van szó, akkor ennek elég csupán két évente megtörténnie. 

hirdetes


Fontos az átültetése kapcsán, hogy cserepe mindig csak egy mérettel legyen nagyobb, máskülönben a hibiszkusz csak gyökerére fogja fordítani fejlődését. Virágföldjébe érdemes egy maréknyi tőzeget is keverni, illetve figyeljünk oda, hogy az tápanyagban dús legyen és jó vízéteresztő képességgel rendelkezzen.


Mire érdemes még figyelnünk nevelése kapcsán?


Mindenképpen szélvédett helyet válasszunk számára. Ahogy növényünk már elérte a 40 – 50 centiméter magasságot, csípjük vissza hajtásait, így is elősegítve egészséges bokrosodását, fejlődését.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-03-23

Ez a 10 legjobb illatú virág a világon

Te is észrevetted már, hogy két különböző virágnak véletlenül sincsen ugyanolyan illata? De vajon melyik virágnak van a legjobb, legkellemesebb illata a világon?

2023-03-24

Túl árnyékos a kerted? - ezek a kültéri növények imádják az árnyékot

Ha túl árnyékos a kerted, akkor se búsulj, mert ezek a növények imádják az árnyékot, ezért érdemes a listából legalább egyet elültetned az árnyékos kertedbe!

2023-03-22

Húsvétozás Noszvajon – 2 napos ingyenes gyerekprogram a Noszvaji gazdaházban

Ha húsvétra keresel egy remek programot az egész családnak és a gyerekeknek, akkor nem is kell messzebb utaznotok 2023. húsvét hétvégéjén! Húsvét Noszvajon!

2023-03-22

Így építs raklapkertet 5 egyszerű lépésben- a legújabb filléres ötlet, ami meghódította a világot

Szeretjük a kreatív, egyedi kerti ötleteket - de az igazi hab a tortán, ha valami ezzel egy időben olcsó, és könnyedén kivitelezhető is, a raklapkert ilyen!

2023-03-21

Olcsó, újrahasznosított, kreatív kerti ötletek, amiket imádni fogsz

Olyan egyszerű, de nagyszerű, kreatív kerti ötletek jönnek, amik annyira mutatósak, hogy szinte már elájulunk tőlük, mégis némelyik egy forintba sem kerül!

2023-03-20

Függő virágok? Ez a 7 virág mutat a legjobban lógó virágkosarakban!

A gyönyörű virágokkal teli függő kosarak mindenképpen különleges, vonzó megjelenést kölcsönöznek majd a kis otthonod környékének ezekkel a csodás virágokkal.

2023-03-23

9 gyönyörű húsvéti virág és a jelentésük

A húsvéthoz hagyományosan sok gyönyörű virág kapcsolódik, mindegyiknek megvan a maga egyedi jelentése. Tekintsd meg listánkat ezekről a csodálatos virágokról!

2023-03-22

Így ne gyomlálj! - 5 gyomlálási hiba, amely sokkal nehezebbé teszi a kertészkedést

A gyomlálás nem tűnik bonyolult dolognak, viszont vannak alapszabályok, amiket jó, ha betartasz. Ezeket a hibákat pedig jobb elkerülni, csak nehezítik a dolgod!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

csupasz búza

a —>búza nemzetség egyik alakja. Termesztett búzáink főleg csupasz búzák. Abban tér... Tovább

visszakeresztezés

(back cross): az elsőhibridnemzedék (F1) keresztezése egyik szülői genotíoussal.Jelentős... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek virág