Lappföldi turisztikai stratégia a Balatonon

hirdetes

Télre is beindulhat a balatoni turizmus Lappföldhöz hasonlóan a Mikulás-projekttel!

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Mind imádjuk a Balatont, de leginkább még mindig csak nyáron látogatjuk. A balatoni térség turisztikai szakemberei viszont változtatnának a módszeren egy lappföldi példával élve. Az adventi időszakot jobban ki lehet használni a finn modellhez hasonlóan.

téli balaton

Mikulás-projekttel indítanák be a balatoni turizmust

A balatoni térség turisztikai szakemberei úgy vélik, az adventi időszakot jobban is ki lehetne használni egy a finn modellhez hasonló projekttel. Ugyan már a karácsonyi időszak előtt is számos rendezvényt tartanak a Balaton körüli városokban, amelyek bizonyítják, hogy a nyári időszak végeztével a balatoni turizmus nem zárt be, és hogy a Balaton télen is vonzó úti cél lehet a magyar, de akár a külföldi családok számára is. A Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke, Fekete Tamás azonban úgy véli sokkal jobban be lehetne indítani a téli turizmust a tó környékén, hiszen a nyári időszak még mindig túlszárnyalja a többi három évszakot összesen.

A Nyitott Balaton akció egyik szervezője, Éskovács Péter közleménye szerint, a balatoni települések összefogásával az adventi időszakot egyes módszerekkel jobban is ki lehetne használni, ha a finn turisztikai szakemberek példáját követnék a régió településeinek vezetői, turisztikai és marketingszakemberei is. A téli balatoni turizmust tehát a lappföldi példák alapján lehetne fellendíteni, de mit is jelent ez?

hirdetes

Lappföldi turisztikai stratégia

hirdetes

A finnek egy újszerű turisztikai stratégiát alakítottak ki az 1980-as években a Lappföld tartományban, amelynek a központjában Rovaniemi város áll, amiből létrehozták a Mikulásfalut. A lappföldi Mikulás lakhelyét évente több mint félmillió turista keresi fel, ami abszolút sikeres kampánynak könyvelhető el, és ezeknek a látogatóknak a 60 százaléka külföldi, 40 százaléka azonban belföldi látogató.

Rovaniemi mindössze hatvanezer fős városának környékén évente 2,9 millió éjszakát töltenek el itt a turisták, ráadásul a Mikulás nem csak az adventi időszakban várja a látogatókat, de egész évben csodájára járhatunk a Mikulásgyárának működésére.

Mikulás-projekt a Balatonon

Ehhez az alaposan megtervezett finn modellhez hasonló jól kivitelezett Mikulás-projektet indítanának a magyar tengernél is, amely olyan téli turisztikai szezont teremthetne a balatoni régióban, amely nem csak a magyar családokat, de a környező országok családjait is utazásra késztetné. A Mikulás-projekt lehetővé tenné, hogy a főszezonnak nem nevezhető decemberi időszakban is több turista érkezzen a régióba, amivel fellendülhetne a helyi turisztika és végre a Balaton is kiléphessen a főszezonos skatujából.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

PR37WOS (X0971 T)

Kukorica Cél: szemes Leírás:Hímvirágzása közepesen korai, a kalászkapelyva nem vagy nagyon... Tovább

tiszta tenyészet (színtenyészet)

Egy fajhoz tartozó egyedekből álló tenyészet,ált. egyetlen sejtből hozzák létre,ezt oltják... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek