Így alakíts ki egy csodás tavaszi kertet!- Szuper dekortippek a gyönyörű kertért!-Mesés virágültetési tippek!

Ültess dekoratívan-10 kreatív ötlet a mesés tavaszi kertért!

KC,NA
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A tavasz a legcsodásabb évszak a kertészkedés szerelmeseinek. Az érzés amikor szemtanúja lehetünk a levelek növekedésének a fákon, a virágzásnak induló rügyeknek és elkezdhetjük ültetni a virágokat, melyekről egész télen álmodoztunk. Amikor a tavaszi kertre gondolunk, egyből a különböző élénk színekben pompázó, lenyűgöző virágokra gondolunk. Ezeket a csodás növényeket pedig számos variációban rendezhetjük el, valamint rengeteg dekorelemet alkalmazhatunk azért, hogy a kertünk minél izgalmasabb és dekoratívabb legyen. Hoztunk nektek 10 kreatív ötletet, hogy a maximumot tudjátok kihozni a kertetekből.

tavaszi kert ötletek

Van valami csodás abban, amikor kint ülünk a teraszunkon vagy a kerti kiülő helyiségben és csak nézzük a kertünket, a munkánk gyümölcsét és magunkba szívjuk a tavasz illatát és pompáját. Ti is alig várjátok már, hogy ilyen környezetben induljon a nap, ugye? Akkor nézzük is meg milyen szuper kerti dekorációs ötleteket hoztunk nektek!

Pár tipp a tavaszi kert megtervezéséhez:

  • Először készíts leltárat a kerti felszerelésekről. Milyen díszítőelemekkel rendelkezel? Mely elemeket kell kicserélned? Mit kell beszerezned? Mely elemek alkalmasak arra, hogy újrahasznosítsd, kipofozd őket? 
  • Döntsd el milyen hangulatú kertet szeretnél kialakítani. Egy modernebb vagy inkább rusztikusabb/vintage hangulatot?
  • Vedd figyelembe a kert méretét és az adottságait, mielőtt olyat terveznél, ami nem megvalósítható.

1.Dézsából ömlő virágok

Sokkal hangulatosabb lesz a kerted, ha nem a szokványos módon ülteted a virágokat és kipróbálsz különböző virágágyás variációkat. Szuper kreatív és nagyon látványos ötlet úgy ültetni, hogy a virágok azt az érzést keltsék, mintha éppen folynának kifelé egy dézsából. A virágok típusával és színével ezerféleképpen játszhatsz. A dézsát vagy vödröt pedig úgy válaszd ki, hogy a kertben elérni kívánt hangulatot tükrözze. Például egy vintage stílushoz válassz egy régies, kopottas darabot.

2.Szív alakú virágágyás

Az ültetéssel úgy is kreatívoskodhatsz, ha különböző formátumban ülteted a virágokat. Ezek a szív alakú virágágyások igazi romantikus hangulatot idéznek. A szélére használj egy zöldebb növényt, így lesz egy kerete is a szívnek.

3.Virágok a buszban

Virágcserepek helyett ültess kisautókba! Használhatsz bármely nagyobb méretű régi játék járművet az autótól kezdve a hintóig. Ezek a színes buszok igazi bohókás hangulatot teremtenek, a virágágyás köré helyezve igazán jól mutatnak majd.

4.Virágok a hordóban

Egy újabb szuper virágcserép helyettesítő elem egy régi boroshordó. Remekül feldobja az udvar hangulatát, főleg, ha ilyen szép színes virágokkal rakod tele.

5.Kövesd a virágokat!

Amennyiben van járda a kerted bármely részén, rakd ki a szélét tetszőleges virágokkal. Ez csak úgy néz ki jól, ha végig ülteted a járda szélét. Nézd csak milyen gyönyörűen mutat, ahogy elválasztja a gyepet és a járda burkolatát!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

elvadulás (dedomesztikáció)

a szabadjára eresztett háziállatok átalakulása, amelynek folyamán állatok jellegükben,... Tovább

varas szájfájás (fertőző hólyagos bőrgyulladás)

juhok és kecskék, főként az ajkak és az orrnyílások környékén, ritkábban a lábvégek... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert