Ezeket a növényeket érdemes télen elültetni

hirdetes

Mit ültessünk januárban – 11 növény, aminek most kell a talajba kerülnie

MCS, NA
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Ezeket a növényeket érdemes télen elültetni

3. Nárcisz (Narcissus)

A hófehér színű nárcisznak kevesen tudnak ellenállni. Ezek a gyengéd külsejű évelő növények házon belül is átteleltethetők, aminek hatására korábban kezdenek el kihajtani. Ilyenkor érdemes üvegvázákban nevelni őket, amikben kifejezetten jól mutatnak hagymás virágok, de persze hagyományos, talajjal feltöltött cserepekbe is ültethetők.

4. Babok és borsók

A cukorborsó, és más borsófajták rendkívül jól tűrik a hideget, és akár januárban is el lehet ültetni őket a kertben. Ugyan ez vonatkozik a közkedvelt lóbabra is.

5. Leveles zöldségek

Az olyan leveles zöldségek, mint a kerti saláta, a mángold, és az arugula mind elültethetők a téli hónapok során, de előbb nézz utána, hogy melyikük tűri legjobban kerted konkrét éghajlatát. Természetesen ezek is kerülhetnek egy napos ablakpárkányra helyezett cserépbe.

hirdetes

6. Hóvirág (Galanthus)

A hóvirágot hazánkban a tavasz egyik előhírnökének tartják, pedig már bőven a téli hónapok során hajlamos virágzani. Apró, fehér szirmai gyönyörűen mutatnak minden kertben és udvarban, különösen, ha sűrűn ülteted őket egymás mellé.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-12-05

Természetes tápanyagok a szobanövények számára: banánhéj, zacc és cukor?

Természetes tápanyagok segítségével, a cukor, kávézacc, zöldségek főzőlevének és banánhéjnak titkait megismerve kertünkben exponenciálisan növelhetjük a növények szépségét

2023-12-05

Növények a fürdőszobában: páfrány, aloe vera és orchidea, ne hagyd növény nélkül a fürdőt!

Növényeket a fürdőszobába! Talán nem is gondolnánk, de az olyan növények, mint az orchideák, páfrányok és aloe verák kiválóan érzik magukat a nedves klímájú térben!

2023-11-30

Így segít az ecet a növényeiden

Az ecet, amit általában tisztítószerként ismerünk, kiváló segítség lehet a növények egészséges növekedésének elősegítésében és más hasznos célokra is a növényeinkkel kapcsolatban.

2023-11-30

Az évelők szaporítását most is elvégezhetjük!

Az évelő növények gondozása és szaporítása fontos lépése a kertfenntartásnak. A tőosztás, pedig épp olyan téli feladatok közé tartozik, mint a metszés, vagy a gyümölcsfa ültetés.

2023-11-30

A nagymamámtól tanultam ezt a leander teleltetési technikát – Mióta így csinálom minden nyáron ontja a virágot

A nagymama leander teleltetési technikája kiváló eredményekkel szolgál, és nemcsak a növények életében, hanem a családunk kertjének szépségében is látható.

2023-12-05

Télen gólyát látunk? Ezt kell tenni!

Amikor gólyákkal találkozunk télen, fontos megértenünk, hogyan segíthetünk nekik, és mikor hagyjuk őket békén. Ezt kell tenni ha télen gólyát látunk itthon!

2023-12-05

A kínai hibiszkusz teleltetése: ezekkel a tippekkel túléli a telet!

A kínai hibiszkusz fagyérzékeny növény, ezért fontos, hogy időben megkezdjük a teleltetését, mégpedig ezekkel a tippekkel, így biztosan sikerül a teleltetés!!

2023-12-06

5 Kihagyhatatlan magyar természeti csoda télre

A hideg hónapokban is érdemes felfedezni a természet varázslatait, és Magyarország bővelkedik olyan természeti csodákban és különlegességekben, amik télen is lenyűgözőek.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

magfejtő gépek

az olyan cséplőszerkezetek összefoglaló neve, amelyek bizonyos hüvelyes és gumós növények... Tovább

anyakanca tartása

a tenyészkancák tartásának két fő típusa a heverő ménesi kancatartás és a... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert Növénytermesztés