Minden állat a Mennyországba jut

hirdetes

Ferenc pápa: a Mennyország várja az állatokat is

Szélesi Ferenc - Főkertész
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A kutyák, macskák, és az összes többi állat a Mennyországba jut, ezt állította Ferenc pápa megnyitóján a Vatikánban pár nappal ezelőtt. A beszéde központjában az élet és a halál állt. A pápa idézett Szent Pál leveléből is, mely szerint minden Isten szívéből és lelkéből ered, köztük az állatok is. 

A Mennyország várja az állatokat is

A Szent Péter téren a pápa egy régi kérdéskörrel foglalkozott: a halál utáni kérdéssel. A Szentírás arra tanít minket, hogy minden, ami körülvesz minket, az Isten lelkéből és szívéből származik, így mindenkinek és mindennek meg van a joga a végső dicsőséghez, a Mennybe jutáshoz, a Paradicsom ugyanis minden teremtmény előtt nyitva áll, nem az emberekre szorítkozik csak.


Érdekesség, hogy Ferenc pápa elődje, XVI. Benedek másképpen vélekedett, szerinte az állatok nem a Mennyországba jutnak, míg II. János Pál pápa szintén nagy állatbarát volt.


Ferenc pápa kijelentése természetesen nagy vihart kavart a katolikus egyházon belül és kívül egyaránt, ugyanis megoszlanak a vélemények nagyon.
A katolikus egyház tanításai szerint az állatok nem jutnak a mennybe, bármennyire is nehéz elfogadni, ez így van, nekem is nehéz, amikor egy kisállatát gyászoló gazdival találkozom, de el kell fogadni – mondja John Schmeidler kapucinus szerzetes, katolikus pap. Lapozz és olvasd el, hogyan vélekednek mások.

hirdetes
A Mennyország várja az <a class="autolinkeles" title="állatok" href="https://www.agraroldal.hu/allatok-kifejezes.html">állatok</a>at is

 

Az állatok feltámadásának semmilyen bibliai alapja nincsen, sokan vélik úgy, hogy boldogságuk nem lenne teljes, ha nélkülözniük kellene a háziállatokat. A Biblia szerint viszont a boldogság hiánytalan lesz, mivel a mennyei boldogság a Teremtőnkkel és Megváltónkkal való kapcsolatból fakad – Thor Madsen, baptista teológus.

 

Az állatoknak van lelkük, ebből lehet arra is következtetni, hogy élnek, meghalnak, majd újjászületnek, ezáltal jutnak egyre magasabb létformába, végül pedig emberi szintre. Az életnek az a célja, hogy mindenben és mindenkiben felfedezzük a mindent átható istenséggel azonos isteni természetet. A háziállatokra is úgy kell tekinteni, mint az isteni természet megnyilvánulására - Linda Prugh, a hindu Vedanta Társaság tagja.

hirdetes

 

A Korán nem tér ki külön az állatok kérdésére, viszont egy fejezetben olvashatjuk azt, hogy az embernek minden kérése teljesül a Mennyországban, így ha azt kívánja, hogy vele legyen a háziállata, akkor az is teljesülni fog. Az iszlám tanításai szerint Allah az állatokat is megítéli, nem csak az embereket - Abdalla Idris Ali muzulmán tudós.

 

Láttam egy feliratot, amely így szólt: 'Uram, add, hogy olyan nagyszerű legyek, amilyennek a kutyám tart!' A judaizmus tanítása szerint Isten megtartja az áldott létezőt az eljövendő világban az igazak számára. Hogyan lehetne kivétel ez alól a háziállat, amely kiválóságra ösztönözte az illetőt? Engem roppant hatékonyan ösztönöz az erényes életre, ha arra gondolok, hogy a túlvilágon együtt lehetek a kutyámmal. - Scott White zsidó rabbi

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

cukorrépaszeletet

a cukorgyártás egyik mellékterméke, amely fejőstehenek, hízó marhák és sertések... Tovább

fejlesztési terv

a mg. vállalatok gazd. fejl.-ének, a fejlesztés irányának, a beruházások megvalósításának... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok